Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÖZCAN, DEPREMZEDELERE KONSERVE YARDIMINA MÜDAHALE EDİLDİĞİNİ AÇIKLADI

BAŞKAN ÖZCAN, DEPREMZEDELERE KONSERVE YARDIMINA MÜDAHALE EDİLDİĞİNİ AÇIKLADI
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, depremzedeler için başlatılan “Askıda Konserve” uygulamasının Bolu Valiliği tarafından durdurulduğunu açıklayarak, “Vali Yardımcısı aradı, bana hakaret etmeye kalktı. Kampanyayı durdurmak zorunda kaldık” dedi.

Depremden etkilenen vatandaşlara ulaştırılmak üzere, Bolu Belediyesi iştiraki Anabolu Konserve fabrikasında, konserve üretimine başlanacağı duyuruldu. Bolulu vatandaşlara, konserve fabrikasına kuru bakliyat yardımı yapılması noktasında çağrıda da bulunuldu ve “Askıda Konserve” uygulaması başlatıldı. Ancak kampanyanın Bolulu Valiliği tarafından durdurulduğunu öğrenildi. Konuyla ilgili Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, açıklama yaptı.

“ENDÜSTRİYEL KONSERVE ÜRETİYOR”

Fabrikanın yapısına ilişkin bilgi veren Başkan Özcan, “Burada bir Köroğlu Tarımsal Ürünler Kooperatifimiz var. Bu kooperatif, ana ortaklarından birisi yüzde 100 Bolu Belediyesine ait Bolu Tar.Tek. şirketi. Şimdi bu kooperatif elinden geldiği kadar, deprem bölgesine mal gönderdi Bir sürü ailenin karnını doyurdu. Bir de endüstriyel konserve üretiyor” dedi.

“DURDURUN BUNU DEMİŞLER”

Vatandaşlara çağrıda da bulunulduğunu anlatan Özcan, “Sonra tabi maliyetler artında Bolu halkına bir çağrıda bulundu, ‘Bize bazı hammaddeleri verin, biz de konserve haline getirip bunu depremzedelere verelim.’ Sonra bazı hayırseverler de demiş ki ‘Askıda konserve uygulaması başlatın, biz konserve alalım, siz bizim adımıza gönderin.’ Bu uygulama başladı, birden beni valilikten bir müdür aradı. Kooperatif yöneticilerini aramışlar, (Durdurun bunu demişler)” ifadelerini kullandı.

“BANA BİR SÜRÜ HAKARET ETMEYE KALKTI”

Özcan, Vali Yardımcısının kendisine baskı yaptığını iddia ederek, “Sonra Vali Yardımcısı aradı, bana bir sürü hakaret etmeye kalktı. Tehdit etmeye kalktı ve biz de kooperatif yöneticileri kampanyayı durdurmak zorunda kaldık. Valilik talimatıyla diye paylaşım yaptılar. Ben de bunu duyurdum” diye konuştu.

“1 TIR KONSERVEDEN, 41 BİN KİŞİ DOYACAK

Özcan, konservenin bölgede ihtiyacı karşılayabileceğini belirterek, “Ben kendim o bölgeye gittim, bizim buradan göndereceğimiz 1 TIR konserve, orada 41 öğün yemek demek. 41 bin öğün yemek demek. Bu oldukça iyi bir rakam. 1 TIR konserveden, 41 bin kişi doyacak. 24 saat çalışıyor o fabrika ve anlaşılmaz bir şekilde valilik durduruyor” şeklinde konuştu.