Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BAŞLAMAYI TAAHHÜT EDİYORLARSA DAVA AÇMAYACAĞIZ”

“BAŞLAMAYI TAAHHÜT EDİYORLARSA DAVA AÇMAYACAĞIZ”
Eski adalet binasının Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilmesini değerlendiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, binanın kütüphane yapılması için çalışmaların, 1 sene içerisinde başlaması durumunda, dava açmayacaklarının sözünü verdi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Özcan, tahsisi Bolu Belediyesinden alınan eski adalet binasına ilişkin sert açıklamalar yaptı.

“FESİH EDİYORUZ DEDİK, KENDİMİZ YAPACAĞIZ”

Binanın tahsisine ilişkin, geçmiş süreci anlatan Özcan, “Bu binanın kent müzesi olarak kullanılması amacıyla Bolu Belediyesine süresiz tahsisi vardı. Bu tahsis 16.02.2018’de alınmış. Sonra ne yapmış Bolu Belediye Başkanı, bakanlığa demiş ki, ‘Siz burayı müze olarak yapar mısınız?’ demiş. Onlar da ‘Yaparız’ demişler, protokol imzalamışlar. Protokol tarihi 24.0.2018. Sonra ben başkan seçilir seçilmez,  Kültür Bakanlığına gittim, baktım bir çalışma yapmış, projelerini hazırlamış… Çok da hoşuma gitti. Ama ondan sonra bir bakan yardımcımız çıkıp, ‘Ben bir CHP’li başkanın yönettiği şehre o kadar yatırım yapamam’ demiş. Biz burada iki yılın dolmasını bekledik.  Geçici tahlisi 21.09.2021 tarihinde protokolü fesih ediyoruz dedik, kendimiz yapacağız” dedi.

“YAZISI GELDİ, MURAT KURUM İMZALI”

AK Parti Milletvekili Arzu Aydın’ın, binaya müdahale ettiğini ileri süren Özcan, “Biz ihale hazırlığı yaparken maalesef Sayın Vekil, 2021’in Kasım ayından itibaren çalışmalara başlamış.  Amaç burayı belediyenin elinden almak ve bunu başarmış. Yazısı geldi, Murat Kurum imzalı. Diyor ki ‘Siz süresinde bir şey yapmadığınız için tahsisinizi tek taraflı iptal ediyoruz.’ Biz buranın ihalesine çıkmak üzereyiz. Dosyası hazır, tabi ki bu tahsis kaldırma işlemi keyfi bir işlem. Bunu idari yargıya taşıyacağız. Bu işlem yargı tarafından bozulacaktır” ifadelerini kullandı.

“TAAHHÜT EDİYORLARSA DAVA DA AÇMAYACAĞIZ”

Özcan, binanın kamuya kazandırılmasını istediğini, bunun için de çalışmalar 1 sene içerisinde başlarsa dava açmayacağını belirterek, “Yunanlılardan adaları geri almış gibi sevinmeler falan, bunlar beni üzüyor. Halk kütüphanesi yapılacaksa buyursun yapsın bakanlık. Ama halk kütüphanesi yapacağım deyip, o binayı 10 sene orada atıl durumda bırakacaklarsa, lanet olsun yaptıkları işe. Yapacaklarsa, bu sene başlayacaklarsa dava açmıyoruz. Taahhüt ediyorlarsa, ‘Bununla ilgili ihale iş ve işlemlere direkt başlıyoruz’ diyorlarsa dava da açmayacağız. Söz. Yeter ki orası kamuya kazandırılsın” şeklinde konuştu.

Etiketler: bolu haberler