Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÖZCAN, HACER ÇINAR’A YÖNELİK SÖZLERİNDEN BERAAT ETTİĞİNİ AÇIKLADI

BAŞKAN ÖZCAN, HACER ÇINAR’A YÖNELİK SÖZLERİNDEN BERAAT ETTİĞİNİ AÇIKLADI
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar ile arasında geçen diyalog nedeniyle hakkında açılan davalardan beraat ettiğini ifade eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Mahkeme, ‘Suç yok burada’ diyor. Benden özür dilenmezse hakkımı helal etmeyeceğim. Manevi tazminat davası açacağım” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Meclisinin 16 Mayıs’ta gerçekleşen birleşiminde, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar’a yönelik, “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor” ifadesini kullandı. Kamuoyunda büyük tepki gören sözler gerekçe gösterilerek, Başkan Özcan, Cumhuriyet Halk Partisinden 1 yıl süreyle ihraç edildi. Ayrıca Özcan hakkında suç duyurusunda da bulunuldu.

“MAHKEME, ‘SUÇ YOK BURADA’ DİYOR”

Başkan Özcan, söz konusu suç duyurularına ilişkin Belediye Meclisinde konuştu. Ceza Mahkemesinden beraat ettiğini belirten Özcan, “Aile Mahkemesi beni aklamış, ben Ceza Mahkemesinden de beraat etmişim. Peki, siz Hak-İş olarak benim neyimi protesto ettiniz günlerce? Mahkeme, ‘Suç yok burada’ diyor. Benim partiden resmi atılma gerekçem de bu… Dolayısıyla ben aklandı, vicdanen de rahatım, hukuken de rahatım” dedi.

“SİZDEN ÖZÜR BEKLİYORUM”

Kendisine yönelik sözlenen sözler için özür beklediğini belirten Özcan, “Bana iftira attığınız için de sizden özür bekliyorum. Benden özür dilemezseniz siz ve partilileriniz, o Hak-İş, sarı sendikanın yetkilileri, ‘Hadi dondurma yiyelim, ne güzel başardık’ diyenler. Benden özür dilenmezse hakkımı helal etmeyeceğim. Size ayrıca manevi tazminat davası açacağım” ifadelerini kullandı.

“YÜZSÜZLÜK ANCAK BU KADAR OLUR”

Meclis Üyesi Çınar ise kendisine beraat kararının tebliğ edilmediğini ifade ederek, Özcan’a yönelik, “Hepinizden elinizi vicdanınıza koymanızı istirham ediyorum. Eğer bu benim yerime sizin eşiniz, sizin kız kardeşiniz, sizin evladınız olsaydı… Ben bir anneyim, bir annenin babanın da evladıyım. Burada yapılan terbiyesizliğin, karşılığındaki yüzsüzlük ancak bu kadar olur. Kendisini buradan bir kez daha kınıyorum. Yargı karşısında aklanabilir ama Allah huzurunda ne yapacağımızı hep birlikte göreceğiz.  Bize de yargıdan gelen bir karar yok” şeklinde konuştu.

Etiketler: bolu haberler