Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÖZCAN, DEPREM BÖLGESİ ADIYAMAN’DA

BAŞKAN ÖZCAN, DEPREM BÖLGESİ ADIYAMAN’DA
Kahramanmaraş merkezli ilk depremin ardından belediyenin tüm imkanları ile depremzede vatandaşlara yardıma koşulmasını sağlayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yeniden deprem bölgesi Adıyaman Gölbaşı’na giderek incelemelerde bulundu. Özcan; “Deprem geçirmiş şehir olarak hassasiyetlerini biliyoruz. Bolu halkı her zaman deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yanında, emrinde. Talepleri oldu hızlı bir şekilde önemli bir kısmını çözdük” dedi.

10 ilde yıkıma neden olan depremlerin üzerinden 18 gün geçti. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan beraberinde Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir ile depremzede vatandaşları yalnız bırakmadı.

Özcan, depremden etkilenen vatandaşların bölgedeki sorunlarını dinledi, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Şehirde depremin yarattığı büyük tahribatı, yıkılan binaları, yarılan yol ve kaldırımları yerinde gördü.

Özcan, Adıyaman Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım ile bir araya gelerek bölgenin ihtiyaçları ve talepleri noktasında ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirtti.

“ŞEHRİN %70 ÇOK AĞIR HASAR GÖRMÜŞ”

Bölgede yapılan incelemelerin ardından açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju “Adıyaman gelince daha iyi bir Gölbaşı görmek istiyorduk. Başkanımızdan aldığımız bilgilere göre görüyorsunuz şehrin %70 çok ağır hasar görmüş. Çoğu ev yıkılmış yıkılmak üzere belediye binası da buna dahil. Burası fazlaca da ihmal edişmiş bir ilçemiz. Başkanımız zor şartlarda elinden geleni yapıyor biz ona şahidiz” dedi.

“BOLU HALKI HER ZAMAN DEPREM BÖLGESİNDEKİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA”

Özcan, Bolululara da çağrıda bulunarak; “Başkanımızın bizden bazı talepleri oldu hızlı bir şekilde önemli bir kısmını çözdük. Diğerlerinize çözmeye çalışacağız. Bolu halkı her zaman deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yanında, emrinde. Deprem geçirmiş şehir olarak hassasiyetlerini biliyoruz. Piknik tüp burada çok önemli bir konu. Bulabildiğimiz kadar alıyoruz ama Bolulu vatandaşlarımıza da çağrıda bulunuyorum belediyemize bağış yaparlarsa onları da hızlı bir şekilde Adıyaman Gölbaşı’na göndermeye gayret edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

“İLÇEMİZE BÜYÜK BİR YARDIM İLE GELDİLER”

Adıyaman Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, Başkan Özcan’a bölgeye verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ederek; “İlk günden beri bizi yalnız bırakmayan, destek veren Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan’a teşekkür ediyoruz. İlçemize büyük bir yardım ile geldiler, sağolsunlar. Öncelikle ilçemizdeki, temizlik işlerine verdikleri destekten dolayı, tank, su piknik tüpü gibi ihtiyaçlarımızı karşıladıklarından ötürü teşekkür ediyoruz.  Sayın başkan deprem konusunda geçmişte yaşamış tecrübelerden dolayı büyük fikirler verdi. Önümüzdeki günlerde nelerle karışılacağımız konusunda bilgiler aldık” ifadelerini kullandı.