Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÖZCAN BOLULULARDAN HASSASİYET BEKLİYOR

BAŞKAN ÖZCAN BOLULULARDAN HASSASİYET BEKLİYOR
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan korona virüs tedbirleri kapsamında düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının da sorularını yanıtladı. Başkan Özcan, Bolu’da tüm uyarılara rağmen sokağa çıkanların diğer illere rağmen fazla olduğunun altını çizerek kimsenin rahat davranmaması gerektiği vurgusunu yaptı.

Haber: Aslı Akış

Ülke olarak geçtiğimiz zor günlerde Koronavirüse karşı alınan önlemler, yapılan uyarıların Bolulular tarafından dikkat alınmasını ve herkesi bu konuda hassasiyete davet ettiğini belirtti. Kendisinin 15 gündür anne ve babasını da görmediğini ifade eden Başkan Özcan, “Herkes anası babası için bu hassasiyeti göstermesi lazım” dedi.

“VATANDAŞLARI BİZZAT UYARIYORUM”

Büyükleri evde tutmanın kolay olmadığını bildiklerini kaydeden Başkan Özcan; “Çevre illere göre Bolu’da daha fazla insan dışarıda, bu büyük sıkıntı. Şu anki durumuz iyi ama yarın bu tablo değişmeyecek anlamına gelmiyor. Kurallara uyduğumuz takdirde Bolu olarak hafif atlatacağız. Bolu’da şu anda çok ile göre vaka sayısı anlamında sorun gözükmüyor ama kurallar uymadığımız takdirde yarın bu tablo değişebilir.  Ben kendimde zaman zaman sokağa çıkıyorum vatandaşları bizzat uyarıyorum. Biz, yaşlılarımı bu hastalığı yayanlar olarak görmüyoruz.  Bu hastalıktan korumamız gerekenler olarak görüyoruz. Onlardan mikrop bize bulaşır kaygısı taşımıyoruz. Tam tersi bizlerden onarla bir şey bulaşmasın diye onları evlerine yolluyoruz” şeklinde konuştu.

“BEN 15 GÜNDÜR ANAMI BABAMI GÖRMÜYORUM”

Açıklamasının devamında 65 yaş üstünün korona virüsten korunması gerektiğini belirten Başkan Özcan, Atatürk Orman Parkında büyükler ile konuştuğunu dile getirdi. Özcan, “Geçen Pazar günü orman parkına gittim. Atatürk, Orman parkında büyüklerle konuştum. Sizin dışarıda olmamanız gerekiyor sizin iyiliğiniz için dedim. Zaten belediye önünden kovaladılar buraya geldik diyor. Şimdi onlar açısından zor olduğunu biliyorum. Kahve alışkanlığı olan var 5 vakit camiye gitme alışkanlığı olan var. Kolay değil bu insanları evde tutabilmek. Bazıları yaşlılara sert ve kötü davranıyor bundan dolayı da biz üzüntü duyuyoruz. Ama dediğimiz gibi büyüklerimizi biz hastalığın kaynağı olarak görmüyoruz. Hastalıktan öncelikli olarak korunması gereken insanlar olarak gördüğümüz için bunları söylüyoruz. Pek sonuçta alamıyoruz. Pazartesi hadi Bolu pazarıdır ondan kalabalık Salı günü azaldı umutlandık ama perşembe ve Cuma günü sokaktaki insan sayısı artıyor azalmıyor. Ben 15 gündür anamı babamı görmüyorum. Bu gün gittim evlerin önüne ben aşağıdan onlar balkondan beş dakika sohbet ettik. Ben bu hassasiyeti gösteriyorsam herkesin anası babası var. Herkes anası babası için bu hassasiyeti göstermesi lazım. Bunu da yaparsak ucuz atlatacağız. Biz Bolu olarak bu işin çok başındayız. Birçok şehirden daha iyi durumdayız ama bu hep böyle olacak anlamına gelmiyor kimse rahatlamasın. Rahatlayacağımız zaman sayın valim, ben veya sağlık il müdürümüz gerekli açıklamayı yapar” ifadelerini kullandı.