Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BEDELİ NEYSE ÖDEYECEK”

“BEDELİ NEYSE ÖDEYECEK”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, atık su tesisinin kapasite artırımı için yapılan gündem görüşmesinde, “Özel İdare bize baya bir borçlu çıkacak. Ya kendi arıtmalarını kuracaklar ya da bedeli neyse ödeyecekler. İyi para gelecek bir yerlerden” dedi.”

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediyesi Ekim Ayı Meclis toplantısında, İl Bank’tan 50 milyon lira kredi istenmesini temel alan önerge görüşüldü. Bolu Belediyesi atık su arıtma tesisinin kapasite artırımına dikkat çekilen görüşmelerde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yine Özel İdare’ye yüklendi.

“BİZE BAYA BİR BORÇLU ÇIKACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR”

Özel İdare’nin köylerden gelen atık su borularını izinsiz olarak Bolu Belediyesi’nin hatlarına bağladığını belirten Özcan, “Burada Özel İdare bize baya bir borçlu çıkacak gibi görünüyor. Çünkü 2013’ten itibaren isteyeceğiz bu parayı. Öyle şey yok. Ya o zaman kendi arıtmalarını kuracaklar ya da bedeli neyse ödeyecekler. Her kurum gibi. Üniversite ödüyor, Özel İdare niye ödemeyecek? Buranın parasını biz veriyoruz. O zaman kendi pis su arıtma tesisini kurarsın, Belediye’ye, ‘Ödemiyorum’ dersin. Hem kurmuyorsun, hem parasını vermiyorsun, hem kaçak bağlıyorsun. İzin ister. Kolektöre bağlamak için iki satır yazı yazar. Bizim geldiğimizde 35 bin metreküptü eski tesisin kapasitesi. Şimdi 77 bin metreküp. Bana suyun yüzde 75’inin arıtıldığı söyleniyordu. Bu hesaplara göre suyun ancak yüzde 40’ını falan arıtıyorduk. Şimdi ölçüyorsunuz 80 bin metreküp. Hem iyi hem kötü… İyi para gelecek bir yerlerden” dedi.

“50 MİLYON LİRAYA KADAR KREDİ İÇİN YETKİ İSTİYORUZ”

Atık su arıtma tesisinin kapasitesinin arttırılması için kredi kullanacaklarını belirten Özcan, “İl Bank’tan buranın kapasitesinin arttırılması için 50 milyon liraya kadar kredi için yetki istiyoruz. Vermezler yine ama biz deneyelim. Burada bir ayıpları olduğu için teknik ekipler, yukarıya verilmesi gerekir diye bir rapor verdiler, onu ben biliyorum. 170 milyondu İl Bank’a borç devir aldığımızda Belediye’yi. Borç düştü 70 milyona ama İl Bank kredi vermiyor” ifadelerini kullandı.

Yetki, mecliste yapılan oylama sonucunda, kredinin istenmesi için Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a verildi.

Etiketler: bolu haberler