Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÖZCAN’DAN SU TASARRUFU ÇAĞRISI

BAŞKAN ÖZCAN’DAN SU TASARRUFU ÇAĞRISI
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, uzun vadeli verilere göre son üç aydaki yağış miktarının geçen yılın aynı dönemine göre azaldığını ileri sürerek Bolululara suyu tasarruflu kullanma çağrısı yaptı. Özcan; “Bolu’da çok şükür su sıkıntımız yok ama Türkiye çok kurak bir sezon geçiriyor. Lütfen suyumuzu idareli kullanalım” dedi.

Haber: Aslı Akış

Sıcaklıklar mevsim normalinin üzerinde. Bolu geçen yıl ciddi bir yağış alsa da son yılların en kurak kış mevsimi yaşanıyor. Yağışların yetersiz olması ilimize su sağlayan baraj ve göletlerde su seviyesinin düşmesine neden oldu. Başkan Tanju Özcan da Gölköy’den seslendi vatandaşlara.

“BOLU’DA ÇOK ŞÜKÜR SU SIKINTIMIZ YOK”

Bolu’nun ilerleyen dönem için su sıkıntısı yaşamayacağını belirten Başkan Özcan, türki’nin kurak bir kış geçirdiğine vurgu yaptı. Özcan;  “Burası Bolumuza su verdiğimiz en büyük havzamız. İki tane su verdiğimiz bölgemiz var. Birisi Gölköy baraj gölü diğeri Karadere suları. Yüzde 80’i Gölköy’den, yüzde 20’si de Karadere’den veriliyor. Şu an için herkes merak ediyor ama Bolu’da çok şükür su sıkıntımız yok. Türkiye çok kurak bir sezon geçiriyor. Geçen yol kış Bolu’da sert geçtiği ve yaz döneminde de sık yağmur aldığından su sıkıntımız yok. Ben yine de vatandaşlarımıza suyumuzu idareli kullanalım çağrısında bulunmak istiyorum.” İfadelerine yer verdi.

Uzmanlarda kurak geçen sonbahar mevsimi ve aralık ayının ardından önümüzdeki döneme ilişkin öngörülerini paylaşıyor. Üç ayda yağışların ortalamaların altında kalacağı tahmininde bulunan uzmanlar, suyun doğru kullanılması konusunda vatandaşların uyarılmasını tavsiye ediyor. 

Etiketler: bolu haberler