Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ÖZDEMİR, YUHALANDI

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ÖZDEMİR, YUHALANDI
Bolu Belediye Başkanı Rasim Özdemir, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için düzenlenen programdaki konuşmasının ardından bir kesim tarafından yuhalandı.

Programda konuşan Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, konuşmasında 30 yıl önce FETÖ’ye karşı farklı açıklamalar yapan isimlere ve daha sonra FETÖ tarafından saldırıya uğrayan isimlere dikkat çekti.

TÜRKİYE’NİN AYDINLIK YÜZLERİNİ ANMAK DEMEK”

FETÖ’yle mücadele eden isimleri anan Belediye Başkan Yardımcısı Özdemir, “1999 yılında hepimiz biliyoruz, şu anda bir sosyal medyada dolaşıyor. Bir televizyon programında FETÖ’yü eleştiren, FETÖ’yü eleştirdiği için suikaste kurban giden Necip Hablemitoğlu’nu anmak demek. Yine aynı televizyon programında cemaati eleştirdiği için cemaatin bugünleri, 15 Temmuz’u yaratacağını söylediği için cemaat tarafından hapse atılan, daha sonra hayatını kaybeden Türkiye2nin aydınlık yüzü Türkan Saylan’ı anmak demek. 15 Temmuz demek aynı zamanda Silivri zindanlarında FETÖ tarafından bekletilen, zulme edilen, hayatını kaybeden, intihar ettirilen Türkiye’nin aydınlık yüzlerini anmak demek” ifadelerini kullandı.

“GAZİ BÜYÜK MİLLET MECLİSİMİZİ DE O GECE BOMBALAMIŞLARDI”

FETÖ’ye eleştirilerde bulunan CHP Milletvekili Kamer Genç’i de yâd den Başkan Yardımcısı Özdemir, “Bu hainleri Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında, sonsuz bir şekilde eleştiren Tunceli Milletvekili Kamer Genç’i anmak demek. Biliyorsunuz bu hainler Kamer Genç’in FETÖ’yü eleştiri yağmuruna tuttuğu, Gazi Büyük Millet Meclisimizi de o gece bombalamışlardı. Yani kısaca 15 Temmuz demek FETÖ nedeniyle hayatını kaybeden aydınlarımızı anmak demek. 15 Temmuz demek o gece gözünü kırpmadan bir an düşünmeden, özgürlüğümüz ve aydınlığımız için sokaklara inen, meydanlara inen milyonlarca insanlara şükranlarımızı sunmak, gazilerimize şükranlarımızı sunmak, şehitlerimizi rahmetle anmak demek” diye konuştu.

“DEMOKRASİMİZİ KORUYAN MİLYONLARCA İNSANA SEVGİLERİMİZİ SUNUYORUM”

Atatürk’ün sözleriyle konuşmasını tamamlayan Özdemir, “Bugün burada bizler 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü nedeniyle bir araya geldik. Geçen sene 15 Temmuz’da belediye binamıza, benim de kaleme aldığım bir söz asmıştık. Onu buradan bir tekrar etmek istiyorum. ‘Ey büyük Atatürk, bizler bedel ödedikçe, seni daha çok seviyor ve daha çok anlıyoruz. Eserini emanet ettiğin bizler ne Fetullahçı çetelere ne de biçim değiştirmiş türevlerin asla geçit vermeyeceğiz. Bir çocuk gibi devrimlerine sarılıyor, gururla selamlıyoruz seni. Sözlerimi devrimci, Türkiye’yi aydınlık yarınlar taşıyan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün o bilindik, sözleriyle tamamlamak istiyorum. Çünkü 15 Temmuz gecesi yaşananlar tam bu sözlerdir. ‘Arkadaşlar, efendiler ve ey millet… İyi biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti; şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz. En doğru hakiki tarikat medeniyet tarikatıdır.’ O gece şehit olan şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. O gece gözünü kırpmadan meydanlara inen, vatanımızı, demokrasimizi koruyan milyonlarca insana sevgilerimizi sunuyorum” şeklinde konuştu.

 Özdemir’in konuşmasının ardından programı izleyen küçük bir grup, Başkan Yardımcısı Özdemir kürsüden inerken yuhaladı. 


Etiketler: bolu haberler