Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÖZCAN AK PARTİLİ SİYASİLERE TEPKİ GÖSTERDİ

BAŞKAN ÖZCAN AK PARTİLİ SİYASİLERE TEPKİ GÖSTERDİ
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer ve Eski Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın yaylalarda evi olduğunu söyleyerek; “Bolu’da yaylada evi olmayan tek siyasetçi benim. AK Parti Milletvekili Arzu Aydın’ın Salıbeyler Yaylası’ndaki evi ve çitlerini gören var mı? Nurettin Doğanay’ın Gerede’de muhteşem bir yayla evi var. Hayvancılık mı yapıyor, müteahhitlik mi yoksa siyaset mi yapıyor? İl Genel Meclisi Yaşar Yüceer’in Kırha Yaylası’nda evi var” diyerek soru yöneltti. Yayla evlerinin büyük kısmının İl Özel İdare sorumluluk sahasında olduğuna dikkat çekerek tepki gösterdi.

Yaylalardaki alanlara köylülerin yanı sıra şehir dışından gelenlere kaçak ev yapılması için bazı muhtarların emlakçılık yaptığını belirten Bolu Belediye başkanı Tanju Özcan; “O köyle hiç alakası olmayan kişilere o köyden sanki babasının malını satıyor. Devletin merasını, yaylasını satıyor. Bununla mücadele edilmesi lazım” dedi.

Haber: Aslı Akış

“MİLLETVEKİLİ AYDIN HAYVANCILIK MI MİLLETVEKİLLİĞİ Mİ YAPIYOR?”

“Bolu’da yaylada evi olmayan tek siyasetçi benim” diyen başkan Özcan;  “AK Parti Milletvekili Arzu Aydın’ın Salıbeyler Yaylası’ndaki evi ve çitlerini gören var mı? Yaylaya insanlar hayvancılık yapmak için ev yaparlar. Sayın milletvekili hayvancılık mı yapıyor milletvekilliği mi yapıyor? Bana göre hayatında üç tane tavuk beslememiş Arzu hanım hangi hakla Salıbeyler yaylasında ev yapıyor? AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay’ın Gerede’de muhteşem bir yayla evi var. Hayvancılık mı yapıyor, müteahhitlik mi yoksa siyaset mi yapıyor? İl Genel Meclisi Yaşar Yüceer’in Kırha Yaylası’nda evi var. Emekli öğretmen kendisi. Hayvancılık yapıyor mu? Bunların üzerine gidemiyorsunuz. Eski belediye başkanı Alaaddin Yılmaz’ın iki ayrı yaylada evi var. Bize bu talimatları gönderenler sayın valimize de rica ediyorum önce bunlarla ilgili işlem yapın diye bize talimat göndermesini bekliyorum” şeklinde konuştu.

“ALNIM AK ÇÜNKÜ BENİM GÖVEM YAYLASINDA EVİM YOK”

Özcan, yayla evlerinin büyük kısmının İl Özel İdare sorumluluk sahasında olduğuna dikkat çekerek

“Benim o konuda alnım ak çünkü benim Gövem yaylasında evim yok, kaçak ev yapmadım. Hayvancılık yapmadığım için yaylaya ev yapma ihtiyacı da duymadım. Ama birileri yazlık olarak yayladaki evini kullanacak sonra başla birileri haksız şekilde işgaller yapacak sonra valilik bunlarla ilgili mücavir sahanızdaki siz işlem yapın diye bize yazılı talimat verecek sonra “Bolu Belediye Başkanı kendi insiyatifi” ile yapıyor. Böyle bir şeyi kabul etmiyorum, bu doğru değil.

“YASAL İŞLEM YAPARIM DİYEN BOLU VALİLİĞİ”

Bu talimat aynı zamanda İl Özel İdare’ye de gidiyor. Buradaki yaylaların büyük bir çoğunluğu

İl Özel İdare sorumluluk sahasında. Bizim mücavir sahada değil. İl Özel İdare yetkililerine niye aynı baskı yapılmıyor. İl özel idare sorumluluğunda olan Seben’de göletin yanında eski belediye başkanının evi var diye mi? AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay’ın bulunduğu yayla özel idarenin sorumluluğu olduğu için mi? Özel idare ne yapmış bugüne kadar? Niye kimse özel idareye sormuyor ne yaptığını. Bu yıkım kararlarını biz almadık. Bu yıkım kararlarını bize tebliğ eden Bolu Valiliği. Bununla ilgili gereği yapmazsanız sizin hakkınız yasal işlem yaparım diyen de Bolu Valiliği” ifadelerini kullandı.

“DEVLETİN MERASINI, YAYLASINI SATIYOR”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bazı muhtarların kaçak evlerin yapılmasına göz yumduğunu iddia ederek, “Pandemi sürecinde önüne gelen önüne gelen yere çit çekmiş, önüne gelen yere ev yapmış. Nasıl olsa imar barışından yapı kayıt belgesi alırım diye yaylaları kaçak evlerle doldurmuşlar. Bu işte maalesef bir iki muhtarımız emlakçılık yapmış, bunu da biliyoruz. O köyle hiç alakası olmayan kişilere o köyden sanki babasının malını satıyor. Devletin merasını, yaylasını satıyor. Bununla mücadele edilmesi lazım” diye konuştu.

“SAYIN VALİMİZE ÇAĞRIDA BULUNUYORUM”

Bolu Valisi Ahmet Ümit’e çağrıda bulunan Başkan Özcan; “Sayın Valimize şu çağrıda bulunuyorum. Ben Sayın Valimizi seviyorum, sayıyorum. Kendisi hukukçu bende hukukçuyum. Açıkça şunu söylemesini bekliyorum. Bolu Belediyesine bu talimatı yazılı olarak biz verdik. Bolu Belediyesi bizim yazılı talimatımız üzerine oraya araç ve gerecini gönderiyor demesini bekliyorum. Ben burada Sayın Valimizin kaygılarını anlıyorum. Karadeniz'deki yaylalara dönmesin diye bunu yapıyor. Bunu yapması yanlış demiyorum ama sadece bu kararı biz verdik belediyede uygulaması için talimat gönderdik demesini bekliyorum. Sanki biz encümenden karar aldık At yaylasında yıkıma gidiyoruz” dedi.

 “İŞGALLERLE HEP BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ”

Yapılan haksız işgallere karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Özcan; “Ben herkesi doğru söylemeye davet ediyorum. Bu konu siyaset üstü bir konu, bu konu Bolumuzun geleceğini ilgilendiren bir konu. Yapılan haksız işgallere dur demek hepimizi görevi. Ama bunu yaparken de biz yapmıyoruz Tanju Bey yapıyor demek tamamen siyaseten yıpratmaya dönük bir şey. Ben bu konuda milletvekillerimizin şunu demesini beklerdim, Evet Sayın Valimiz bu konuda karar aldı bütün kurumlarımıza yazı yazdı bu kapsamda belediyemize ve Özel İdaremizde yazdı. Kaçak yapılarla işgallerle hep birlikte mücadele etmeliyiz. Doğrusu bu bunu demiyorlar.

“MUHTARLARIMIZ DA KÖYLÜYE DOĞRUSUNU ANLATSIN”

Muhtarlarımızı da uyarıyorum. Hepsi için demiyorum, ikircikli davranıyor. Bana geliyor konuyu anladık diyor. Vali Beye gidiyor haklısınız diyor. Arzu hanımı arıyorlar, Arzu hanım onlara açıkça diyor ki bu Tanju Beyin inisiyatifi ile gerçekleşiyor bizimle bir alakası yok cevabını alıyorlar. Onda bir şey demiyorlar. Muhtarlarımız da köylüye doğrusunu anlatsın” diye konuştu.
Etiketler: bolu haberler