Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN YARDIMCISI YILDIZ’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

BAŞKAN YARDIMCISI YILDIZ’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Boluspor Yönetim Kurulu, kongre sürecinden bu yana geçen bir aylık süreçte; kulüp bazında mali ve idari faaliyetlerin yanı sıra, altyapı ve transfer çalışmalarını basın ile paylaştı.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Karaçayır Tesisleri’nde yeni idman sahasında gerçekleşen basın toplantısında, Boluspor Başkan Yardımcısı ve Basın, Tanıtım ve Genel İlişkilerden Sorumlu Yönetici Serdar Yıldız; yönetim kurulu faaliyetleri, mali durum ve transfer gelişmeleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Boluspor Başkanı Abdullah Abat’ın yer almadığı toplantıya, çok sayıda yönetici katıldı.

Yöneticiler adına açıklamalarda bulunan Boluspor Başkan Yardımcısı ve Basın, Tanıtım ve Genel İlişkilerden Sorumlu Yönetici Serdar Yıldız, düzenlenen basın toplantısında şu şekilde konuştu;

“BOLUSPOR’UN ŞEHİR TAKIMI OLDUĞUNU UNUTMADAN HAREKET ETMEYİ PLANLIYORUZ”

Hummalı bir ayın sonunda bir araya gelelim, hem bilgilendirme toplantısı yapalım hem bizim bakış açımızı hem sizlerin bakış açısını bir araya getirelim istedik. Yaklaşık bir ay önce yönetim kurulumuz göreve başladı. Bu süreçte biraz hızlı son dakika olan bir görevlendirmeydi ama bizim bu noktada en büyük artımız şehrin dinamiklerinin; Belediye Başkanımızın, Bakan Yardımcımızın diğer dinamiklerinin teşvik etmesiyle beraber bir yönetim kurulu listesi oluştu. Bu yönetim kurulu listesi, bizim öncelikle hedefimiz geniş, kapsayıcı Bolu’nun bütün kesimlerini dahil eden ve aynı zamanda bütün herkesi kapsamasını hedeflediğimiz bir yönetim kurulu listesiydi. Boluspor’un şehir takımı olduğunu unutmadan biz hareket etmeyi planlıyoruz. Yönetim kurulu listemizde bu şekilde şekillendi. Artık Boluspor’un siyasetin başka çekişmelerin ve başka unsurların çıkarlarının değil hep beraber bütün şehrin en büyük varlıklarından bir tanesi olduğunu bilerek yönetileceği ve bu bir başlangıç olan 55. Yılımız bu sene. Bundan sonrada böyle gitmesini istediğimiz bir yönetim listesi şekillendi. Abdullah Abat başkanlığında bir konsensüs oluşmasıydı. Bizde inşallah bu konsensüsa uyacak şekilde iki yıllık başlangıç icraatlarımızı yapmayı hedefliyoruz.

“ŞEFFAF, HESAP VEREBİLİR VE KURUMSAL BİR YÖNETİM KURULU OLUŞTURUYORUZ”

Her yönetimin bir vizyonu, misyonu olacaktır. Biz ilkesel olarak şeffaf, hesap verebilir ve kurumsal bir yönetim kurulu oluşturuyoruz. Bu şekilde de icraata başladık. İlk icraatımız bu noktada; her ay sizlere bir araya gelip, taraftarımıza, şehrin bütün dinamiklerine, idari yönden, mali yönden ve futbol şube yönünden bilgilendirmeler yapacağız. Bizimle başlayan süreç Boluspor var olduğu sürece aynı şekilde şeffaf olarak gitsin. Şu an ve geçmiş dönemde yaşadığımız mali zorluklar tekrar yaşanmasın. Bunlar ancak şeffaflıkla olabilir. Hesap vererek olabilir. Sizlerin sorduğu bütün sorulara cevap vererek şeffaflık ilkesini ön plana çıkarmayı hedefliyoruz.

“HERKES KENDİ İŞİNİ BIRAKARAK ÇALIŞMAYA BAŞLADI”

Bu toplantımız 3 ana başlıktan oluşacak. Şuan herkesin merak ettiği konu futbol. Ama şuan 1 aydır yönetim kurulu, profesyonel arkadaşlarımız, hocamız çok yoğun mesai yapıyorlar. İşin mali ve idari yönüne de değinmek gerekiyor. İlk icraat olarak kurumsallaşma vizyonuyla yönetim kendi içinde departmanlara bölündü. Tamamı burada. İnanın herkes kendi işini bırakarak çalışmaya başladı. Bütün yöneticilerimize tek tek teşekkür ediyorum. Biz yönetim içindeki birliktelikten başlayarak bütün şehrin bir arada olmasını istiyoruz. Ancak böyle olabileceğine inanıyoruz. Yönetim, teknik heyet, sportif direktörümüz, futbolcularımız bizi bir aile gibi hareket ediyoruz. Bu atmosferi de görüyoruz. İnanlarında bunu hissettiğini görüyoruz. Hep beraber devam edeceğine inanıyoruz.

“BARBAROS BEY’İN İNANILMAZ KATKISI VAR”

Kurumsallaşmayı sadece yönetim içinde değil futbol şubemizde de gerçekleştiriyoruz. Barbaros Bey aramızda, Başakşehir kulübünden geldi. Bizim projemize bu bütünlüğümüze inanarak geldi ve kurumsallaşmanın öncüsü oldu. İnanılmaz bir katkısı var. İnanılmaz bir çevresi var. Futbolcu kardeşlerimize, teknik heyetimize ve yönetimin arasındaki gerçekten bir bağ kuruyor. Bu bağ kurulurken, yönetim kurulu tam bir demokrasi anlayışı içerisinde. Hep beraber oluşturulan bir yer. Bu icraatlar yapılırken, burada da aynı birliktelik devam ediyor.

“GENEL KURULUMUZDA ONAYLANAN BORÇ 26 MİLYON TÜRK LİRASI”

Mali yönden, genel kurulumuzda onaylanan 26 milyon Türk Lirası. 7 milyon Türk Lirası alacağımızla 19 milyon Türk Lirası borcumuz şuan net borç açıklandı. Bu genel kurul tarafından açıklandı. Bilanço veya reel veriler bazen değişebiliyor. Uzun vadede borçlar var. Bazen tahsil edilme zorluğu olan borçlar var. Şunu söylemekte fayda var. Şuanda bizim yönetimimiz yaklaşık 24-25 milyon Türk Liralık kısa vadede reel bir borçla karşı karşıya. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Bu sene biliyorsunuz Beypiliç Boluspor oldu. Buradan da Hamdi ağabey ve bütün Beypiliç yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz. Bir teşekkür de Oktay Ercan’a borçluyuz. Başka Yardımcımız sağ olsun, büyük bağışlardan bir tanesini yaptı. Bu 1 ay süresince şuan itibariyle geldiğimiz nokta biz 15 milyon Türk Lirası borç noktasına gelmiş durumdayız. İlhami ve Ahmet beylerin oluşturduğu hem şehri bir araya getiren hem de nakit olarak kulübümüze destek sağlayan Bstore projemiz oldu. Bstore projemizden taraftarımızın desteğiyle yaklaşık 250 bin Türk Lirası nakit girdi sağlanmış durumda.

“YAKLAŞIK 5 MİLYON TL GEÇMİŞ DÖNEM BORCU ÖDENDİ”

Aynı şekilde futbolcu arkadaşlarımıza bu projeye birlikteliğe inanan teşekkür etmemiz gerekiyor. Şuana kadar 1,2 milyon Türk Liralık bir indirim ve bağış sağlamış durumdalar. Bunlarda ciddi anlamda bizlere destek sağladı. Az önce bahsettiğim 3,5 milyon Türk Liralık Beypiliç rakamı var. Bu çok ciddi bir destek. 50 kişilik yönetim kurulumuz henüz başlangıç tamamlanmış değildir. Hali hazırda şimdiden 2 milyon Türk Lirasını kasaya sokmuş durumda. Bunlarla alakalı yaklaşık 5 milyon Türk Lirası geçmiş dönem borcu ödendi. 4 milyon Türk Lirası da mevcut kadronun bu seneki kadronun kurulumuyla alakalı bir harcama gerçekleşti. Bunu yaparken hem bizi hem de Barbaros beyin uyumadığı çok önemli bir konu vardı. 1 ay çok kısa bir zaman hem mali yönden toparlanmanız gerekiyor. Hem geçmişten problemleriniz var. Hem takım kurmanız gerekiyor. Bununla birlikte geçmiş seneden belli davalık konularımız vardı. Bu noktada yaklaşık olarak 2 milyon Türk Lirası bu davalık borçlara ödenerek 7 tane dava bir ay içinde çözüme kavuşturuldu. Bütün oyuncularımızın lisanslarını çıkarttık. İnşallah hayırlı bir sezona başlıyoruz. Bizim bu işin sonunda en büyük hedefimiz bu yılın sonunda öncelikli olarak 10 milyon TL ve altında bir reel borç rakamına ulaşmaktır. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz.

“BAŞLATTIĞIMIZ PROJE SADECE MADDİ DESTEK DEĞİL, ŞEHRİN ARMAYI TAŞIMASIDIR”

İdari yönden değerlendirdiğimizde tesisler, saha, alt yapı, ticari işletmeler, reklam sponsorlukları olarak tamamı çalışmaktadır. Bunlarla ilgili bilgilendirmeleri ilerleyen zamanlarda yapacağız. Özellikle 15 davanın 7’sinin çözümü ve transfer tahtasının açılması, Beypiliç Boluspor oluşumu çok önemlidir. İdari tarafın bir diğer tarafı da şehir takımı olmamız gerekiyor. Şehri bütünleştirmemiz gerekiyor. Bununla ilgili projelerimiz var. 55. Yıl olması bizim için çok önemli bir noktadır. Buna göre hareket etmek istiyoruz. Bu kapsamda ilk başlattığımız proje BStore ile bütün şehrin sadece maddi destek değil, kırmızı beyaz bir armayı taşımasıdır. Bunu da şimdiden şehrimizde görmeye başladık. İnsanların Boluspor armasını tekrar taşımaktan mutluluk duyması bu heyecanı yaşatmak bizleri mutlu ediyor. İkinci projemiz ise, Boluspor TV bizim için çok önemli bir projedir. Bu gerekli şeffaflık unsuru burada da devam edecektir. Hem taraftarımız ve bütün şehir takımdan haberdar olurken, öbür taraftan da bizler gerekli açıklamaları yapmaya devam edeceğiz. Yeni bir oluşum. Şimdiden %80 bir büyüme kat ettik.

“FORMALARIN TAMAMINI TARAFTAR FORMASI OLARAK SATIŞA SUNACAĞIZ”

Bildiğiniz gibi forma seçimimizi taraftarımıza yaptırdık. Bizler Bolusporluyuz. Boluspor taraftarıyız. Boluspor taraftarının kendi seçtiği formayı sahada görmek herkesi mutlu etti, bir arada hissettirdi. Bize gelen talep doğrultusunda formaların tamamını taraftar forması olarak bizden istiyorlar. Bununla ilgili çalışmalarımızı başlattık. BStore’deki yerimizde seçilmeyen formalarımızda 1 hafta sonra satışa sunulacaktır. 

“KARTONDAN TARAFTAR FOTOĞRAFLARI TRİBÜNDE YER ALACAK”

Abdullah Abat başkanımızın açıkladığı “Sensiz Olmaz” kombinesi çok önemli bir konudur. Hepimiz hem ekonomik olarak hem de birliktelik olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Şuan alınan kararlar doğrultusunda maçların ilk yarısı taraflar olmadan oynanacak. Hem taraftarımızın bize maddi destek vermesi anlamında hem de biz onları beraber bir arada hissetmek için “Sensiz Olmaz” kombinesi başlatıyoruz. Bu kapsamda kombineler 100 TL’den satılacaktır. Bu kombinelerden satın alan bütün taraftarlarımızın kartondan fotoğrafları maraton tribününde yer alacak. Maçların ikinci yarı itibariyle inşallah maçlar seyircili oynanmaya başladığı andan itibaren de aynı kombineler geçerli olacaktır. Pasoliglere yükleme yapılarak maçlara taraftarımız girebilecektir.

“ŞAMPİYONLAR LİGİ HEDEFİ VARKEN SIFIRDAN AYAĞA KALKAN BİR KENT PROJESİNDE YER ALIYOR”

5 tane hazır projemiz var. Bunlar seçilmiş beğenilmiş ve programa alınmış, kampanyalarımız var. Zamanı geldiğinde bu kampanyaları başlatacağız. 55. Yıl temamız bizim için çok önemli. Bu kapsamda bu birleştiriciliğe herkesin desteğini bekliyoruz. Futbol şubede de kurumsallaşma çalışmaları kapsamında sadece takımdan önce, transferden önce, hocamızdan önce bir sportif direktörden bir futbol aklıyla bunun olması gerektiğine inandık. Çünkü yönetimler değişebiliyor, hocalar değişebiliyor, futbolcular değişebiliyor ama devam eden istikrarlı bir spor aklı olması gerekiyor. Bunu oluşturmak için Barbaros Bey bizlere destek veriyor. İnşallah çok büyük işlere hep beraber imza atacağız. Onun projeye olan inancı da bizi daha çok heyecanlandırıyor. Çünkü bu sene bir şampiyonlar ligi hedefi varken, gelip burada sıfırdan ayağa kalkan bir kent projesiyle beraberiz.

“AHMET HOCAMIZ HEDEFİMİZE UYGUN”

Bildiğiniz üzere Ahmet Taşyürek hocamız ile anlaştık. Ahmet hocamız öğretmen bir hoca, öğretici bir hoca, hem mali disiplini sağlama açısından hem de bizim hedefimize uygun bir hocamızdır. İşe bilimsel olarak yaklaşan bir hocamızdır. Bizim ligimizde kimsede olmayan futbolcu takip cihazları takımımıza katıldı. Şuanda biz bütün antrenmanlarda oyucunun ne kadar efor harcadığını, ne kadar mesafe kat ettiğini bilgisayar ortamında inceliyoruz. Yoruma dayalı olmadan bilimsel verilerle inşallah güzel bir sezon geçireceğiz.

Etiketler: bolu haberler