Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÖZCAN’DAN PAZARDA KORONA VİRÜS DENETİMİ

BAŞKAN ÖZCAN’DAN PAZARDA KORONA VİRÜS DENETİMİ
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Koronavirüs tedbirler kapsamında Sümer ve Bahçelievler mahallesinde kurulan semt pazarında alınan önlemleri denetledi. Semt pazarının girişine kurulan kontrol noktasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir’e de dezenfektan sıkıldı.

Haber: Aslı Akış

Dünya üzerinde etkili olan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi hastalığı olarak kabul edilen COVİD19’un Türkiye’de ilk görüldüğü andan itibaren önlemler almaya başlayan Bolu Belediyesi il genelinde tam anlamıyla Koronavirüs seferberliği ilan etti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da kendine eşlik eden Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir ile birlikte Sümer ve Bahçelievler Mahallesinde kurulan semt pazarına giderek koronavirüs tedbirleri kaspamında alınan önlemleri yerinde incelemek için pazarda denetime çıktı. Vatandaşların ve pazar esnafının kurallara uyup uymadığını kontrol etti.

Başkan Özcan, kurulan tüm tezgahları dolaşarak pazarcı esnafından da özellikle hijyen kurallarına dikkat etmelerini istedi. Özcan, vatandaşlarla sohbet ederek pazarda alınan önlemler hakkında bilgiler verdi ve alışveriş yaparken sosyal mesafe kuralına dikkat etmeleri ve eldiven ile maske kullanmaları konusunda vatandaşları uyardı.

Korona virüs vakalarının artmaya başlamasıyla birlikte Bolu Belediyesi de önlemlerini üst seviyeye çıkardı. Her mahallede ve vatandaşların ortak kullanım alanlarında düzenli olarak dezenfekte çalışmaları gerçekleştiren belediye ekipleri, vatandaşların sağlığı ve huzuru için mahallelerde kurulan semt pazarlarında da denetimlerini arttırdı.

Pazarlara 3 metre mesafe kuralı da getirilirken pazar giriş noktalarına el dezenfektanları konuldu. Salgını önleme çalışmaları kapsamında Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler de pazarlarda 3 metre mesafe kuralı ve hijyen kurallarını sık sık denetliyor.