Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Başkan Özcan, mültecilere karşı yeni önlem alacağız

Başkan Özcan, mültecilere karşı yeni önlem alacağız
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, göçmenlerle ilgili yaptığı basın toplantısında, göçmenlerin su ve katı atık ücretlerine zam yapılacağını açıkladı.
Afganistan’dan gelen göçmen akımından sonra, Türkiye’nin gündemine yeniden mülteci sorunu oturdu. Bolu Belediye Başkanı Özcan, Bolu’daki yabancıların kullandığı suya ve katı atık bedellerine zam yapılacağını açıkladı.

“BEN ANLAMIŞ DEĞİLİM”

Mültecilere yapılan yardımlara anlam veremediğini belirten Başkan Özcan, “Gelene kucak açıyoruz, ben anlamış değilim. yabancı uyruklularla ilgili çok büyük imtiyazlar var. Osmanlı bunları bunlara çok büyük imtiyazlar vermiş.  şimdi bizim Suriyelilerin de öyle, göçmenler de öyle” dedi.

 “YENİ ÖNLEMLER ALMAYA KARAR VERDİK”

Mültecilere karşı yeni önlemler alacaklarını dile getiren Özcan, “Şu anda ikinci göç dalgasıyla ilgili Avrupa Birliği ile pazarlıklar dönüyor. Onlar da yakında ortaya çıkar. Ama ben artık sıkıldım. Arkadaş yardımı kesiyorsun gitmiyor, iş yeri ruhsatı vermiyorum diyorsun gitmiyorlar. Bundan sonra biz yeni önlemler almaya karar verdik” ifadelerini kullandı.

“10 KAT ZAM YAPACAĞIZ”

Yabancı uyruklu vatandaşların giderlerine 10 kat zam yapacaklarını açıklayan Özcan, “Önümüzdeki hafta belediye meclisi var.  Yabancı uyruklu kim varsa abone, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere, bazı kalemlere 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşı ile yabancı uyruklu vatandaş aynı fiyattan su kullanamayacak.  10 kat suya, 10 kat katı atık ücretine zam yapacağız” şeklinde konuştu.