Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÖZCAN’DAN 1500 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ TABLET VE İNTERNET DESTEĞİ

BAŞKAN ÖZCAN’DAN 1500 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ TABLET VE İNTERNET DESTEĞİ
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, uzaktan eğitime ulaşma fırsatı olmayan 1500 öğrenciye tablet bilgisayar ile her ay 5GB internet hediye edeceklerini duyurdu.

Özcan, konuya ilişkin, “Yoksul ailelerimizin çocukları zaman zaman sıkıntı yaşıyorlar. Biz bu kapsamda 1500 tablet aldık. Sosyal yardım ve hizmet yönetmeliği kapsamında ihtiyaç sahibi ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerimize bu tabletleri vermek istiyoruz. Bununla ilgili bu kardeşlerimiz Halkla İlişkiler Müdürlüğümüze bizzat başvuruda bulunabilirler.”  açıklaması yaptı.

Koronavirüs salgını nedeniyle evinde bilgisayarı bulunmadığı için uzaktan eğitim sistemi EBA’ya giremeyen öğrencilere Bolu Belediyesi tablet bilgisayar ve ücretsiz internet desteği sağlayacak.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, öğrencilerin EBA’yı aktif kullanabilmeleri için 1500 adet tablet dağıtarak, 1 yıl boyunca her ay 5GB ücretsiz internet desteği vereceklerini müjdeledi.

Konuya ilişkin bugün gerçekleşen Belediye Meclisi Ekim ayı 1. oturumunda konuşan Özcan, “Uzaktan eğitim yaygın bir şekilde yapılıyor. Bu sene sadece üniversitelerde değil, ilköğretimde, ortaöğretimde, liselerde uzaktan eğitim yapıldığı için yoksul ailelerimizin çocukları zaman zaman sıkıntı yaşıyorlar. Biz bu kapsamda 1500 tablet aldık. Sosyal yardım ve hizmet yönetmeliği kapsamında ihtiyaç sahibi ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerimize bu tabletleri vermek istiyoruz. Bununla ilgili bu kardeşlerimiz Halkla İlişkiler Müdürlüğümüze bizzat başvuruda bulunabilirler. Ayrıca bir yıl boyunca bu tabletle birlikte her ay 5 GB olmak internet ihtiyaçlarını da Bolu Belediyesi olarak karşılama kararı aldık. Bunu da Belediye Meclisi kararına gerek duymaksızın Sayıştay tarafından onaylanan Sosyal Hizmet Yönetmeliğimizde belirlenen kriterler doğrultusunda dağıtımına başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Etiketler: bolu haberler