Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BELEDİYE BAŞKANINI BELİRLEYECEK OY PUSULASI

BELEDİYE BAŞKANINI BELİRLEYECEK OY PUSULASI
Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde kullanılmak üzere basılan oy pusulaları ve şeffaf sandıkların görüntüleri basınla paylaşıldı. Bolu seçim oy pusulası da belli oldu. Pusulaya göre Bolu’da CHP ve AK Parti yan yana…

31 Mart’ta Bolulu vatandaşların Bolu Belediye Başkan adaylığı için kullanacakları oy pusulası belli oldu. Bolulu seçmenler Bolu merkez belediye başkanlığı için 8 partiye oy verebilecek. İlk sırada Saadet Partisi (Turan Kılınç) 2. sırada Bağımsız Türkiye Partisi (Suat Hayri Sapmaz), 3. Sırada Türkiye Komünist Partisi (Cihan Sezer), 4. sırada Vatan Partisi (Selahattin Özbölük), 5.sırada Cumhuriyet Halk Partisi (Tanju Özcan), 6. sırada Adalet ve Kalkınma Partisi (Fatih Metin), 7. sırada Halkların Demokratik Partisi (Aslı Yolci) 8. sırada Demokratik Sol Parti (Mustafa Temelli) yer alıyor.

Buna göre, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimde YSK tarafından basılan, “Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu”  filigranlı sarı renkteki zarflar kullanılacak.

Birleşik oy pusulasında, daha önce çekilen kuraya göre sırayla siyasi partilerin adaylarının isimleri, parti adları ile partilerin amblemleri yer alıyor.

Bolu gibi büyükşehir olmayan illerde oy pusulası "turuncu", ilçe belediyesi için hazırlanan oy pusulası "mavi", belediye meclis üyeliği için kullanılacak oy pusulası ise "sarı" renkte olacak.

Seçmenler, “Evet” veya “Tercih” yazılı mühürlerle oylarını kullanacak. Oy pusulalarının üzerine mühür dışında yazı yazılmayacak. Oy pusulaları tek zarfa konulacak. Zarflar, şeffaf sandıklara atılacak.