Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Başkan Özcan çok tepkili

Başkan Özcan çok tepkili
Belediye tarafından TEM Otoyolu Batı Gişeleri girişi üzerindeki duvarlara yaptırılan devlet büyüklerine ait duvar resimlerinin kaldırılmasıyla ilgili Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan açıklama yaptı.

"ÜLKEYE DAMGA VURMUŞ SİYASİLERİMİZİN HATIRALARINI BİR ARADA YAŞATMAK İSTEDİK"

Olayı öğrendikten sonra olay yerine gelerek açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Bu köprülü kavşak yapılalı uzun zaman oldu ve görsel olarak çok sıkıntı vardı. Biz burayı güzelleştirelim istedik. Burayı kardeşlik köprüsü haline getirelim dedik. Adı kardeşlik köprüsü olsun. Bu ülkede herkesin değer verdiği oy verdiği siyasiler var. Biz başta liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün resmi  olmak üzere bu ülkeye farklı dönemlerde damga vurmuş siyasilerimizin hatıralarını bir arada yaşatmak istedik. Hepimizin ortak değerleri var. Bu liderlerimizin tarihe mal olmuş sözleri var. Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk dışında bir dönem Türkiye'de başbakanlık, cumhurbaşkanlık yapmış İsmet İnönü var. Onu burada yaşatalım istedik. İsmet İnönü'den sonra Adnan Menderes var. Bu ülkede darbeci zihniyet tarafından idam edildi. Bu ülkeye ömrünü hayatını verdi. Ardından Demirel dönemi başladı. Erbakan'ın resmini koyduk buraya. Rahmetli Türkeş'in, Özal'ın grafitisini koyduk. Bu liderlerimiz dışında Bolu'nun babası İzzet Baysal'ın resmini koyduk" dedi.


"BİZ TERÖR SEVİCİLER, DEVLET DÜŞMANLARI PROVOKATİF EYLEM YAPAR DİYE BEKLERKEN"

Devlet düşmanlarından provokatif bir eylem beklediklerini belirten Özcan, "Biz devlet düşmanlarından provokatif bir eylem bekliyorduk. O yüzden kimse bir slogan yazmasın diye üzerlerini kapadık. Bolu halkı tarafından çok sevildi. Dün gece saat 12'den sonra Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir'e bir ihbar geliyor. Provokatör, terör yanlısı birilerinin liderlerimizin resmini boyadığı ihbarını almış. Rasim Bey buraya geldiğinde polisleri görmüş ve olaya bizden önce müdahale ettiğini düşünmüş. Ancak maalesef devlet düşmanlarından beklediğimiz hareketi yapanın devletimizin konumunu olduğunu gördük. Karayolları Genel Müdürlüğü devlet kuruluşudur. Bize herhangi bir ihbarda bulunmadan, herhangi bir bilgi vermeden böyle bir şey yapmalarını biz çok manidar buluyoruz. Buradaki liderlerin resimlerinin Bolu'nun girişine yapılması kimin neresine battı? Ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Gerekçe olarak deniliyor ki sürücülerin dikkatini dağıtıyormuş. Bunlar yapılalı 7-8 ay oldu ve burada tek kaza dahi olmadı. Karayollarına asılan siyasi amaçlı mesajlar, konser davetleri vs oluyor. Bunlar dikkat dağıtmıyor fakat trafiğin en yavaş olduğu yolda liderlerimiz mi dikkat dağıtıyor? Bu ülkeye damga vurmuş insanların resmini görmek mi birilerini rahatsız ediyor. Biz buna anlam veremiyoruz. Biz terör seviciler, devlet düşmanları provokatif eylem yapar diye beklerken bir gece ansızın devletin bir kurumu geliyor ve bilgi dahi vermeden buraları boyamaya çalışıyor " ifadelerini kullandı.