Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÖZCAN, DEPREM BÖLGESİNDE GÖRDÜKLERİNİ AKTARDI

BAŞKAN ÖZCAN, DEPREM BÖLGESİNDE GÖRDÜKLERİNİ AKTARDI
Deprem bölgesinden Bolu’ya dönen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Şehirlerin girişine AFAD kontrol noktaları koymuş, bilmem ne derneği yazıyor, önüne AFAD yazmaya çalışıyor. Pankart basımını bekliyorlar, bilmem ne. Valilikler belediye yazısını kaldırıp, kendi şeyini verme peşinde” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, depremden etkilenen bölgeye gitti. Bölgedeki şehir ve ilçelerde incelemelerde bulunan Başkan Özcan, Bolu’ya döndü. Özcan, dönüşünün akabinde belediye binasında basın açıklaması düzenledi.

“İKİNCİ DEPREMDE BÜTÜN ELBİSTAN YIKILMIŞ”

Alandaki gözlemlerini paylaşan Özcan, “2 gündür oradayız. Çok üzüntü verici şeyler yaşadık. Elbistan, ikinci depremin merkezi. İlk depremde Elbistan’da 3 ev yıkılmış, sonra insanlar geçti diye evlerine girmişler, ikinci depremde bütün Elbistan yıkılmış. Ben hayatımda böyle bir şey görmedim. Bir tane sağlam bina yok. 150 bin nüfuslu bir ilçe” dedi.

“YAŞADIĞIMIZ BAŞI ŞEYLERİ ANLATTIK”

Özcan, bölgede kurulan kriz masasında tecrübelerini paylaştığını belirterek, “Orada bir kriz masası oluşturuldu. AK Parti Eski Genel Başkanvekili Mahir Ünal da geldi. İyi ki gitmişim dedim, çünkü hepsi şaşkın durumdaydı. Ne olacağını bilmiyorlar, insanlar ‘Açız’ diye bağırıyor. En azından biz yaşadığımız başı şeyleri anlattık” kelimelerini kullandı.

“YOLLAR YARILMIŞ, BİRÇOĞUNDA ZOR GEÇİYORSUNUZ”

Müdahale eksikliğinin olduğunu dile getiren Özcan, “Sabahında Maraş merkeze geçtik. Yollar yarılmış, birçoğunda zor geçiyorsunuz. İlk yıkılın 20 büyük binanın hiç birine müdahale edilmemişti. Biz bunları duyurduk. Hatta bir binanın başında 2 kişi bekliyor, ‘Başkanım burada 40 tane cenazemiz var, cenazemiz için bile müdahale’ edemiyoruz diyor” açıklamasında bulundu.

“ENKAZIN İÇİNE GİRİP, ALTIN BULMAYA ÇALIŞANLAR FALAN VAR”

Bölgede yağmacılığında başladığını aktaran Özcan, “Nurdağı, Gaziantep’in ilçesi… Yıkılmış tamamen. Kırıkhan, sokak sokak gezdim. Elbistan’dan, Antakya’dan sonra en büyük hasarı alan ilçe. 200 bin nüfuslu bir yer. Orada şunu gördüm, bir tane AFAD yetkilisi yoktu dün akşam. Saat 5-6 sularında… Birkaç tane asker göndermişler, yağma başlamış. Herkes önüne gelen şeyi yağmalıyor. Enkazın içine girip, altın bulmaya çalışanlar falan var. Bir manga askerde, çalışmaları aksatacak araçları kaldırmakla meşgullerdi” diye konuştu.

“JCB KİRALAMIŞ VATANDAŞ”

Vatandaşların kendi imkanlarıyla çalışmalar yürüttüğünü aktaran Özcan, “O kadar büyük koordinasyonsuzluk olamaz. JCB kiralamış vatandaş. Özelden… Kendi inşaatını kazıyor ve cenazelerini çıkartıyor. Cenaze aracı yok, cenazesini çıkarttıkça minibüse koyuyor, oradan alıyorlar. Koyabilecekleri bir morg da yok, düz bir zeminde yan yana yatırmışlar bekletiyorlar” ifadelerini kullandı.

“EN BÜYÜK DARBEYİ MARAŞ İLİYLE HATAY İLİ ALMIŞ”

Maraş ve Hatay’ın en büyük hasarı aldığını söyleyen Özcan, “Özellikle Antakya ve İskenderun tarafından çok büyük yıkım var. Özellikle anlaşılamamış. Bir de Hatay’da ulaşım sıkıntısı var. Telefon hemen hemen hiç çekmiyor. Burada 10 tane ilde çok büyük hasar var. 100’e yakın ilçede büyük hasar var. En büyük darbeyi Maraş iliyle Hatay ili almış” şeklinde konuştu.

“ÖNÜNE AFAD YAZMAYA ÇALIŞIYOR”

Özcan, açıklamasında AFAD’ın ve Valiliklerin yardım TIR’larına kendi afişlerini asmaya çalıştığını iddia etti:

“Sağ olsun bizim Valimiz yapmadı öyle bir şey. Bazı valiler yazmış belediyeye, ‘Sen yardım toplayamazsın. Toplardan getireceksin benim TIR’ıma, önünde Ardahan Valiliği yazacak öyle gidecek veya AFAD yazacak öyle gidecek.’ Bu tartışmalar yüzünden o kadar çok yardım gecikmeleri oldu ki. Şehirlerin girişine AFAD kontrol noktaları koymuş, bilmem ne derneği yazıyor, önüne AFAD yazmaya çalışıyor. Pankart basımını bekliyorlar, bilmem ne. Valilikler belediye yazısını kaldırıp, kendi şeyini verme peşinde.”

Etiketler: bolu haberler