Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÖZCAN'DAN DOĞANAY'A JET CEVAP

BAŞKAN ÖZCAN'DAN DOĞANAY'A JET CEVAP
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay’ın konuşması hakkında açıklamalarda bulundu. Özcan, “AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay açıklama yaparak konuyu başka yere çekmeye çalışmış. Biz 200 kişinin ekmeğiyle neden oynadınız diyoruz, kendisi benim telefonumu halka neden duyurdun diyor” dedi.

Haber: Feyza ACAR

  Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Mazlumu oynamaya çalışıyor fakat bir zalimden mazlum çıkmaz. Hele Nurettin Doğanay’dan hiç mazlum çıkmaz. Önce şu telefon meselesini konuşalım. Arkadaşlar biz siyaset yapıyoruz. Eğer sen il başkanıysan ve siyaset yapıyorsan zaten senin telefonun herkeste olmalı. Benim telefonum herkeste olduğu için ben burada oturuyorum, o yüzden 4 kez milletvekili seçildim. Sen telefonunu insanlara vermezsen siyaseten il başkanlığından emekli olur gidersin. Bizde bu noktada Sayın Doğanay’a yardımcı olmuş olduk. İnsanlar sayın Doğanay’a daha kolay ulaşabilsin diye yaptık. Teşekkür beklerken tepki aldık. Hemen soluğu karakolda almış. Sayın Doğanay birkaç billboard kiralayarak benim numaramı paylaşırsa çok memnun olurum, numaram olmayan kardeşlerimiz varsa onlarda da olmuş olur. Vatandaş ya beni ararsa demiş. Vatandaş seni gece arayıp hastam var, cenazem var diyemeyecekse ve bu senin psikolojini bozuyorsa o zaman bırakacaksın siyaseti müteahhitliğine devam edeceksin. Böylelikle istediğin zaman telefonunu kapatırsın” ifadelerini kullandı.

"MADEM İŞKUR MÜDÜRÜ BEN PARTİZANIM DİYOR"

  Konunun saptırıldığını söyleyen Tanju Özcan; “Konu 200 kişinin ekmek verilmesine Nurettin Doğanay’ın engel olmadı. İŞKUR müdürü açıkça söylüyor. Bana talimat verirlerse yaparım verme derlerse yapmam diyor. Madem iş bu aşamaya gelmiş ve müdür ben partizanım diyor. O zaman bu talimati verin” dedi.

"İNSANLARI İŞ VADİYLE KANDIRIP PARTİYE ÜYE YAPTILAR"

  Özcan, “Kendisi benim çok insana iş sözü verdiğimi ve bugün onun ızdırabını çektiğimi söylüyor. Ben hayatım boyunca insanlara yapamayacağım şeyleri söyleyerek seçim kazanmadım. Yalan söyleyip insanlara iş sözü vererek seçime girmedim. Asıl kendi zihniyetleri böyle olduğu için bunu bize mal etmeye çalışıyor. 34 bin kişi bugün Bolu AK Parti üyesi. İnsanların %90’ını iş vadiyle kandırarak partiye üye yaptılar. 34 bin üyesi olan bir parti 42 bin oy alıyorsa, 4 bin üyesi olan bir partinin adayı nasıl 50 bin oy alıyor sorusunu kendilerine sorması gerekir. Yıllarca insanları iş vadiyle kandırdılar bunun sonucu ne oldu? Kamuya giren bir gariban çocuğu var mı? Kendi yeğenleri, çocukları, yöneticilerin çocukları ve bir avuç azınlığın çocukları... Dolayısıyla biz kimseye iş vadinde bulunarak bu koltukta oturmuyoruz” şeklinde konuştu.

"200 KİŞİ KURA İLE BELİRLENSİN"

  Özcan, “Ben İŞKUR müdürüne 200 kişiyi ben belirleyim demedim. Kura ile belirleyelim dedim. Adil olmak, adaletli olmak bunu sağlıyor. Siz talimatı verin noter huzurunda kura çekilerek 200 kişi belirlensin. Ben bir tane isim gönderme derdinde değilim. 17 bin kişi buraya başvurdu. Şartları aynı olan kişiler arasında kura çekilir. İŞKUR ‘biz kuramızı çektik bu 200 kişiyi size bildiriyoruz’ der” ifadelerini kullandı.

"BU SEBEPLE ATAMA İL BAŞKANI OLARAK AYNI YERDE SAYIYOR"

  Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Ben, AK Parti’nin menfaatleri doğrultusunda siyaset yaptım bugüne kadar” diyen Doğanay’a karşılık olarak "Ben, Cumhuriyet Halk Partisi’nin menfaatleri doğrultusunda siyaset yapmadım. Türk milletinin menfaatleri doğrultusunda siyaset yaptım. Öyle de yapmaya devam edeceğim. Bu sebeple kendisi uzun yıllardır atama il başkanı olarak aynı yerde sayıyor. Benim zihniyetim farklı olduğu için bu halk beni 4 kere milletvekili, arkasından da belediye başkanı olarak seçmiş. Bu konuda asıl kendisini sorgulaması gerekiyor. Bu Nurettin Doğanay ile Tanju Özcan arasında bir sorun değil. Benim kendisiyle bir sorunum yok. Bu sorun Bolu’da işsiz vatandaşlar ile Nurettin Doğanay arasında. Üstelik Sayın Doğanay’ın AK Parti İl Başkanı olarak kalması beni mutlu ediyor. Biz elde ettiğimiz başarıları Nurettin Doğanay zamanında elde ettik. Ya değişirse diye geceleri benim uykum kaçıyor” dedi.