Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAYRAM TEDBİRLERİ KAPSAMINDA 12 BİN 667 PERSONEL GÖREV YAPACAK

BAYRAM TEDBİRLERİ KAPSAMINDA 12 BİN 667 PERSONEL GÖREV YAPACAK
Bolu Valisi Ahmet Ümit, Ramazan Bayramı tedbirleri kapsamında il genelinde 9 Mayıs'a kadar 3 bin 125 ekip ve 12 bin 667 personelin görev yapacağını söyledi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Ramazan Bayramı tüm tedbirleri aldıklarını ifade ederek emniyet, jandarma, asayiş, trafik, sağlık, müftülük, telekom, karayolları, sedaş ile diğer kamu kurum ve kuruluşları hizmetleri açısından vatandaşların ramazan bayramında herhangi bir sorunla karşılaştıklarında gerekli kolaylığı sağlaması amacıyla çalışacaklarının altını çizdi.

33.258 KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ 12.388 KİŞİYE GIDA YARDIMI VERİLDİ

Bolu valiliği koordinesinde Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi veren Vali Ümit; “Başı rahmet ortası mağfiret sonunda azaptan kurtuluş olan ramazan ayının son günlerine gelmiş bulunuyoruz. Bu süreç içerisinde vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Esnaflarımıza, işverenlerimize, iş adamlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel faaliyetler oldu. Yardımlaşma duygularında pik yaptık. Bütün vatandaşlarımız birbirleriyle adeta yarışmaya girdiler. Ve sonuçta bizde valiliğimizin koordinesinde Kızılay ile birlikte esnafımızın da desteğini alarak 33 bin 258 kişiye 5 çeşit sıcak yemek ikramında bulunduk. Bunun içerisinde isteyene sahur yemeği de takdim edildi. Muhtaç durumda olan evinde yemek yapabilecek olanlara gıda yardımı yaptık. Aynı şekilde evinde yemek yapma imkânı olmayanlara evlerine yemek götürmek suretiyle toplumumuzun arasında köprü olmaya çalıştık. Valiliğimizin koordinesinde, sivil toplum örgütleri, Kızılay, hayırsever vatandaşlarımız sayesinde bu güne gayret ederek geldik. Bunun sonucunda ayrıca 4 bin 73 aileye 2 milyon 379 TL nakdi yardım yaptık. 12 bin 388 aileye gıda yardımı yapmışız. 2 bin 540 aileye 674 bin tutarında alışveriş çeki yardımı yapmışız. Bunların yanlış değerlendirmemesi lazım. Bu ayın yardımlaşma ayı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu yardımlaşma ayında herkes birbirini desteklemesi bizlerin geleneksel değerleri arasındadır. Bu fevkalade bir şekilde yapıldı. Toplumuzun içerindeki huzur ortamını görmek ve yaşamak buna bir katkıda bulunmak bizleri çok mutu etti.” diye konuştu.

“GÜVENLİK TEDBİRLERİMİZİ ALDIK”

9 Mayıs'a kadar trafik yoğunluğunun olumsuz etkilerini asgariye indirmek amacıyla 10 gün için yeterli ekip ve personel planlaması yapıldığını aktaran Vali Ahmet Ümit; “Pazartesi günü bayramın 1. Günü idrak edeceğiz. Ancak 29’ından itibaren 9 Mayıs’ a kadar toplam 10 günlük süre için tedbirleri aldık. Netice itibariyle 10 günlük süreyi kapsayacak şekilde güvenlik tedbirlerimizi aldık. Bu çerçevede öncelikle biz içe yönelik güvenlikten bahsedelim. İlimiz içerisinde tüm üretim ve gıda satışı yapan iş yerlerinin denetimi başta olmak üzere denetimler aynı sürdürülecek. Özellikle fiyat artışı yapanlara karşı, stokçuluk yapanlara karşı bugüne kadar her gün aralıksız denetimler yapıldı. Bayram süresince de bu denetimler yapılmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

TRAFİK TEDBİRLERİ ÜST SEVİYEDE

Vali Ahmet Ümit, il genelinde her alanda, özellikle trafik kazalarının daha çok yaşandığı noktalarda ve tüm güzergahlarda sabit ve hareketli, karadan ve havadan aralıksız denetimler yapılacağını belirterek; “İlimiz çerçevesi içerinde 742 km yolumuz var. 118 km otoyol toplamda 750 km yolun her bir karesinde kuş uçurtmayacak şekilde arkadaşlarımız tedbirlerini aldı ve çalışacaklar. Biz tedbirleri aldık. Bu çerçeve içerisinde 3 bin 125 ekibimiz olacak. 10 gün boyunca her gün ayrı ayrı planladık. Geceye ayrı gündüze ayrı planladık. Bu çerçevede 3 bin 125 ekip toplam 12 bin 167 personel olacaktır. Bütün bu arkadaşlar vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini, hem şehirlerarası yolda gidenleri hem şehir içinde, hem köy yollarımızda kısacası ilimizin her köşesinde her kare toprağında hazır ve nazır olacaktır. Vatandaşlara yardım edeceğiz. Burada maksat herhangi bir ceza yazmak değil bayramı huzur içerinde geçirmektir.  Bu noktada vatandaşlarımızın da yardımını istiyoruz” şeklinde konuştu.  

KURUMLAR GÖREV BAŞINDA

Vali Ahmet Ümit, trafik tedbirlerinin yanı sıra günlük akışı sağlayacak tüm kurumların bayram boyunca görevini sürdüreceğine dikkat çekerek; “İlimiz genelinde tüm tedbirler alındı. Ayrıca bunların dışında trafik tedbirlerinin dışında sağlık yönünden belediye hizmetleri yönünden, sedaş itibariyle PTT ulaşım itibariyle kısacası günlük ihtiyaç olacak her konuda, her alanda gerekli planlamaların yapılması görevliler görevlendirildi. İlgililere gerekli talimatlar verildi faaliyete başlandı. Umudumuz temennimiz kazasız belasız inşallah huzur içerisinde bir bayram geçirmektir. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımıza hemşerilerimizin bayramlarını kutluyorum. Tebrik ediyorum. Nice nice bayramlara inşallah sağlıklı ulaşmalarını rabbimden niyaz ediyorum” dedi.
Etiketler: bolu haberler