Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÖZCAN ÜÇ MAHALLENİN SORUNLARINI YERİNDE GÖRDÜ

BAŞKAN ÖZCAN ÜÇ MAHALLENİN SORUNLARINI YERİNDE GÖRDÜ
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Dağkent, Civril ve Kürkçüler Mahallelerinde inceleme yaptı. Özcan, inceleme gezilerinde mahalle muhtarlarıyla talep ve sorunları yerinde görüp, yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.


Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından 43 mahallenin sorunlarının yerinde tespit edilmesi amacıyla başlatılan inceleme gezilerine bugün Dağkent, Civril ve Kürkçüler Mahallelerinde devam edildi.

Salı günü sabahtan başlayarak öğleye kadar devam eden ziyaretlerde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, üç mahalleyi mahalle muhtarlarıyla birlikte dolaşıp, sorunları yerinde gördü.

“Dağkent’i nasıl üniversiteye bağlayabiliriz diye görüştük”

Ziyaretler kapsamında ilk olarak Dağkent Mahallesi’ne giden Başkan Özcan, muhtar Muammer Özkan ile birlikte mahallenin talep ve sorunlarını masaya yatırdı.

Görüşülen konular arasında Dağkent Mahallesi ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin birbirine bağlanması da olurken, Özcan, burada yaptığı değerlendirmede, “Dağkent’i sokak sokak dolaştık. Sorunları yerinde gördük. Bu bölge maalesef geçmişte atıl bırakılmış bir bölge. Burayı nasıl üniversiteye bağlayabiliriz diye konuştuk.  Çok derin bir dere yatağı var, onu geçmek sorun. Ama bu sorunu çözüp üniversiteye veya Karaköy’ün ana yoluna bağlayabilirsek bölgenin değeri hızlı şekilde artacak.” diye konuştu.

“Baharda Civril’in doğalgaz sorunu ortadan kalkacak”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, daha sonra Civril Mahallesi’ne geçti. Eski köylerden olan Civril’i muhtar İsmail Yaman ile birlikte gezen ve sorunları yerinde tespit eden Özcan, geçtiğimiz yıl bir kısmı doğalgaza kavuşan Civril’de doğalgaz çalışmalarının yeniden başlayacağının müjdesini verdi.

Özcan, konuya ilişkin olarak, “Eski köylerimizden Civril’deyiz.  Sonradan mahalle olan köylerde olan sıkıntılar burada da var. İşte yolların darlığı, altyapı sıkıntıları maalesef burada da var.  Geçen sene Aşağı Civril’e muhtarımızın da gayretleriyle doğalgaz bağlanmıştı ancak yatırımcı firmanın bütçe darlığı sebebiyle Yukarı Civril’in doğalgaz işleri bu seneye bırakıldı. Ben de bütün ağırlığımı koydum. İnşallah baharla birlikte bu bölgemize de doğalgaz gelecek ve Civril’in doğalgaz sorunu ortadan kalkacak.”  açıklaması yaptı.

“Kürkçüler’de doğalgaz hattı geçen yolları asfaltlayacağız”

Başkan Özcan, ardından Kürkçüler Mahallesi’nin sorunlarını yerinde gördü. Burada da ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özcan, mahalledeki doğalgaz çalışmaları hakkında bilgiler vererek, “Kürkçüler Mahallemiz de sonradan mahalle olan köylerimizden bir tanesi. Geçen yıl buranın doğalgaz sorunu çözüldü şimdi de muhtarımızla birlikte mahallemizi sokak sokak geziyoruz. Bir ev dışında mahallede doğalgaz ulaşmayan kalmamış. Bu bizi mutlu etti. O evin durumuyla ilgili de özel olarak ilgileneceğiz.” dedi.  Doğalgaz hattı geçen yolların durumuna da değinen Özcan, “Doğalgaz hattı döşenmesinden kaynaklı tahrip olan bazı yollar var. Asfalt serimi yapacağız.” diye konuştu.

Etiketler: bolu haberler