Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Başkan Özcan ayı heykelinden vazgeçti

Başkan Özcan ayı heykelinden vazgeçti
Belediye Başkanı Tanju Özcan Bolu Gazetesi Editörü Caner Güngör'e yaptığı açıklamada ayı heykelini iptal ettiklerini söyledi.

Bölgede yaşayan yabani hayvanların heykellerini yaparak turizm şehri Bolu'da farkındalık yaratmak isteyen Belediye Başkanı Tanju Özcan kente bir boz ayı heykelinin de yapılacağını açıklamıştı.

Bu açıklamasının ardından kamuoyunun büyük kesimi ayı heykeline karşı çıkmış, Bolu'nun ayı ile özdeşleştirilmesini kabul etmemişti.

Başkan Tanju Özcan Tanju Özcan Bolu Gazetesi Editörü Caner Güngör'e yaptığı açıklamada ayı heykeli yapmaktan vazgeçtiklerini dile getirerek, "Burada amacımız turizm kenti olan ilimizde bu bölgede yaşayan yabani hayvan türlerinin heykellerini yaparak gelen turistlere göstermekti. Biz sadece ayı değil, geyik, karaca, kurt, manda gibi diğer hayvanlarında çeşitli noktalara heykellerini yapacaktık. Fakat kamuoyu ayı heykeline pek sıcak bakmadı. Ben kamuoyunun görüşüne saygı duyan bir belediye başkanıyım. Geri adım atmasını bilirim. Ayı heykelini yapmaktan vazgeçtik. Kızıl geyik heykeli yapacağız" dedi.