Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Başkan Özcan'dan değişim sinyali

Başkan Özcan'dan değişim sinyali
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, işten çıkartma yasağının kaldırılması ile Bolu belediyesinde çalışmayan ve verimli olmayan personel ile yollarını ayıracaklarını söyledi. Başkan Özcan; “Bolu halkının parasını çalışmayana, verimli olmayana, uyarıları dikkate almayana vermeyeceğim. Çalışan ak partiliyi baş tacı yaparım, çalışmayan CHP’liyi kapının önüne koymaktan çekinmem” dedi.

Özel haber: Aslı Akış

Cumhurbaşkanı Kararı ile İş Kanunu uyarınca işverenin çalışanını işten çıkarma yasağı, 17 Kasım'dan itibaren 2 ay daha uzatıldı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan 17 Ocak’a kadar uzatılan yasak süresini hatırlatarak belediye personeline önemli mesajlar verdi. Birimlere ikişer kez gittiğini ve defalarca personeli uyardığının altını çizerek gereğinin yapılacağını belirtti.

Başkan Özcan, “İşten çıkarma yasakları kalkınca ısrarla çalışmayan verimli olmayan personelle yollarımızı ayıracağımızı söyledik. Yasak süresimi 17 Kasım’dan 17 Ocak’a kadar uzattılar. Tekrar uzatma olmazsa Bolu halkının parasını çalışmayana, verimli olmayana, uyarıları dikkate almayana vermeyeceğim.

“ÇALIŞMAYAN PERSONELLE YOLLARIMIZI AYIRACAĞIZ”

Mart ayında, “Nisan ayı itibariyle çalışmayan personelle yollarımızı ayıracağız” demiştim” ifadelerini anımsatan başkan Özcan; “Mart ayının sonuna doğru işten çıkartma yasağı getirildi. Yani bugün yüz kızartıcı suç haricinde tazminatını bile verseniz, kendi rızası olmadan işten çıkartamıyorsunuz. Defalarca uyardım, birimlere ikişer kez gittim, topladım arkadaşları. ‘Hiçbirinizin siyasi tercihi umurumda değil, nereye oy verdiği umurumda değil, çalışan Ak Partiliyi baş tacı yaparım, çalışmayan en koyu CHP’liyi bile kapının önüne koymaktan çekinmem’ dedim. Ben çalışmayan insana ödenen paranın haksız olduğunu düşünürüm. Bu ikazlara uyanlar oldu. Uymayanlar oldu ısrarla. Uymayanların kimler olduğunun listesi bende var. Gereğini yapacağım” şeklinde konuştu.

“HER AN DEĞİŞİMLER OLABİLİR”

Belediyede her an değişimlerin yaşanabileceğine de dikkat çeken başkan Özcan; “İdari personelle ilgili üst yönetimde olsun, müdürler düzeyinde olsun her an değişimler olabilir. Bazı müdürler beklentimizi tam olarak karşılıyor. Bazı müdürler hala yeterince verimli değil. Bu konuda da değişimler olabilir. Ödüllendiriyoruz. Mesela, Temizlik İşleri Müdürümüzü, Başkan Yardımcısı yapmak suretiyle ödüllendirdik. Bu aslında tabana da bir mesaj. Bakın çalışırsanız, verimli olursanız biz; sizin kim olduğunuza bakmadan verimlisiniz ve çalışıyorsunuz diye iyi niyet ortaya koyarak sizi daha iyi noktalara da getirebiliriz’ diyoruz. Umarım belediyedeki idari personelde bu mesajı almıştır” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: bolu haberler