Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÖZCAN VE EŞİ MERAL ÖZCAN, DEPREMZEDE KADINLAR İLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN ÖZCAN VE EŞİ MERAL ÖZCAN, DEPREMZEDE KADINLAR İLE BİR ARAYA GELDİ
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve eşi Meral Özcan, Bolu Belediyesi Solmaz Ana Aşevi’nde depremzede kadınlar ile bir araya geldi. Depremin ardından Bolu’ya yerleşen yüzlerce kadının katıldığı kahvaltı programında konuşan Başkan Özcan; “Burada olduğunuz sürece rahat etmeniz için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Bolu Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla, şehrimize gelen depremzede kadınlara bir kahvaltı programı düzenlendi. Solmaz Ana Aşevi’nde düzenlenen programa Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve eşi Meral Özcan, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve şehrimizde yaşamaya başlayan yüzlerce depremzede kadın katıldı.

“Burada olduğunuz sürece rahat etmeniz için elimizden geleni yapacağız”

Programda bir konuşma yapan Başkan Özcan; “Şuna emin olun, biz Bolu Belediyesi olarak sizlerin burada olduğunuz sürece rahat etmeniz için elimizden geleni yapacağız. Bizler bu konuda en duyarlı şehirlerden bir tanesiyiz. Çünkü en son büyük depremlerin yaşandığı bir il Bolu ve Düzce. O anlamda sizlerin durumunu en iyi bizler anlayabiliyoruz. Ama bugünlerde geride kalacak ve depremin yaraları sarılacak. Önemli olan önce sağlık, geride kalanların zaman içerisinde bu süreci atlatacağını göreceksiniz. Bugün tabi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olduğu için ben daha fazla konuşmayayım eşim yanımda ona da mikrofonu vermek istiyorum. Tekrar çok geçmiş olsun ve 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun” dedi.

“Zor geçecek bir süreç ama hep birlikte olur ve yaralarımızı birlikte sararsak daha kolay geçecek”

Başkan Özcan’ın ardından konuşan Meral Özcan ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Eşimin de söylediği gibi bizler de deprem atlattık ve sizleri çok iyi anlıyoruz. Özellikle bu tür olaylarda en çok kadınlarımız ve çocuklarımız gerçekten sıkıntı yaşıyorlar. O yüzden sizlerin burada olmanız, sizlere yardımcı olabilmemiz bizleri çok mutlu ediyor. Eşimin de söylediği gibi sizler burada kaldığınız süre içerisinde elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve biz bu günü daha güzel kutlamak isterdik fakat acımız çok büyük. Ölenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum mekanları cennet olsun. Hepinize de başsağlığı diliyorum. Biz de bunu yaşadığımız için söylüyorum zor geçecek bir süreç ama hep birlikte olur ve yaralarımızı birlikte sararsak daha kolay geçecek. Bunun yanında önemli olan bugünlerden büyük dersler çıkarmamız da gerekiyor. Hepimiz gördük ki aslında depremde binalar bizleri öldürüyor. Bir eğitimci olarak şunu söylemek istiyorum artık daha bilinçli, daha farkındalıklı olmamız gerekiyor. Bu işi sadece yöneticilere bırakmamalı ve aldığımız ya da oturduğumuz evin ne kadar güvenli olduğunu bizim de takip etmemiz lazım. Yerel yöneticilerimizi bizimde sıkıştırmamız lazım. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Burada kaldığınız süre içerisinde veya ayrılıp daha sonra tekrar geldiğinizde her zaman burada bir kapınız olduğunu bilmenizi istiyorum. Ne ihtiyacınız olursa karşılamaya çalışacağız. Hepinizi çok seviyoruz, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun.”
Etiketler: bolu haberler