Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Başkan Özcan 150 milyonluk zararın hesabını sordu

Başkan Özcan 150 milyonluk zararın hesabını sordu
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, eski Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın temiz su arıtma tesisi ve isale hattı yapımı dolayısıyla belediyeyi 150 milyonluk zarara uğrattığını belirterek, konuyu yargıya taşıyacağını söyledi.

Bolu Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı 1. Oturumunda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, eski defterleri bir bir açıkladı. Önce AK Partili Suat Güner’in led ekran ve hurda araç satışları ile belediyeyi zarara uğrattığını belirten Özcan, eski Başkan Alaaddin Yılmaz’ın da dosyasını açtı.

Temiz su arıtma tesisi ve sık sık patlayan isale hattıyla ilgili Eski Başkan Alaadin Yılmaz’ın Bolu Belediyesi’ne verdiği zararı rakamlarıyla anlatan Özcan, “Şehir içi şebeke hattı için 22 milyon 500 bin dolarlık hibe kredi kullanılmıştı, biliyorsunuz bunu Yüksel Ceylan bulmuştu. Bu parayla Yılmaz döneminde temiz su arıtma hattı ve isale hatları yapılmış. O dönem İLBANK sana çelik hat kullan diyor ama sen ona inat CTP hat yapıyorsun ve bu 22 milyon 500 bin dolar nereye gitmiş açıklayamıyorsun. Daha sonra beyefendi ne yapıyor? 2017 yılında 98 patlama olunca bizim paramızla çelik hatta dönüyor ve 11 bin 900 metrelik bir hat için 15 milyon TL harcıyor. Dönemin dolar kuru 3,5 TL. 2017 yılı rakamlarına göre kendi hatası yüzünden 4 milyon 285 bin 714 dolar daha Bolululara yüklemiş. Bu işin 2021 yılı maliyeti ise 40 milyon 714 bin TL. Şu anda 13 kilometre daha değişmesi gereken hat var ve maliyeti 60 milyon TL. O maliyeti ben Bolu’nun yani sizlerin parası ile karşılayacağım. Bu verilere göre Alaaddin Yılmaz’ın sadece borulardan dolayı Bolu’yu uğrattığı zarar 148 milyon 214 bin TL. Arkadaşlar ayıp, günah değil mi bu paralar nerden çıkıyor kimin parası. Ben bu belgeleri savcılığa götüreceğim ve yargıya taşıyacağım. ”dedi.

“Tüm Çabalarıma Rağmen Yeni Öğrenebiliyorum”

Bu konuyu neden bugün gündeme getirdiğine de açıklık getiren Başkan Özcan, “Neden şimdiye kadar bekledim? Çünkü göreve geldiğim günden beri tüm çabalarıma rağmen bazı şeyleri öğrenemedim. Maalesef hala ucu bize dokunmasın diye eski dönemi koruyan memur ve müdürler vardı. Ya siyasi iktidar gidecek diye ya da Tanju Özcan güçlendi bir dönem daha kalacak diye bazı insanlar bu belgeleri dökülüyorlar. Dolayısıyla bundan sonra bazı dosyaları açacağız ve yargıya taşıyacağız.” diye konuştu.