Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÖZCAN'DAN ÖZLÜ'YE CEVAP

BAŞKAN ÖZCAN'DAN ÖZLÜ'YE CEVAP
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün hızlı tren ile ilgili açıklamalarına ,basın açıklaması düzenleyerek cevap verdi. Başkan Tanju Özcan " Sayın Düzce Belediye Başkanı ile çok seviyeli bir ilişkimiz var. Ama kendisi siyasete girmiyorum diyerek neden bu son açıklamaları yapma gereği duydu bilmiyorum. Hızlı trenin Bolu'dan , Gerede'den ve Düzce'den geçmesini çok arzu ediyorum. Bolu'nun ve Düzce'nin turizm ve sanayisi gelişsin istiyorum. Hızlı trenin Düzce'den ve Bolu'dan geçmesinin ne ayıbı ne yanlışı var bunu anlamadım" dedi.

Haber: S.Sevgül Kaba

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün hızı tren ile ilgili açıklamasına cevap vererek "Hızlı trenin Bolu'dan , Gerede'den ve Düzce'den geçmesini çok arzu ediyorum. Bolu'nun ve Düzce'nin turizm ve sanayisi gelişsin istiyorum. Hızlı trenin Düzce'den ve Bolu'dan geçmesinin ne ayıbı ne yanlışı var bunu anlamadım. Hatta bu konuda Düzce kamuoyun da bilinç oluşmadığını gördüğüm için Düzce'de ki bazı billboardları ücretini ödemek şekliyle kiraladım. Bu treni kaçırmayalım dedik." dedi.

Başkan Tanju Özcan , Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün gerekli raporları incelemediğini belirterek"  Düzce Belediye Başkanı bu konuya hiç çalışamamış. Düzce Üniversitesi'nde Prof. Dr.  Ayhan Şamandar'ı hiç dinlememiş bile.  Prof. Dr.  Ayhan Şamandar hocamız Bolu'ya  gelerek dekanları ve siyasi partileri ziyaret ederek konuyu anlattı. Bizim önerdiğim güzergâhta Gerede'de, Kızılcahamam'da, Bolu'da ve Düzce'de durak olacak. Bolu'nun , Düzce'nin , Gerede'nin ,  Kızılcahamam'ın çok büyük kazancı var. Bu hattın Düzce'den ve Bolu'dan geçmesi  her iki ili kalkındıracak. Sayın Faruk Özlü  bu raporları incelemediği için  bunlarda haberi yok." açıklamasında bulundu. 

HIZLI TRENE DÜZCELİLERİN VE BOLULULARIN BİNMESİNİ İSTİYORUM

Başkan Tanju Özcan" Sayın Faruk Özlü Tanju Özcan ayıyla başladı geyikle devam etti şimdi de hızlı trene binmeye çalışıyor demiş. Evet ben hızlı trene binmeye çalışıyorum. Hızlı trenle  Düzcelilerin, Boluluların da binmesini istiyorum. Ben  hızlı trenin arkasından öküzün trene baktığı gibi bakmak istemiyorum.  Ben Cumhurbaşkanının yanına konunu  uzmanları ile birlikte gideceğim.  Ticari ve turizm avantajları nedir onları oturup konuşacağız. Ancak Düzce Belediye Başkanı  bunu Düzce halkına bu  soruyu sorarak mı cevap verdi bilmiyoruz. . Bolu ve Düzce bir elmanın iki yarısıdır.  Bolu ve Düzce'ye bu kadar faydası olacak bir proje için bu şekilde bir açıklama yapmasını tuaf karşılıyorum." dedi.

HIZLI TREN KONUSUNDA BOLU VE DÜZCE HALKINA REFERANDUM ÖNERİYORUM

Tanju Özcan"  Hızlı tren Bolu'dan geçemez diye bir teknik sıkıntı yok. Bu konuda uzmanlar bu şekilde söylüyor. Ben sayın Erdoğan'ın adamıyım diyorsa eğer kendisi madem rica etsin  Sayın Cumhurbaşkanından, Bolu'da ki heyeti görüşmeye kabul edin desin madem sözü geçiyorsa. Geçmiyorsa' da bana laf yetiştirmesin. Somut bir önerim var. Bolulular ve Düzceliler bu hızı treni istiyor mu? Eşgüdümlü olarak sandıkları Bolu'da ve Düzce'de koyalım. Bağımsız bir şekilde Bolulular ve Düzceliler oy kullansın. Demokrasinin gereği bu. Ben bu hızlı  treni hem Bolu'nun hem de Düzce'nin ve ülkemin gelişmesi için istiyorum. " dedi.