Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Başkan Özcan, Yapılan Anket Sonucunu Paylaştı

Başkan Özcan, Yapılan Anket Sonucunu Paylaştı
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi olarak bir anket düzenlediklerini belirterek anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Anket sonucunu paylaşan Başkan Özcan, ‘Bolu’daki sorunları kim çözer?’şeklinde sorulan soruya yüzde 90,5’lik bir oranla Bolu Belediyesi’nin, yüzde 1,3’lük bir kesim ise Bolu Valiliği’nin çözeceğini belirttiklerini söyledi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi olarak bir anket düzenlediklerini belirterek yapılan anketin sonuçlarını bir bir açıkladı. Başkan Özcan, “2019’da Bolu’da bir anket yaptırmıştık. Vatandaşlara ‘Bolu’daki sorunları kim çözer?’ sorusu yöneltilmişti. Yüzde 70'i Bolu Belediyesi’nin çözeceğini, yüzde 10’u da Bolu Valiliği’nin çözeceğini söylemişti. Yeni yaptırdığımız ankette ise yüzde 90,5’lik bir kısım sorunları Bolu Belediyesi’nin, yüzde 1,3’lük bir kesim ise Bolu Valiliği’nin çözeceğini söylemiş. Burada Bolu Belediyesi’ne olan güven artmış, Merkezi Hükumete olan güven azalmış.” ifadelerine yer verdi.

 

BAŞKAN ÖZCAN’I TANIYANLARIN ORANI

Başkan Özcan, yine 2019 Ekim ayında “Bolu Belediye Başkan sorunları çözebilir mi? diye vatandaşa soru sorulduğunu hatırlatarak, “O ankette ‘Net olarak çözebilir’ diyenler yüzde 37,5 olarak belirlenmiş. Bugün ise net olarak çözebileceğimize inananların sayısı yüzde 74,5’e çıktı.

‘Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı tanıyor musunuz?’ sorusuna ise yüzde 95’ten fazla bir kesim ‘Evet’ cevabı vermiş.”dedi.

 

YAPILAN ANKETİN SONUÇLARI

Belediye tarafından yapılan anket sonucunu tek tek açıklayan Başkan Özcan, anket ile ilgili verdiği bilgilere; “Ankette sorulan Bolu Belediyesinin en beğenilen hizmetlerinde ise %24 ile döner kavşaklar birinci sırada, yol, asfalt ve kaldırım çalışmaları %28.8. Şu anki Belediye Başkanının yol, asfalt ve kaldırım, döner kavşaklar çalışmalarını doğru buluyormusunuz? Sorusuna 2019’da başarılı buluyorum diyenlerin oranı %45.7. Ne başarılı nede değil diyenlerin oranı %19’muş. Başarısız diyenler ise %6. Şimdi ise başarılı diyenler %67, Ne başarılı ne değil diyenler %20, başarısız diyenler %1’e düşmüş. Cadde ve sokak temizliğini beğeniyormusunuz? Sorusuna Ekim %47.2’si başarılı bulmuş. %16’sı Ne başarılı ne değil demiş. %29’u başarısız demiş. Şimdi başarılı buluyorum diyen %70’ yükselmiş. Ne başarılı ne değil diyen %19, başarısız diyen %9’ düşmüş. Yeşil alan park sorusunda başarılı diyenler %40’mış seçimden 6 ay sonra Ne başarılı ne değil diyenler %17’imiş. Şimdi başarılı diyenler %73’e Ne başarılı ne değil diyenler aynı %17 ama başarısız diyen %7’ye düşmüş. Zabıta denetimlerini sormuşlar. Başarılı diyenler %52, başarısız diyenler %7. Çocuk oyun parkı yapımı sorusuna başarılı diyenler 2019’da %42, Ne başarılı ne değil diyenler %22, başarısız diyenler %27’imiş. Şimdi başarılı diyenler %66, Ne başarılı ne değil diyenler %17’ye düşmüş. Başarısız diyenler %10’a düşmüş. Kovit hastalarına yemek dağıtımını doğru buluyormusunuz? Sorusuna %90 doğru demiş. %1 yanlış demiş. Bolu Belediyesinin aldığı yere konut yapmayı doğru buluyormusunuz? Sorusuna %92 doğru demiş. Yani ne kadar ihtiyaç olduğunu belli ediyor. Kanal kapatma doğru davranış mı? Diye sormuşuz. %87’si evet demiş, %2’si hayır demiş. Diğerleri kararsız. Tanju Özcan bu sürede başarılımdır değilmidir? Sorusuna 2019’da seçim sonrasında %61 başarılı demiş. Bu oran şimdi %84’ yükseldi. Daha da önemlisi başarılı değildir diyenlerin %8’den %6’ya düşmüş. Fikir belirmeyenler ise şimdi %2.  Kovit dönemi halkta hükümetin en başarılı olduğu işler arasında geçiyor. Pandemi döneminin yönetilmesinde merkez idare sağlık bakanlığını başarılı buluyormusunuz? Sorusuna evet diyenler %59, Ne başarılı ne değil diyen %14, hayır diyen %21. Yerel yönetim nasıl yürüttü sorusuna evet %61, Ne başarılı ne değil diyen %18, hayır diyen %16. Bu alanda da merkez yönetimden daha başarılı olduğumuzu ifade ediyor insanlar” ifadelerine yer verdi.