Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÖZCAN’DAN FATİH METİN’E TEŞEKKÜR

BAŞKAN ÖZCAN’DAN FATİH METİN’E TEŞEKKÜR
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi Kasım Ayı 2. Oturumunun sonunda Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin’e bir teşekkür etti. Karadere Sularının Bolu’ya ulaştırılması için yapılacak isale hattının geçtiği güzergâhın kamulaştırılması işinin tamamını Fatih Metin’in talimatıyla DSİ’nin yapacağını belirten Özcan, “Fatih Beyin bu talimatı, işin hızlanması bakımından çok büyük bir katkı sağlayacak” dedi.

Bolu Belediye Meclisi Kasım Ayı 2. Oturumunun sonunda Karadere Suları ile ilgili kısa bir açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, tünelin iç kaplamasının ihalesini Bolu Belediyesi olarak 23 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştireceklerinin müjdesini verdi.

“FATİH BEYİN TALİMATIYLA İŞLER DAHA DA HIZLANACAK”

Başkan Özcan konuşmasının devamında Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin’e de teşekkür ederek; “Karadere Sularının Bolumuza kavuşabilmesi için tünelin iç kaplaması ile ilgili ihalemize bugün itibariyle çıktık ve 23 Aralık’ta ihalesi gerçekleştirilecek. 16 kilometrelik bir isale hattı yapılacak ve bu hattın kabaca 8 kilometresi belediye sınırından geçiyor. Protokol ile o 8 kilometrelik bölgenin kamulaştırma işlemi de belediyemize verilmişti. Fakat DSİ bunu fark etmeden 16 kilometrenin tamamını kendisi kamulaştırma kararı almış. Bununla ilgili Sayın Fatih Metin ile görüştüm ben. Kendisine dedim ki; protokol gereği 16 kilometrelik alanın yarısını bizim kamulaştırmamız gerekiyordu fakat prosedürlerle iki kere uğraşmayalım ve bu kamulaştırma işinin tamamını DSİ yapsın biz daha sonra üzerimize düşen kısmın parasını DSİ’ye ödeyelim. Sağ olsun Fatih Metin o konuda bize yardımcı oldu ve DSİ Genel Müdürü’ne gerekli talimatı vermiş. Önümüzdeki günlerde bir protokol imzalayacağız. İşlerin hızlanması bakımından çok büyük katkısı oldu. Bende Fatih Beye bu konunun çözülmesi sonucunda kamuoyu huzurunda sana özel bir teşekkür edeceğim demiştim ve buradan tekrar kendisine Bolu Belediye Meclisi adına, Bolu halkı adına teşekkür ediyorum. Seçim olayı geçti, bitti ve bundan sonra inşallah birlikte Bolu için güzel işlere imza atacağımızı düşünüyorum” dedi.