Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÖZCAN SAVUNMASINI YAPTI

BAŞKAN ÖZCAN SAVUNMASINI YAPTI
CHP Yüksek Disiplin Kurulunda savunmasını yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Ben böyle disipline verilme tehdidiyle, savcılığa verilme tehdidiyle, Türkiye’nin bekasıyla ilgili konularda düşündüklerimi söylemekten geri durmayacağım” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) MYK toplantısı sonrasında “uyarılması talebiyle” sevk edildiği Yüksek Disiplin Kurulu’nda savunmasını yaptı. Ankara’ya giderek düşüncelerini aktaran Özcan, yaşananları Ankara dönüşü Bolu Belediye binasında düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı.

“YÜKSEK DİSİPLİN KURULU’NDA SÖYLEDİKLERİNİ ANLATTI”

Kurulda anlattıklarına ilişkin bilgi veren Başkan Özcan; “Bugün de savunmamı yaptım. Yüksek Disiplin Kurulu’nda şunu söyledim, ‘Benim bugün burada olma sebebim o sosyal medya programında, montajlanmak suretiyle verilmiş olan sözlerimi yaptığım gaf değildir.’ Evet, ben zaten o program esnasında da program sonrasında da benim gibi tecrübeli bir siyasetçinin böyle bir gaf yapmaması gerekiyordu, ‘özür diliyorum’ dedim. Ancak Türkiye’de ilk gaf yapan siyasetçi ben değilim. Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, bütün siyasi parti liderlerinin gafına şahit olduk. Milletvekillerinin, il başkanlarının gaflarına şahit olduk. Ama bu gaflardan sonra özür dileyenlere pek şahit olmadık. Özür dilemek benim açımdan bir erdemdir” dedi.

“HEDEF HALİNE GELDİM”

Son dönemde gündemde yer bulan davranışları ve söylemleri nedeniyle hedef haline geldiğini işaret eden Özcan, “Benim sığınmacılarla ilgili, hükümeti ve yandaş medyayı son derece rahatsız eden söylemlerim ve eylemlerim… Yine 15 Temmuz süreci ile ilgili, ‘Bu sürecin mimarı Amerika’dır’ dememden sonra, hak edenlerin kafasına çay fırlatmamdan sonra bir anlamda ben yandaş medyanın hedefi haline geldim. Eğer ben bunları yapmamış olsaydım, o gaf Türkiye’de hiç gündeme dahi gelmeyecekti. Dolayısıyla benim burada Disiplin Kurulu’nda olmamın asıl sebebi, o konular. Açık olarak bunu söylüyorum. Bizim MYK’mız da benim bu çıkışlarımdan rahatsız olan yandan medya ve hükümetin bu konuyu alıp istismar etmesine, beni disipline vermek suretiyle, o kötü niyetli kişilerin ekmeğine yap sürmüş oldu. Benim söylediğim bu” ifadelerini kullandı.

“DÜŞÜNDÜKLERİMİ SÖYLEMEKTEN GERİ DURMAYACAĞIM”

Başkan Özcan, Farklı tehditlerle yılmayacağının da altını çizerek düşündüklerini söylemeye devam edeceğine belirtti. Özcan; “Ben böyle disipline verilme tehdidiyle, savcılığa verilme tehdidiyle, Türkiye’nin bekasıyla ilgili konularda düşündüklerimi söylemekten geri durmayacağım. Dönen dönsün, ben dönmem yolumdan. Aynı çizgim, aynı şekilde devam edecek” şeklinde konuştu.

“HERHANGİ BİR SİYASİ PARTİYE KATILMAM”

Partisinden atılması durumunda olacaklara ilişkin de konuşan Özcan, “Bugün ya da sonraki günlerde açıklanan kararla benim partimle ilişkim kesilirse, sadece hukuki bağım kesilmiş olacak, gönül bağım devam edecek. Atatürkçü, Türk Milliyetçisi, laikliğe inanan, inançlı bir Tanju Özcan olarak yoluma aynen devam edeceğim. Herhangi bir siyasi partiye katılmam, inandığım çizgide yoluma yürümeye devam ederim” diye konuştu.

 CHP Yüksek Disiplin Kurulunun, Tanju Özcan hakkındaki kararını açıklaması ise merakla bekleniyor.
Etiketler: bolu haberler