Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÖZCAN AŞURE İKRAMINDA BULUNDU

BAŞKAN ÖZCAN AŞURE İKRAMINDA BULUNDU
Bolu Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla 10 bin kişilik halka aşure dağıttı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kültürel değerlerin unutulmaması ve aşure kültürünü yaşatmak adına bir araya gelinen bu günlerin bir vesile olduğunu belirtti.

Haber: Aslı Akış

Hicri Yılbaşı’na girilmesi ile beraber Bolu Belediyesi bu yıl da Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında vatandaşlara dağıtılmak üzere 10 bin kişilik aşure hazırlattı.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Belediye aşevi aşçıları tarafından hazırlanan “Türk bayrağı” ve “Bolu’yu Seviyorum” süslemeli 10 bin kişilik aşure Bolu pazarında kurulan stantta Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz ile Kültür ve Sosyal işler Müdürü Güler Mert tarafından vatandaşlara ikram edildi.

Hazırlatılan aşure ayrıca, kentteki resmi kurumlara ve aşevinden düzenli sıcak yemek yardımı yapılan ihtiyaç sahibi ailelere de ulaştırıldı.

Büyük ilgi gören aşure dağıtımında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan vatandaşlara aşure ikram ederek, Muharrem Aylarını kutladı.

“AMACIMIZ VATANDAŞIMIZI MUTLU ETMEK”

Yoğun kalabalığın olduğu pazarda vatandaşlara aşure ikram eden Özcan; “Muharrem Ayı’nın tüm vatandaşlarımıza kutlu olmasını temenni ediyorum. Muharrem Ayı inşallah bize hayırlar getirir hem ülkemiz için hem Bolumuz için. Biz de bunu geleneksel olarak yapıyoruz Muharrem Ayının başlangıcında. Bugün de sadece burada ki standımız da 10 Bin aşure hazırlattık. Vatandaşlarımızın da ilgisi alakası çok fazla. Bizim de amacımız vatandaşımızı mutlu etmek. Bugün ben de dağıtıma katkı sunmak için sembolik olarak buraya geldim. Burada insanlarımızla hal hatır ediyoruz, gayet güzel oluyor. Huzurlu bir Muharrem Ayı diliyorum ülkeme, Bolumuza.” İfadelerini kullandı. 

Etiketler: bolu haberler