Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÖZCAN, MİLLETVEKİLİ AYDIN’A ATEŞ PÜSKÜRDÜ

BAŞKAN ÖZCAN, MİLLETVEKİLİ AYDIN’A ATEŞ PÜSKÜRDÜ
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti Milletvekili Arzu Aydın’a sözleri için tepki göstererek, “Ne demektir bu ya? Biz sapık mıyız? Biz Ensar Vakfı’nın yöneticisi miyiz” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, AK Parti Bolu Belediyesi Meclisi Grup Başkanvekili Uğur Akbay ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak ortak basın açıklaması düzenleyerek Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a yönelik sert ifadeler kullandı. Başkan Özcan da söz konusu iddialara Belediye Başkanlık Binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında yanıt verdi.

ARZU AYDIN’A ÖNCELİK VERDİ

Toplantıda farklı konulara değinen Başkan Özcan, özellikle Milletvekili Arzu Aydın’ın açıklamalarına öncelik verdi. Özcan, Aydın’ın “Genç kızı senin makamına iş istemeye ben nasıl göndereceğim?” sözlerine sinirlendi.

“ÖNCELİKLE ÜZÜNTÜLERİMİ İFADE EDİYORUM”

Kendisine yönelik AK Parti tarafından yapılan açıklamalara cevap vermek zorunda kaldığı için üzgün olduğunu belirten Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Yapmak istemediğim bir açıklamayı bugün yapmak zorunda kaldığım için öncelikle üzüntülerimi ifade ediyorum. O kadar çok işim var ki bir de bunlarla uğraşmak zorunda kalıyorum. Bundan dolayı üzüntülerimi paylaşıyorum. Yani şu basın toplantısında söyleyeceklerim çok önemli ama bunları bana söyletmek zorunda kalıp yüzü hiç kızarmayanlar için bu kadar vakit ayırmak da hiç anlamlı gelmiyor” dedi.

“BİZDE İŞE YARAMAYANLAR ORADA İŞE YARIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisine ilişkin konuşan ve Milletvekili Aydın’ın da eski Cumhuriyet Halk Partili olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Özcan, “Şimdi şu dörtlüye bir bakın. İkisi CHP’li. Yani en sağdaki ve en soldaki. Biri yönetime giremedim diye küstü gitti AK Parti’ye, milletvekili oldu. Öbürü Belediye Meclis Üyesi Adayı oldu, aday gösterilmedi diye AK Parti’ye gitti İlçe Başkanı oldu. Maalesef AK Parti bizim Cumhuriyet Halk Partisi’nin geri dönüşüm merkezine dönmeye başladı. Şimdi birkaç işe yaramaz CHP’li daha var. Onları da AK Parti’ye göndeririz. Belki şu masada oturan dördü de eski CHP’li olarak karşımıza çıkabilir birkaç ay içerisinde. Bizde işe yaramayanlar orada işe yarıyor ve ya yarıyor gibi değerlendirilip o koltuklara oturtuluyor” açıklamasında bulundu.

“TANJU BEY HEP SOKAKTA”

Sürekli sokakta, vatandaşla olduğuna değinen Başkan Özcan, “Sayın Vekil enteresan bir şey söylemiş. ‘Tanju Bey sokağa çıkmıyor.’ Arkadaşlar Tanju Bey hep sokakta. Saat 07.00’da çıkıyorum ben. Her gün 2 tane kahvehaneye uğruyorum ben. Elbette milletvekilli kadar esnaf ziyareti yapamıyorum. Çünkü o kadar yoğun bir iş ve o kadar yoğun işlerle uğraşıyoruz ki… ‘Çalışmıyor’ diyor ama ‘organizasyon yapıyor, açılış yapıyor, temel atıyor’ diyor. Kardeşim neyin açılışlını yapıyoruz biz? Yaptığımız hizmetlerin açılışını yapıyoruz. Neyin temelini atıyoruz? Yapacağımız işlerin temelini atıyoruz. Bolu Belediyesi bütçesinin yüzde 55’inden fazlasını yatırıma ayıra Türkiye’nin tek belediyesi. Şu piyasaya borcu olmayan, esnafına borcu olmayan tek belediye. İcra takibi bulunmayan tek belediye. 8 ayın sonunda yüzde 40 net bir büyümemiz var bizim” diye konuştu.

“KİMSE SAYIN MİLLETVEKİLİNİ TANIMIYOR”

Aydın’a teklifte bulunarak, “sokağa birlikte çıkalım” diyen Başkan Özcan, “Şimdi isterse şöyle yapalım. Sayın Milletvekiline bir teklifim var. Birlikte bir sokağa çıkalım bakalım. Oradaki tabloyu birlikte bir görelim. Sokakta beni herkes tanıyor. Sadece burada değil, artık İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de de öyle. Sayın Vekil’in Bolu’daki tanınırlık oranı zaten düşük. 3-5 esnaf ziyaretinde, önceden ‘Sayın Milletvekili geliyor’ denmese, kimse Sayın Milletvekilini tanımıyor. Fehmi Küpçü’yü zaten tanıyan yok. Hadi bakalım yüreği yetiyorsa sokağa birlikte çıkalım. İstediği mahalleye gidelim. Görsün bakalım vatandaşın birebir tepkisini de görsün. Hodri meydan diyorum” ifadelerini kullandı.

“BİZ ENSAR VAKFI’NIN YÖNETİCİSİ MİYİZ?”

Sözleri nedeniyle Milletvekili Aydın’a sert bir tepki gösteren Özcan, “Kadın üzerinden siyaset yapma’ demek ne demek ya. Üstelik şu kardeşinizi hepiniz tanıyorsunuz uzun yıllardır. Ben kadınlarla ilgili siyasette hep pozitif ayrımcılık yaptım. Kadınların siyasette daha çok söz sahibi olabilmesi için her halde Türkiye’de benden fazla mücadele eden erkek siyasetçi de yoktur. Ama bu hanımefendi bunların hiç birini bilmez gibi,  artık haddini de aşan bir şekilde, ne diyor, ‘Genç kızı makamına iş isteyeme nasıl göndereceğim?’ Ne demektir bu ya? Bir, çocuklarımıza, gençlerimize iş bulmak hükümet olarak sizin göreviniz. İki, burada 20 binin üzerinde iş başvurusu var. Ben her gün onlarca kadınla görüşüyorum. Genç kızımızla görüşüyorum. Ne demektir bu ya? Biz sapık mıyız? Biz Ensar Vakfı’nın yöneticisi miyiz?  Benim özür dilediğim bir gafımdan dolayı kadın bizi resmen sapık yerine koyuyor. Bolu halkı adına ayıplıyorum. Ben burada binlerce insanla görüşüyorum” şeklinde konuştu.
Etiketler: bolu haberler