Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BAŞKOMUTANIMIZIN EMRİYLE, YARIN ADALARA ÇIKALIM”

“BAŞKOMUTANIMIZIN EMRİYLE, YARIN ADALARA ÇIKALIM”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan hakkındaki söylemlerine ilişkin eleştiride bulunarak, “Yunanistan’ı kaç defa yendik, gidip adalarımızı geri alalım. Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başkomutanımızın emriyle, yarın adalara çıkalım, bana da ne görev verilirse buna hazırım. Yapar mı? Sanmıyorum” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Yunanistan ve Türkiye arasındaki adalar gerilimi her geçen gün tırmanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da son yaptığı açıklamasında, sözlerinde bir şaka olmadığını belirterek, “Bir gece gelebiliriz” dedi. Erdoğan’ın sözlerine ilişkin Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da değerlendirmede bulundu.

“ADAMLAR GÜNDÜZ GÜNDÜZ GELDİ”

Adaların yıllardır işgal altında tutulduğunu aktaran Özcan, gerekenin yapılması gerektiğini işaret ederek, “Burnumuzun dibinde mangal yaptılar, domuz çevirme yapıyorlar. Burası Eşek Adası, burada yapılan bu çevirmenin kokusu ana karamızdan duyuluyor. Şimdi sen bu ülkeyi 20 yıldır yöneten bir iktidar olarak, Yunanlılar adalarımızı tek tek işgal ederken sesimizi çıkarmadın, seçim yaklaştı, ‘Ben biraz milliyetçiliğe’ oynayayım… Hani her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alan Sayın Cumhurbaşkanımız, şimdi, ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ diyor.  Adamlar gündüz gündüz geldi. Bir gece ansızın gelmeye gerek yok, sabah çıkalım gidelim” dedi.

“VALLA BEN HAZIRIM, SAYIN ERDOĞAN HAZIRSA”

Kendisinin de göreve hazır olduğunu belirten Özcan, Erdoğan’ın siyasi söylemde bulunduğunu belirterek, “Valla ben hazırım, Sayın Erdoğan hazırsa, ben bu yaşta kamuflaj giyip, ne görev verirlerse, ‘Git cephede çatış, git canlı bomba ol, Yunan askerlerinin arasında patla.’ Hepsine hazırım, bir karış toprağımız çok kıymetli diyoruz, koca koca adaları Yunanlılar gözümüzün önünde, Lozan’a aykırı olarak işgal etmeye devam ediyor, sen seçime 6 ay kala bunu fark ediyorsun, ‘Bir gece ansızın gelebilirim…’ Yunanistan, Türkiye’ye meydan okuyabilecek bir devlet değil, tarih boyunca hiç olmadı” ifadelerini kullandı.

“YAPAR MI, SANMIYORUM”

Erdoğan’ın gerekeni yapması durumunda mutlu olacağını belirten Özcan, “Vallahi çok geç kaldık, dediğim gibi Sayın Cumhurbaşkanı siyaseten söylemiyorsa bu sözleri derhal gereğini yapmalı. Hem adalarımızın işgal edildiğini kabul edeceksin hem de bir gece ansızın gelebilirim. Hangi gece, belli değil. Biz bu Yunanistan’ı kaç defa yendik, gidip adalarımızı geri alalım. Ben varım buna, bir Türk Milliyetçisi olarak, Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başkomutanımızın emriyle, yarın adalara çıkalım, bana da ne görev verilirse buna hazırım. Yapar mı? Sanmıyorum. Yaparsa sevinir miyim, çok mutlu olurum” şeklinde konuştu.

Etiketler: bolu haberler