Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Başkan Özcan Ak Partililere çay fırlattı

Başkan Özcan Ak Partililere çay fırlattı
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kentte yaşayan sığınmacıların su ve katı atık ücretlerine 10 kat zam yapacağına yönelik açıklamaları sonrası belediye meclis toplantısına getirilen önerge oy çokluğuyla komisyona sevk edildi. Toplantı sonunda meclis üyelerinin konuşmamasına izin verilmemesi nedeniyle yaşanan tartışma sırasında Başkan Özcan’ın AK Parti’li üyelere çay fırlatması gerginlik yarattı.
Başkan Özcan’ın geçtiğimiz hafta Bolu'da yaşayan göçmenlerin su ve katı atık ücretlerine 10 kat zam yapacağına yönelik açıklamaları sonrası yaşanan tartışmalar belediye meclisine taşındı. Başkan Özcan’ın zam yapılmasına ilişkin önergesi oy çokluğuyla kabul edildi. Kendisine yönelik bir haftadır devam eden iddialara meclis toplantısında cevap veren Başkan Özcan, “Bana Irkçı ve Faşist diyenlere sesleniyorum Hadi oradan! Bu Ülkenin bekasını düşünen T.C Vatandaşı Türk’ de, Kürt’te, Alevi’de, Sünni’de tıpkı benim gibi vatan sevendir. Bana ırkcı ve faşist diyenlerde vatan hainidir. Tarihe damat Ferit gibi geçeceklerdir. Bu Ülkenin bekasını düşünemeyen vatan hainlerinin dilinin, dininin, inancının, siyasi düşüncesinin, kırmızı çizgilerinin olmadığını halkımız görmüştür. Konu vatan severlik olunca kimlerin fetocüler ile aynı ağızdan konuştuğunu Türk milleti görmüştür. Maalesef şaptan şeker olmuyor. Cinsini sevdiğimde cinsine çekiyor.” dedi.
SİZİ BOLU’YA BEN DAVET ETMEDİM
Sığınmacıları Bolu’ya kendisinin davet etmediğine dikkat çeken Özcan, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Bu teklifin anayasaya, yasalara yönetmeliklere aykırı bir yanı yoktur. T.C Vatandaşları ile yabancılar bu Ülkede aynı haklara sahip olamazlar.T.C anayasasında bahsedilen eşitlik ilkesi T.C vatandaşları açısından geçerlidir. Yabancılar ve vatandaşlar eşit haklara sahip olamazlar. Mesela yabancılar T.C köy hudutlarından gayrimenkul alamazlar. Kanun yasaklanmış. Buradaki sığınmacılara sesleniyorum. Ben sizi Bolu’ya davet etmedim. Devlette sizi Bolu’ya zorla göndermedi. Kendi iradeniz ile Bolu’ya geldiniz. Nasıl Bodrum’da pahalı beache gidip 1 TL’lik suyu 10 TL’ye içmek bir tercihse, Bolu’da kalmakta bir tercihtir. Kalırsanız bu tür uygulamaların muhatabı olursunuz. “
GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER
Hükümete sığınmacıların Türkiye’den gönderilmesi için referandum çağrısı yapan Özcan, “Hükümete sesleniyorum. Milli İrade, milli irade diyorsunuz. İşte bende onu diyorum. Koyun sandığı referandum yapalım. Halkımıza soralım sığınmacıları gönderelim mi? Kalmalı mı? Halkımız gönderin derse Milli irade doğrultusunda programınızı yapar gönderirsiniz, haa ben yanılıyorsam, halk sizin gibi düşünüyorsa kalsın diyorsa, o zamanda bu kadar göçmeni Sosyal hayata, ekonomik hayata nasıl entegre edeceğimizi nasıl bunlara iş bulacağımıza, nasıl eğitim vereceğimize karar veririz. Son sözüm şu, geldikleri gibi gidecekler.” şeklinde konuştu.
AK PARTİ’Lİ ÜYELERE ÇAY FIRLATTI
Sığınmacılara zam kararı oy çokluğuyla Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi. Oylamanın ardından Başkan Özcan’ın AK Parti’li üyelerin kürsüden konuşmasına izin vermemesi tartışmalara neden oldu. Tartışmalar sırasında Başkan Özcan’ın “Sizi Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi susturayım” diyerek kürsünün altına eğilip AK Parti’li üyelere çay fırlatması gerginliğe neden oldu. Özcan, çayları fırlattıktan sonra toplantı salonunu terk ederken AK Parti’li üyeler yaşanan olaya sert sözlerle tepki gösterdiler.