Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN TANJU ÖZCAN’DAN ‘SOSYAL BELEDİYECİLİK’ DERSİ

BAŞKAN TANJU ÖZCAN’DAN ‘SOSYAL BELEDİYECİLİK’ DERSİ
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 2 yılda ortaya koyduğu performansla tüm Türkiye’ye sosyal belediyecilik dersi verdi. Bolu Belediyesi, bu alanda yaptığı çalışmalarla özellikle pandemi nedeniyle zor günler yaşayan Bolu halkının en büyük destekçisi oldu.


Özcan yönetimindeki Bolu Belediyesi ilke edindiği ‘sosyal belediyecilik’ anlayışıyla son iki yılda zor durumdaki tüm vatandaşlara el uzattı.

Öyle ki Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın göreve gelmesinin ardından kurulan “Biz Varız Birimi” tarafından 43 mahallede yaşayan tüm ihtiyaç sahibi, yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik “ücretsiz ev temizliği hizmeti” verilmeye başlanıldı. Belediye ekipleri gittikleri tüm evleri özenle temizleyerek, engelli ve yaşlı vatandaşların daha temiz ve sağlıklı yaşam sürdürmelerine katkı sundu.

Engellilerin ve yaşlıların tüm kişisel ihtiyaçları karşılanıyor

Yardıma muhtaç yaşlı ve engelli vatandaşların yüzü ise Bolu Belediyesi’nin ‘evde kişisel bakım hizmeti’ ile güldü. Talebi uygun görülen yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların tüm banyo, tıraş, gibi kişisel bakım ihtiyaçları evlerine gelen belediye ekiplerince karşılanıyor.

Danışmanlık hizmeti, engelsiz taksi, akülü araç…

Bolu Belediyesi’nin engelli bireylere yönelik yardımları bunlarla da sınırlı kalmadı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce 2 bin 650 engelli bireye sosyal danışmanlık ve rehabilitasyon hizmeti verildi, 2 bin 24 engelli birey ‘engelsiz taksi’ hizmetinden yararlandı. Ayrıca maddi durumu kötü olan engelli vatandaşlara yönelik 125 adet tekerlekli sandalye, 102 adet akülü araç, 103 adet beyaz baston, 130 adet kanedyen baston, 70 adet walker ve 35 adet akü yardımı yapıldı.

Artık kimse yatağa aç ve açık girmiyor

Pandemi nedeniyle işsizliğin daha da arttığı şu dönemde Bolu Belediyesi gerçek ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarını daha da arttırdı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 2019-2020 tarihleri arasında 10 bin 696 kişiye gıda ve giysi yardımı yaptı. Yine aynı tarihler arasında 876 bin 000 kişiye aşevinden sıcak yemek hizmeti verdi. İhtiyaç sahiplerine daha uygun koşullarda hizmet sunmak isteyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yeni Hayır Çarşısı ve Gıda Bankası için yer arayışlarını sürdürüyor.

Alan el ile veren el ‘Kardeşlik Köprüsü’ projesi ile buluştu

Sosyal projelere büyük önem veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Ramazan Ayında başlattığı “Kardeşlik Köprüsü Projesi” ile ise hayırseverin yaptığı zekât ve fitre bağışlarını, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Rekor kurban bağışı doğru kişilere gitti

Ayrıca Bolu Belediyesi’ne son iki Kurban Bayramı’nda rekor sayıda pay ve hisse bağışı yapıldı. Hayırseverlerin 370 hisse ve 4 buçuk ton kurban payı ile rekor kırdığı bağışlar, hem aşevinin yıllık et ihtiyacını karşılarken, hem de gerçek ihtiyaç sahiplerine kıyma olarak dağıtıldı.

Camiler düzenli olarak temizlendi ve dezenfekte edildi

Bolu Belediyesi yine bu dönemde Bolu şehir merkezindeki tüm camilere temizlik hizmeti verdi. 43 mahalledeki camiler belirli periyotlarda belediye ekipleri tarafından detaylı temizlenerek, koronavirüs salgınına karşı dezenfekte edildi.

Yangın, sel gibi doğal afetlerde yaralar sarıldı

İl genelinde yaşanan yangın, sel gibi doğal afetlerde vatandaşa ilk el uzatan Bolu Belediyesi oldu. Meydana gelen tüm afetlerde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın talimatıyla afet bölgesine mobil aşevi aracı gönderilerek, afetzedelerin yiyecek içecek ihtiyaçları giderild
Etiketler: bolu haberler