Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÖZCAN SİTEM ETTİ: “PARTİSİNE MENSUP OLMAYAN BELEDİYE BAŞKANLARINI YOK SAYMASI KABUL EDİLEMEZ”

BAŞKAN ÖZCAN SİTEM ETTİ: “PARTİSİNE MENSUP OLMAYAN BELEDİYE BAŞKANLARINI YOK SAYMASI KABUL EDİLEMEZ”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz hafta ilimize gelerek bir dizi ziyaret gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile bir görüşme talebi olduğunu fakat kabul edilmediğini söyledi. Özcan; “Bakan ile görüşme talebi ilettim. Programı yoğun diyerek görüşmemi geri çevirdiler. Kendi partisine mensup olmayan Belediye Başkanlarını yok sayması kabul edilemez” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun D-100 kara yolundan Mudurnu yolu arasındaki 3 kilometrelik kısmındaki yol kotunun düşürülerek Boluluların istekleri doğrultusunda yeni proje hazırlanacağını açıklamasıyla ilgilide konuştu. Başkan Özcan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile de Güney Çevre Yolunda gidip istişarede bulunduklarını ve ciddi girişimleri olduğunu kaydetti.  

“BAKAN İLE GÖRÜŞME TALEBİ İLETTİM”   

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ilimizde bakanların gelip gittiğine belirterek; “Bakanlar gelip gidiyor. Maalesef belediye olarak bu programlardan bize bilgi verilmiyor. Ben Sayın Bakan ile görüşme talebi ilettim. Programı yoğun diyerek görüşmemi geri çevirdiler. Bir Belediye’nin Ulaştırman Bakanlığıyla birçok ortak projesi olur. Bu programı da bakanlık ayarlıyor. Kendi partisine mensup olmayan Belediye Başkanlarını yok sayması kabul edilemez” şeklinde konuştu.

“PLAN USULSÜZ YAPILMIŞTI” 

Başkan Özcan, seçimlerden sonra güney çevre yolu projesinde Mudurnu yoluyla Karacasu arasındaki kısmın planını iptal ettiklerini anımsatarak; “Seçim öncesinde biz bu yolu devam edilmeyeceği vaadinde bulunmuştuk. Seçimden sonra da özellikle Mudurnu yoluyla Karacasu arasındaki kısmın planını iptal etmiştik. Çünkü plan usulsüz yapılmıştı. Geri kalan kısımla ilgili de 18. Madde uygulaması yapmayacağımızı Karayolları Genel Müdürlüğüne yazılı olarak da bildirmiştik. Bizim bu adımlarımızdan sonra yolun devam etmeyeceğini anlayınca dediğimiz noktaya geldi. Biz kotu düşürelim burası şehir içi bağlantı yolu olsun dedik. Bizim bu aşamaların hepsinden bilgimiz vardı. Bununla ilgili bir projede yapıldı. Derelerin üzerinden geçişle ilgili bazı revizeler yapılması gerekiyor. Bu konuda da bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“FATİH METİN’E TEŞEKKÜR EDİYORUM”   

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile birlikte şehrin birçok noktasında inceleme yaptıklarını dile getiren başkan Özcan çevre yolu ile ilgili gelişmenin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. Özcan; “Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile şehrin muhtelif yerlerini dolaştım. Sayın Fatih Metin ile birlikte yolun olduğu kısmada gittik. Kendisi de gördü ve çok ciddi girişimleri oldu. Daha sonrasında Karayolları Bölge Müdürlüğü Bolu’ya geldi. Biz bu konuda mutabık kaldık. Sayın Fatih Metin’e de bunun için teşekkür ediyorum. Burada Bolu halkının tavrı netti. Bu konuyla ilgili dava bile açıldı. Gelinen noktada bu duruma gelmesi bizleri mutlu etti. İnşallah hızlı bir şekilde karayolları bu çalışmayı yapar. Biz karayollarına bir teklifte de bulunduk. Teklifimiz iki iki masraf yapmayalım dedik. Yol kotunu biz düşürelim, oradaki malzemeleri de kendi ihtiyaçlarımız için kullanalım dedik. Önce tamam dediler fakat sonrasında biz kendimiz yapacağız dediler” diye konuştu. 

Etiketler: bolu haberler