Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Batı Karadeniz’in en büyük ve en donanımlısı...

Batı Karadeniz’in en büyük ve en donanımlısı...
Batı Karadeniz’in en büyük ve en donanımlı hayvan hastanesi olan Bolu Hayvan Hastanesi, Hayvanları Koruma Günü’nde yapılan açılış töreni ile hizmete girdi. Türkiye’nin en donanımlı, en modern hayvan hastanesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde Bolu’da açıldı.


Yukarısoku Mahallesi sınırlarında hizmet veren ve bünyesindeki 2 ameliyathane, kan tahlil laboratuvarı, yoğun bakım ünitesi, acil ünitesi, kedi bakım ünitesi-kedi oteli, dijital röntgen-ultrasonografi ve muayene, ameliyat öncesi ve sonrası bakım, hayvan yıkama ve kurutma odaları, yavrulu anne bölümü, karantina birimleri ve hayvan ambulansıyla tüm evcil ve sokak hayvanlar ile büyük ve küçük baş hayvanların tedavi edilebileceği Bolu Hayvan Hastanesi’nin açılış törenine Bolulu hayvanseverler ve il protokolü yoğun ilgi gösterdi.

Hayvan hastanesi açılışına; Bolu Valisi Aydın Baruş, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Ethem Boz, Belediye Başkan Yardımcıları İhsan Ağcan, Emine Davarcıoğlu, Zerrin Biçen, Bolu Barosu Başkanı Ferit Atalay, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, kurum ve daire müdürleri, hayvanları seven ve koruyan dernekler ile vatandaşlar katıldı.

Bolhayko’dan teşekkür plaketi

İstiklal Marşı ve Saygı duruşuyla başlayan programda Bolu Hayvanları Koruma Derneği (Bolhayko) tarafından Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a teşekkür plaketi verildi.  Ayrıca, Atatürk İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri tarafından dans gösterileri gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli ‘Bulut’ ve ‘Moda’ isimli arama-kurtarma köpekleri de yaptıkları gösteriyle hünerlerini sergilediler.

Yılmaz: “Bunların dünyada eşi benzeri yoktur”

Açılış töreni öncesinde protokol konuşmaları da gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz,  Batman’da 7 askerimizin şehit olduğu saldırı kınayarak, Türk milletine baş sağlığı diledi. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz,  sözlerinin devamında, Veteriner İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlükleri’nin çöplüğün üzerine kurulduğunu ifade ederek “Bunların ne Türkiye’de ne de dünyada eşi benzeri yoktur” dedi. Açılışı yapılan Hayvan Hastanesi’yle ilgili de konuşan Yılmaz, “Şuan Hayvan Hastanesi ile ilgili çalışmayı görünce inanın gurur duydum. Böyle bir tesise kavuşmamızı sağlayan işçilerimizden, mühendislerimizden, müdürlerimizden ve başkan yardımcılarımızdan Allah razı olsun. Tabi bu gücünü de milletvekilimizden, teşkilatımızdan ve hükümetimizden alıyoruz. Ama işin aslı ise vatandaşlarımız. Sizler olmasanız bu hizmetlerin hiç biri olmaz.”  ifadelerini kullandı.

Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Boz’dan teşekkür

Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Ethem Boz, bu günün 4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü olduğuna değinerek “Bu güzel günde, güzel bir tesisin açılışını yapacağız. Bundan dolayı başta belediye başkanımız olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Milletvekili Aydın: “Bu gurur hepimizin”

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Batman’daki hain saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, Mehmetçiğin hain bir saldırıya maruz kaldığını belirtti, “Devletimiz o hainlere gereken en şiddetli cevabı en kısa zamanda verecektir.” dedi. Açılışı yapılan hayvan hastanesiyle ilgili de konuşan Milletvekili Aydın, “Bugün Batı Karadeniz bölgesinin en büyük hastanesinin açılışını yapıyoruz. Bu gurur hepimizin… Bu hayvan hastanesini Bolu’muza kazandıran başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm ekibine şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Vali Baruş: Böyle güzel bir tesisi açmak hepimize gurur veriyor”

Bol Valisi Aydın Baruş ise konuşmasına Batman’da yaşanan terör olayı sonucu şehit olan askerlerimize rahmet dileyerek başladı ve “Batman’da bugün bizi gerçekten üzüntüye sevk eden, yüreklerimizi dağlayan hain ve kalleş bir saldırıda en yüce makama erişen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Yaralı askerlerimize acil şifalar temenni ediyorum. Bu tür hain ve kalleş saldırılar bizi yolunuzdan hiçbir zaman döndüremeyecektir. Türk Milleti bu topraklar üzerinde bin yılı aşkın süredir bir yürek olarak yaşadığı gibi bundan sonra da yaşamaya devam edecektir” dedi. Vali Baruş, devamında, güzel bir vesile ile bir araya geldiklerini dile getirerek, “Bu günü anlamlı kılan bir açılışta hep birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dünya Hayvanları Koruma Gününde hayvanlara hizmet edecek böyle güzel bir tesisi açmak hepimize gurur veriyor” diye konuştu.

Protokol konuşmaların ardından Batı Karadeniz Bölgesinin en büyük ve en modern hastanesi dualarla hizmete girdi.