Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÖZCAN’DAN SERT TEPKİ

BAŞKAN ÖZCAN’DAN SERT TEPKİ
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ulusal basında çıkan haberlere büyük tepki gösterdi. İfadelerinin çarpıtıldığını söyleyen Başkan Özcan, “Böyle bir yandaş zihniyet olmaz. Bunlara gazeteci demek bile bana zül geliyor.” Dedi.

Ulusal basında çıkan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’la alakalı haberlerden sonra Başkan Özcan basın açıklaması düzenledi. Özcan geçtiğimiz Çarşamba günü düzenlenen basın açıklamasında söylediği sözlerin çarpıtıldığı, söylediklerinin başındaki ve sonundaki kelimelerin çıkartılarak bambaşka anlamlara getirildiğini ifade etti.

Başkan Özcan yapılan haberin son derece kötü niyetle yapıldığını ifade etti ve konuşmasında şu ifadelere yer verdi,  “Beni bugün üzen bir haberle ilgili sizleri bilgilendirmek istedim. Yandaş basın bizimle alakalı bir haber yapmış. Gazeteci arkadaşlarımızla yaptığımız bir basın toplantısında söylediğim sözleri çarpıtarak, ucundan keserek birleştirerek bir haber yapmış. O haberi Suriyelilerle ilgili yardım kesme haberiyle birleştirmeye çalışmış. Bu son derece kötü niyetli bir habercilik anlayışı. Bunu öncelikle nefretle kınıyorum. Böyle bir yandaş zihniyet olmaz. Bunlara gazeteci demek bile bana zül geliyor. Üstelik öyle bir manşet atmış ki bir yandaş, “bırakın ölsünler” gibi bir şey söylemişim. Hiç böyle bir kelime azımdan çıkmadı, o gün basın toplantısında söylediklerimi gayet net bir şekilde hatırlıyorum.”

“YANDAŞ BASININ ÇOK GÖZÜNE BATMIŞIZ Kİ SÖZLERİMİZİ ÇARPITMIŞLAR”

Başkan Özcan Bolu Belediyesi olarak Türkiye’de Covid hastalığı ile alakalı ilk önlemleri kendilerinin aldığını dile getirdi. Özcan, “Onun öncesinde şunları söylemem gerekiyor, bu covid’le ilgili Türkiye’de ilk önlemleri alan belediye biziz. İlk vaka çıkmadan dezenfekten önlemlerine başlamıştık. Covidin yayılmaması için nüfusa göre en fazla dezenfeksiyon kullanan ve halen devam eden Bolu Belediyesidir. Covid döneminde sosyal yardım anlamında, bütçesine göre en çok yardımları yapan yine Bolu Belediyesi. Demek ki yandaş basının çok gözüne batmışız ki sözlerimizi çarpıtmışlar. Orada söylediğim iki şey vardı, gazeteci arkadaşlar vaka sayılarını ve ölüm sayılarını söyledi. Son vaka sayısını bilmediğimi söyledim, ölüm sayısını mezarlıklar müdürlüğümüzdeki defin işlemlerinden dolayı biliyoruz dedim ama bu sorunun sorulacağını bilmediğim için bugün itibariyle olan son güncel bilgiyi almadığımı söyledim.” Dedi.

“İLK COVİD VEFATIYLA İLGİLİ BİR DOKTOR ŞUNU SÖYLEDİ”

Başkan Özcan, bir doktorun söylediklerini dile getirdiğini fakat bu lafların kendisinin söylemiş gibi çarpıtıldığını ifade etti, “Şunu söyledim, ölenlerin önemli bir kısmının yaşlı insanlar olduğunu artı başka ağır hastalıkları olan insanlar olduğunu söyledim. Göynüklü ilk kovid vakası, vefatıyla ilgili bir doktor şunu söylemişti “ Fatma teyzemizin bir ayağı çukurdaydı, yoğun bakımda çok iyi ilgilendik belki de birkaç gün ömrünü uzattık “ dedi. Söylediği buydu ama bırakın ölsünler açıklamasını bu haberin içerisinden nasıl çıkardılar bunu anlayamadım.”

“KİMSENİN ÖLMESİNİ ARZULAYAN BİRİSİ DEĞİLİM”

Bolu Belediyesinde çalışıp risk gurubunda olanlara izin verdiklerini dile getiren Özcan, “Birde orada tepki gösterdiğim bir şey vardı. Bizim kendi belediye çalışanlarımızla ilgili. Burada koah dan dolayı astımdan dolayı başka ağır hastalıklardan dolayı işine gelmeyenler var bunlar haklılar çünkü risk gurubu içerisindeler. Birde işitme engelinden dolayı gelmeyenler var dedim, dizindeki rahatsızlıktan dolayı gelmeyenler var işitme engeliyle covidin ne alakası var bir türlü kavrayamadım dedim. söylediğim bunlardı ama bunları alıp çarpıttılar. Bir ayağı çukurda lafı bir ata sözüdür. Ağır risk altında olan kişiler anlamına gelir. Yoksa kimsenin ölmesini arzulayan birisi değilim.” İfadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.