Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÖZCAN TURİZMCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN ÖZCAN TURİZMCİLERLE BİR ARAYA GELDİ
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi Turizm ve Tanıtma Komisyonu tarafından ilimizde faaliyet gösteren turizm acentalarıyla düzenlen toplantıya katıldı. Bolu turizminin masaya yatırıldığı toplantıda konuşma yapan Başkan Özcan “Biz konuda çok samimiyiz ve bu komisyonu da bu yüzden kurduk. Bu konuda sizler bize yol gösterin. Bu işten Bolu kazanacak” dedi.

Bolu Belediyesi Turizm ve Tanıtma Komisyonu tarafından Mehmet Yücetürk Sanat Merkezinde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi Turizm ve Tanıtma Komisyon Başkanı Cumhur Bandakçıoğlu ve komisyon üyeleri ile turizm işletme sahipleri ve yöneticileri katıldı.

Toplantıda ilk olarak Turizm ve Tanıtma Komisyonu Başkanı Cumhur Bandakçıoğlu konuşma yaptı. Komisyonun kurulma amacıyla ilgili bilgiler veren Bandakçıoğlu; “ Turizm Komisyonumuz Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan’ın istediği doğrultusunda Meclisimizin ilk toplantısında kurulmuştur. Bu konuda sizlerin ve bizim çok şanlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü arkamızda Tanju Özcan Başkanımız var. Belediyemiz bünyesinde bir komisyonumuz olmadığı için bu komisyonu kurduk. Arkadaşlarımızla birlikte bir yönerge oluşturarak çalışmalarımıza başladık. Komisyonumuzun amacı Bolu’da ki turizm potansiyelini ortaya çıkartmak ve arttırmak. Sürdürülebilir hale getirmek ve il geneline yaymak. Tabi bunu yaparken siz turizm profesyonelleriyle birlikte el ele çalışmayı arzu ediyoruz. Bizim bir takım projelerimiz var. Bunlar profesyonel spor alanları, yaşanabilir köyler, nilüfer bahçeleri, şehrimizin girişinde çıkışına kadar daha güzel bir hale getirilmesi gibi. Sizlerin de fikirlerini öğrenmek ve faydalanmak istiyoruz” dedi.

“ALLAH VERGİSİ DOĞAMIZ VE ÇOK BÜYÜK KONUM AVANTAJIMIZ VAR”

Belediye Başkanı Tanju Özcan’da yaptığı konuşmada; “Bolu yılda 1 buçuk milyon turist alıyor. Fakat gelen turisti şehir merkezine çekememe gibi bir durum var. 1 buçuk milyon turist bize yeter mi ? Bence yetmez. Nedeni ise Eskişehir gibi bir bozkır, yapılanlardan sonra yılda 6 milyonun üzerinde turist çekebiliyorsa Bolu olarak en azından bu sayıları yakalayabilmeliyiz diye düşünüyorum. Allah vergisi bir doğamız var. Çok büyük bir konum avantajımız var. Otobandan her yıl 50 milyon insan geçiyor. Bizim yapmamız gerek bir şekilde buradan geçen insanların şehre girmesini teşvik etmek. Yapmamız gereken şehrimizi doğru ve etkili tanıtabilmek. Siz değerli turizmcilerimizin önereceği konularda adımlar atmak” dedi.

“UN VAR, ŞEKER VAR HELVA YAPMAMIZ GEREKİYOR”

Turizm ve Tanıtma Komisyonunu İmar Komisyonunda daha önemli olması gerektiğini ifade eden Başkan Özcan Konuşmasına şöyle devam etti: “Bu komisyon sizlerle birlikte başarılı olursa inanın Bolu çok kazanımı büyük olacaktır. Bolu’da gelişmesi gereken alanlar var. Spor turizmi konusunda.  Bolu’nun yaz kamplarının merkezi olmaması için hiçbir sebep yok. Bizim çok büyük takımlarımız yaz kampları için Avusturya ve Almanya’ya gidiyor ve en 35 gün sürüyor. Onların bize göre ne avantajı var diye araştırdım. Biz rakım olarak buralardan daha avantajlayız. Jeotermal kaynaklarımız var. Sadece merkez için söylemiyorum. Yeterince bu kaynakları değerlendiremiyoruz. Şuanda Belediyemiz tarafından Bolu’da ne kadar kanyon, yürüyüş yolu, göller varsa verileri işlenmiş halde bizim elimizde var. Un var, şeker var helva yapmamız gerekiyor. Bunun nasıl yapılabileceğini sizler bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Sizler bizi yönlendirin, yol gösterin birlikte çalışalım. Bu işten Bolu kazanacak. Gelin önümüzdeki 5 yıl bunları yapabilme adına hepimiz taşın altına elimizi koyalım. Biz bu konuda çok samimiyiz. Laf olsun diye bu komisyonu kurmadık . Gerçekten etkisini görelim. Buradaki heyecanımızı anlamanızı istiyoruz.”

Başkan Özcan’ın konuşmasının ardından Turizmciler fikir ve önerilerini sundular.