Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Başkan Özcan "Türkiye'de Belediye bütçesiyle yapılacak ilk camii"

Başkan Özcan
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Borazanlar mahallesine yapılacak olan camii ile ilgili basın açıklaması yaptı. Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptığı açıklamada" Borazanalar mahallesine yapılacak bu camii Türkiye'de belediye bütçesiyle yapılacak tek camii olacaktır. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlılık göstereceğini biliyorum. Katkının miktarı hiç önemli değil. Bununla ilgili Valilikten gerekli izinler alındı ve 3 tane kamu bankasında hesap açıldı. " dedi.


Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Borazanlar mahallesine yapılacak olan camii  ile ilgili  basın açıklaması yaptı. Başkan Tanju Özcan  yapılacak caminin hiç bir siyasal amaç gütmeden tamamen ihtiyacı karşılamak üzere bir çaba olduğunu , belediye olarak toplumun ihtiyaçlarına göre hareket ettiklerini ve camiinin oturum alanının  510 metre kare, toplam cemaat kapasitesinin ise  675 kişi olduğunu belirtti. 
 
CAMİNİN SEVABINA SİZDE DAHİL OLUN

Belediye Başkanı Tanju Özcan " Türkiye de ki bütün belediye başkanları camiye yardım yapıyor ama bizim yapacağımız cami ihale ile cami yapan tek belediye olduk. Biz bu camiinin tamamını kendi bütçemizden karşılayabiliriz. Ama diyoruz ki caminin sevabına sizde dahil olun. Katkını miktarı önemli değil. Valilikten özel izin alarak sadece bu amaçlı hesaba yatırılacak. Başka bir şey için kullanılmayacak . O yüzden ben kimseye, arayıp camiye yardım yapar mısın demeyeceğim. Vatandaşlarımızın  bu konuda duyarlılık göstereceğini biliyorum. Bu projeyi Bolu Belediyesi'nin genç bir mimarı çizdi. Biz bu camiyi yaptıktan sona Diyanet işleri Başkanlığına devredeceğiz. Bununla ilgili olarak  sayın müftümüzle bir protokol imzalayıp cami tamamlanınca 25 yıllığına tahsisini yapacağız." dedi.

SOSYAL DEMOKRAT BAŞKAN CAMİ YAPMAZ DEDİLER

 Başkan Tanju Özcan " Bizim bu camiyi yapmamıza birileri karşı çıktı. Sen Sosyal Demokratsın , Sosyal Demokrat Başkan nasıl cami yapar dediler. Benim çizgim hiç değişmedi. Ben Atatürk'ün tanımladığı anlamda  Türk milliyetçisiyim. Ben sosyalist,  Marksist veya  komünist değilim. Ben Türk milliyetçisiyim ve Sosyal Demokratım. Benim Sosyal Demokrat  diye kendimi nitelendirmemim sebebi Allah'ın  emirleri ve Hazreti Peygamberimizin hadisi şerifleridir. Ben sosyal demokrasiye inançlı bir insan olduğum için  inandım. İnançlı  bir insan sosyal demokrattır.  Sosyal demokrat olmak Allah'ın emiridir. . Dünyada en büyük gelmiş geçmiş sosyal demokrat Hazreti Peygamberimizdir. O yüzden Sosyal Demokrat  biri nasıl camii yapar diyenlere gülüp geçiyorum." dedi.