Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Başkan Özcan'dan sert tepki !

Başkan Özcan'dan sert tepki !
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlemiş olduğu kahvaltıda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Pandemi Süreci
Pandemi sürecinde belediyede yaşanan sorunlardan bahseden Bolu Beleldiye Başkanı Tanju Özcan, "Dezenfeksiyon çalışmalarında nüfusuna oranla en büyük bütçeyi ayarlayan biziz. Yine sosyal yardımlar anlamında da Türkiye'de nüfus itibariyle konuştuğumuzda en çok yardım yapan biz olduk. Pandeminin maddi külfeti dezenfeksiyon çalışmaları ve sosyal yardımları  topladığımızda 20 milyon civarında oldu. Sadece mart ve nisan ayında vatandaştan 25 milyon alacağımız oluştu. Şu an 2020 yılı içerisinde pandeminin bize maddi külfeti 45 milyon lira civarına ulaştı. Buna rağmen ekonomik anlamda çok büyük bir sıkıntı çekmiyor ve ödemelerimizi düzenli bir şekilde yapabiliyoruz. Personele borcumuz yok, ikramiyeler günü geldiğinde ödeniyor. Pandemide ikinci dalgaya karşı hazırlıklıyız" dedi.
"İşe gelmeyenler arasında bir adaletsizlik doğuyor. Suistimal edildi."
Belediye çalışanlarının yaklaşık %20'sinin 4 ay boyunda hiç işe gelmediğini belirten Başkan Özcan, "Bunların içinde koah hastası, astım hastası olanlara hiç sözüm yok fakat işitme engeli ve dizindeki rahatsızlık yüzünden 4 ay işe gelmeyenler var. Astım ve koah ile alakayı anlıyoruz fakat dizindeki rahatsızlıkla koronanın ne alakası var? Önüne gelene rapor vermişler neredeyse 3'te 1'inde rapor var. Şeker, yüksek tansiyon birçok insanda var. Esnaf devam ediyor rahatsızlıklara rağmen fakat koronadan dolayı çalışanlar işe gelmiyor. İşe gelmeyenler arasında bir adaletsizlik doğuyor. Suistimal edildi" diye konuştu
 "Bazı birimlerde performans olarak özellikle temizlik konusunda iyi bir yere geldiğimizi söyleyebilirim."
Şu anda Bolu'nun ekonomik olarak en rahat belediyelerden biri olduğunu söyleyen Özcan, "Bazı birimlerde performans olarak özellikle temizlik konusunda iyi bir yere geldiğimizi söyleyebilirim. Beni heyecanlandıran birçok proje var. Pis su arıtmayla ilgili eskiden ihale yapılmış ve proje hazırlanmış. Şu an biyolojik arıtmada Türkiye'nin en başarılı örneğini yapıyoruz. Beni çok heyecanlandırıyor ve birçok belediye bunu örnek alacak. Büyüksu Parkı ile ilgili ciddi bir proje hazırlıyoruz. İnşallah Türkiye'nin en güzel parkı olarak anılacak. Dün itibariyle kanal kapatmaya başladık. Orası çok güzel bir bulvar haline gelerek Bolu'ya çok güzel bir değer katacak. Spor turizmi konusunda da yatırım yapmak isteyen birileri var. Çok farklı bir projeyle geldiler. Bolu açısından son derece önemli ve gerçekleştirilebilirse Bolu artık dünya spor turizminde söz sahibi olacak şehirlerden birisi olacak" şeklinde konuştu. 
Hisar Tepesi
 6 aydır Hisar Tepesi projesinin onaylanmasını beklediğini açıklayan Özcan, "Hisar Tepesi mezbelelik bir yerdi. Şarapçıların, kötü niyetli insanların yaşadığı görsel olarak çok kötü bir yerdi. Biz gelir gelmez çalışmaya başladık. Projemizi yaptık önce Anıtlar Kurulu ardından Kültür Bakanlığı ilgili Genel Müdürlüğü projeyi onayladı. Her şey hazır. Projenin görsellerinide paylaştık. Bakan yardımcısının önünde sadece onaylanan projenin uygulanmasına izin veriyoruz yeri var. Yaklaşık 6 ay oldu mart ayında onaydan geçti. Herkes bunu biliyor kimse dillendiremiyor ben dillendiriyorum. Bir kadın milletvekilimizin engellemesi sebebiyle başlayamıyoruz. Şu an bakan yardımcısının önünde imzada fakat bir türlü imzalanmıyor. İlgili bakan yardımcımızla konuştuk aşmamız gereken bazı şeyler var yoksa proje gayet güzel dedi" diye belirtti.