Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÖZCAN’DAN, SALDIRI GİRİŞİMİ SONRASI İLK AÇIKLAMA

BAŞKAN ÖZCAN’DAN, SALDIRI GİRİŞİMİ SONRASI İLK AÇIKLAMA
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi içerisinde gerçekleşen saldırı girişimine ilişkin, “Allah bir can vermiş, ne zaman alacağını Allah-u Teâla biliyor. Burada 15 dakika önce gelmiş olsaydık belki bugün yaralı olacaktık belki aranızda olmayacaktık” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Edinilen bilgilere göre, pazarcılık yapan H.H. isimli şahıs Bolu Belediyesine gelerek, pazar tezgâhı almak için görüşmek istedi. Alkollü olduğu da belirtilen H.H., bir süre sonra Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın makam odasına çıkarak etrafa tehditler savurmaya başladı. Yanında kesici alet de olduğu belirlenen şahıs, polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirerek, gözaltına alındı. Saldırı girişimi esnasında makam odasında bulunmayan Özcan, olaya ilişkin basın açıklaması düzenledi. Özcan, emniyetin olayı araştırdığını belirtti.

“TESADÜF DEĞİLDİ POLİSİN BURADA BULUNMASI”

Kendisine gelen tehditlerin son zamanlarda arttığını belirten Özcan, “Bir süredir bana yönelik tehditler çok arttı. Yani, önüne gelen tehdit etmeye başladı. Tabiri caizse. Özellikle PKK ve onun uzantıları üzerinden çok yoğun tehditler alıyorum. Bundan dolayı da sağ olsun Sayın Emniyet Müdürümüz bir süredir belediyede benim bilgim dâhilinde ve haricinde, bir anlamda emniyet tarafından özel olarak korunuyorum. Tesadüf değildi polisin burada bulunması. Tehditlerin sonucuydu” dedi.

“TEHDİT ALMAKTAN KORKAN BİR ADAM DEĞİLİM”

Korkmadığına dikkat çeken Özcan, belediye çalışanlarına zarar gelmesinden endişe ettiğinin altını çizerek, “Ben tehdit almaktan korkan bir adam değilim. Hayatım boyunca birçok tehditte maruz kaldım. Ama artık bunların boyutları çok artmaya başladı ve eskiden milletvekiliyken sadece kendimden sorumluydum. Şu an bu binada 500 tane çalışan var en azından. Bu arkadaşlarımı tedirgin ediyorlar, korkutuyorlar. Elinde bıçakla geliyor, bağırıp çağıyor. Buradaki çalışanların doğal olarak bundan etkilenmemeleri mümkün değil. Şunu herkes bilsin tehditlere boyun eğmeyiz. Söyleyeceğimizden geri durmayız. Ama özellikle belediye çalışanlarıma bir zarar gelirse dünyayı başlarına yıkarım” ifadelerini kullandı.

“ALLAH BİR CAN VERMİŞ, NE ZAMAN ALACAĞINI BİLİYOR”

Olayın gerçekleştiği sırada makamında bulunması durumunda farklı sonuçların ortaya çıkabileceğini işaret eden Özcan, “Olay bir aydınlansın, neymiş ne değilmiş görelim hep birlikte. Paylaşmamız gerekirse paylaşırız. Burası bir kamu kurumu… Eline silahı alan, bıçağı alan insanlar gelememeli. Mesele tek ben olsam sorun değil. Allah bir can vermiş, ne zaman alacağını Allah-u Teâla biliyor.  Burada 15 dakika önce gelmiş olsaydık belki bugün yaralı olacaktık belki aranızda olmayacaktık” diye konuştu.

“GÜVENLİK TEŞKİLATI KURMAMIZ GEREKECEK”

Özcan, belediyede güvenliğin arttırılacağını da ifade ederek, “Özel bir talebim olmayacak ama belediye olarak kendi bünyemizde bir güvenlik teşkilatı kurmamız gerekecek. Birçok belediyenin var.  Bana da söylendi. Kullanmak istemedim. Ama bu olaylar beni değil çalışanları çok korkutur hale gelince bununla ilgili girişimimiz olacak” şeklinde konuştu.

Etiketler: bolu haberler