Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BASUR KREMİNİN YÜZE FAYDALARI

BASUR KREMİNİN YÜZE FAYDALARI
Güzel sunucu Ebru Akel, film yıldızı Sandra Bullock gibi bazı ünlülerin, göz altı morlukları ve şişliklere iyi geldiği söylendiği için, hemoroid (basur) kremi kullandıkları biliniyor. Ancak uzmanlar, hemoroid kreminin kortizon içerdiğini ve cildi incelttiğinin altını çizerken, yarardan çok zarar getirebileceğini belirtiyorlar.
Bazı magazin haberlerinde hemoroid kreminin göz altında oluşan şişliğe iyi geldiği söyleniyor. Bu “kısmen” doğru bir bilgi çünkü hemoroid kremlerinin ana amacı kan damarlarını küçültmek ve hemoroid oluşan bölgede oluşan şişliği hafifletmektir. Yani krem göz altı şişliğini geçici olarak hafifletebilir ancak içerisinde bulunan kortizol nedeniyle göz altında görülen morlukları şiddetlendirebilir. 
Kırışıklıkların en sık görüldüğü göz çevresinde bulunan deri zaten ince ve hassas olduğu için hemoroid kremi kullanmak cildin daha da incelmesine neden olabilir. Kortizol içeren kremlerin yüz bölgesinde kullanılmasının bir diğer olumsuz etkisi ise cildin güneş hassasiyetini arttırması ve güneşin zararlı ışınlarına karşı korumasız bırakmasıdır.