Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÖZCAN’DAN AK PARTİLİ ÜYELERE KINALI GÖNDERME

BAŞKAN ÖZCAN’DAN AK PARTİLİ ÜYELERE KINALI GÖNDERME
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisi tarafından Disiplin Kuruluna göndermesine ilişkin, AK Parti sıralarına “kına” göndermesi yaptı. Özcan, konuyu anlattıktan sonra AK Parti sırlarına kına atacakmış gibi yaparak eğildi ve “Beni sonunda Genel Merkeze Disipline verdirttiniz. Nerede o kına? Bugün de kınayım atayım da. Şaka yaptım korkma. Her şey her yerde atılmaz, senin evinde varsa sürersin” dedi.

Sosyal medyada gündeme gelen sözlerinin ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında farklı kesimlerden tepki gelmiş ve son olarak Cumhuriyet Halk Partisi tarafından uyarılması talebiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmişti. Başkan Özcan konuyla ilgili, Bolu Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı 2. Oturumunda dikkat çeken bir girişimde bulunarak AK Parti sıralarına gönderme yaptı.

“BENİ ÜZMEYİ BAŞARDINIZ”

Konuyla ilgili üzüldüğünü ifade eden Özcan, “Beni üzmeyi başardınız. Sığınmacılarla ilgili düşüncelerimizi toplumla paylaştık. Türkiye bizim, kimine göre doğru, kimine göre yanlış çıkışımızdan sonra sığınmacıların nasıl geri gönderileceğini konuşmaya başladı. Ben burada hatta partimle de ters düştüm. Ters düştüm yani, geleceğimizi düşünülerek ben bu konuyu gündeme getiriyorum dedim. Yoksa bolu Belediye Başkanı olarak ne güzel bütçem var, ne güzel yatırımlarım var. Bana batan bir şey mi var? Tamamen sorumluluk duygusun içerisinde. Yeminle söylüyorum başka hiçbir art niyet yoktu. Sonrasında gelişen süreçte de partimle birkaç konuda ters düştük” dedi.

“ÂMÂSIZ FAKATSIZ ‘ÖZÜR DİLİYORUM’ DEDİM””

Programın gerçekleşme aşamasına ve öncesine ilişkin bilgi vererek, tekrar özür dileyen Özcan, “Sonra İstanbul’da, Armağan Çağlayan diye bir vatandaş, ben tanımıyorum aslında. Bizim Ergin’in isteği üzerine, ‘katılalım abi’ dedi. Magazin ağırlıklı bir program. Gittik, orada bir sürü şey konuştuk 45 dakika. Komik anılarımı yazacağım dedim. Sonra ‘ilk aklına gelen’ deyince bana göre benim gibi tecrübeli bir siyasetçinin anlatmaması gereken bir anımı anlattım. Tam 1 ay önce. Bir ay sonra birisi bunulmuş benim açığımı kollayan birisi. Gündeme getirmiş. Eyvallah ben burada kusurluyum. Burada samimi olarak üzdüğüm hanımefendiler varsa, inanın kötü niyetle yapmadım, âmâsız fakatsız ‘özür diliyorum’ dedim” diye konuştu.

“İĞRENÇSİN TANJU GİBİ BAŞLIKLAR AÇILMIŞ”

Sosyal medyada açılan başlıklara değinen Özcan, “Benim anlamadığım şeyler oldu. ‘iğrençsin Tanju’ gibi başlıklar açılmış, bilmem ne… Buna bizim milletvekilleri katılmış. Sadece Bolu Milletvekilleri değil. Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri Alpay Özalan da dâhil. Neredeyse bütün AK Parti Milletvekillerine mesaj gitmiş. Köpürttükçe köpürttünüz, beni sonunda Genel Merkeze Disipline verdirttiniz” ifadelerini kullandı.

 “NEREDE O KINA”

Olayı anlattıktan sonra Özcan’dan dikkat çeken bir girişim geldi. Masasının altına eğilerek, bir şey ararcasına hareket yapan Başkan Özcan, “Nerede o kına? Bugün de kınayı atayım da” diyerek AK Parti Meclis Üyelerinin olduğu sıralara baktı. AK Partili üyelerden tepki gelmesi üzerine Özcan, “Şaka yaptım şaka. Korkmayın. Gözünüz aydın beni disipline verdirttiniz. Şaka yaptım ya korkma. Her şey her yerde atılmaz, senin evinde varsa sürersin. Neyse, beni partime disipline verdirttiniz. İnşallah bir gün arttırmak da size nasip olur. ‘Biri bu adamı durdursun’ diyordunuz ya. İşte birileri duydu. Bir ceza verirlerse biz cezamızı çekeriz. Ama söyleyeceğimizden geri durmayız” şeklinde konuştu.

Özcan’ın girişimi, AK Parti sıralarına çay fırlattığı meclis toplantısını akıllara getirdi.