Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Başkan Özcan'dan Bolu'ya dev proje

Başkan Özcan'dan Bolu'ya dev proje
Belediye Başkanı Tanju Özcan Bolu tarihin en büyük projesini hayata geçirmek için düğmeye bastı. Yaklaşık 370 dönümden oluşan bu dev proje ortalama 200 milyon TL'ye mal olacak. Bittiğinde ise Türkiye'nin en büyük parklarından biri olacak.
Büyüksu Deresi kenarında inşa edilecek olan 100. Yıl Cumhuriyet parkı için uygulama projesi çalışmaları başladı. İlk etapta parkın kuzeyinde başlayacak çalışmalar 3 etapta tamamlanacak. Bu yıl temeli atılacak proje 2023 yılında tamamen bitmiş olacak.

Bu bölgede İstanbul'da dahil olmak üzere eşi benzeri olmayan proje Eskişehir'in meşhur Sazova parkından bile kat kat büyük olacak.

AMACIM YILMAZ BÜYÜKERŞEN'İN PABUCUNU DAMA ATMAK

Projeyle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Parkın toplam büyüklüğü 378 dönüm. Bunun 245 dönümü peyzaj alanı. Kuzey kısımla ilgili uygulama projemizi ihale ettik. Bu sene kuzey kesime başlıyoruz. 3 etapta yapacağız 2023 de bitecek. Ankara'daki millet bahçesini bir tarafa bırakıyorum İstanbul'da dahil bu bölgede bu büyüklükte hiç bir park yok. Burası Gölcük yolunda çok önemli bir nokta. Kabaca 150 ila 200 milyon arasında mal olacak. Bolu tarihinin en büyük projesi olacak. Sadee Boluluların değil bölge halkının kullanımına açacağız. Eskişehir'deki Sazova parkı bunun yanında sıradan bir park haline gelecek. Benim amacım Yılmaz Erşen'in pabucunu dama atmak" dedi. 

BAKIN PARKIN İÇİNDE NELER OLACAK

Parkın bütün etapları tamamlandığında içinde gençlik merkezi, ticari birimler, sergi-fuar birimleri, yeme içme birimleri, arboretrum, tarım müzesi, akvaryum, eğlence merkezi, açık hava sahnesi, açık-kapalı spor alanları, macera parkurları, yaklaşık 38 dönümden oluşan 2 adet gölet, yeşil alanlar, oyun grupları, oturma alanları, yürüyüş alanları, insanların balıklarla yüzebileceği dev akvaryum ve bunun gibi bir çok sosyal alan olacak.

1. Etabında gençlik merkezi, akvaryum, eğlence merkezi, ada restaurant, açık hava sahnesi, servis birimleri, amfi, mini golf sahaları, otoparklar, çocuk oyun alanları, pergolalar ve oturma alanları, yaklaşık 7 dönümlük gölet, çim amfi, yürüyüş ve bisiklet yolları yapılması hedeflenirken, uygulama projeleri çizim aşamasında.

Kaynak: Bolu Gazetesi