Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÖZCAN, KANAL İSTANBUL’UN YAPILMAYACAĞINI İLERİ SÜRDÜ

BAŞKAN ÖZCAN, KANAL İSTANBUL’UN YAPILMAYACAĞINI İLERİ SÜRDÜ
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kanal İstanbul’un yapılmayacağını ileri sürerek, “İhale Kanununda uzun süre değişiklik olmadığı için Kanal İstanbul’un yapılmayacağını buradan anlıyoruz” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

İstanbul’da açılması planlanan Kanal İstanbul projesi ile bölgede yeni bir yaşam alanının daha oluşturulması hedefleniyor. Söz konusu projeye ilişkin birçok tepki bulunurken, son dönemde hükümet kanadından projenin durumuna ilişkin bir açıklama yapılmadı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da projenin hayata geçirilmeyeceğini ifade etti.

“MUHAKKAK İHALE KANUNUNDA DEĞİŞİKLİKLER YAPAR”

Projenin hayata geçilmeyeceği kanısına İhale Kanunu üzerinden vardığını ifade eden Özcan, “Kendisi 191 madde olmayan ama 191 kere değişikliğe uğrayan bir 4734’ümüz var bizim. İhale Kanunumuz… Sen bir ihale kanunuyla bu kadar oynuyorsan ben bunun içerisinde iyi niyet aramam. Hatta arkadaşlara, ‘Kanal İstanbul yapılacak mı yapılmayacak mı konusunda hükümetin samimiyetini test etmek istiyorsanız’ dedim, orayı gerçekten yapacaksa AK Parti hükümeti, Sayın Cumhurbaşkanı; muhakkak İhale Kanununda değişiklikler yapar. İdarenin elini kolaylaştıracak istisnalar. Dolayısıyla İhale Kanununda uzun süre değişiklik olmadığı için Kanal İstanbul’un yapılmayacağını buradan anlıyoruz” dedi.

“GÜZEL BİR ARAP ŞEHRİ”

Özcan, Meclis salonundan “Yapılacak” şeklinde karşılık verilmesine ise seçim tarihi açıklayarak, “Zaten 16 Nisan’a benim tahminin seçim. Seçimi kaybederseniz… Kanal İstanbul beni ilgilendiriyor. Benim vergilerimle orayı yapmaya kalkıyorsun. Güzel bir Arap şehri…” şekilde konuştu.

Etiketler: bolu haberler