Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Başkan Karsu; ‘Sayın Arzu Aydın, Sayın Fehmi Küpçü hatta Sayın Nurettin Doğanay geceleri nasıl rahat uyku uyuyor? Merak ediyorum”

Başkan Karsu; ‘Sayın Arzu Aydın, Sayın Fehmi Küpçü hatta Sayın Nurettin Doğanay geceleri nasıl rahat uyku uyuyor? Merak ediyorum”
CHP Bolu il Başkanı Kazım Karsu ilimizdeki kanser hastaların halen Ankara ya da Düzce’ye gitmek zorunda kaldıklarına dikkat çekerek; “ Tıp Fakültemizin Onkoloji Bölümüne Onkolok doktor ataması halen yapılmadı. İlimizde tedavi gören yüzlerce kanser hastası vatandaşımızın mağduriyeti aylardır çözülmüyor. Sayın Arzu Aydın, Sayın Fehmi Küpçü hatta Sayın Nurettin Doğanay geceleri nasıl rahat uyku uyuyor? Merak ediyorum” şeklinde konuştu.

CHP Bolu il Başkanı Kazım Karsu, AKP iktidarında Onkoloji Bölümüne bir türlü Onkolok doktor ataması yapılmadığına dikkat çekerek; “  Yüzlerce Kanser tedavisi gören vatandaşımız sırf bu yüzden çevre illere giderek tedavi oluyorlar. Bolu’da yaşayan vatandaşlarımızın Ankara’ya ya da Düzce’ye gitmeleri şart mı? Bolu’da niye tedavi olamıyorlar? AKP-MHP hükümetinin öve öve bitiremediği sağlık politikası bu mu?  Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümüne doktor atanması hiçbir dönemde bu kadar zor olmamıştı. AK Parti yöneticilerine sesleniyorum ‘Halk sizden uzman doktor atandığına dair müjdeli bir haber bekliyor. Umarım bu çağrım yerine ulaşır ve kanser hastalarımız çevre illere gitmekten kurtulurlar” biçiminde konuştu.

Yıllardır geçerli olan “mali disiplin” artık çöpe atıldı

CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu, AKP-MHP hükümetinin 2020 yılında büyüme rakamı gösterebilmek için ekonominin tüm dengelerini zorlamaya devam ettiğini de vurgulayarak; “Kurların patlamasına, faizlerin fiili olarak yükselmesine, enflasyonun yeniden artış trendine girmesine de bu nedenle göz yumulduğu anlaşılıyor. Her şeyden önce atılan yanlış adımlar ekonominin tüm dengesini bozuyor. Türkiye ekonomisine olan güven, hem içeride hem dışarıda, neredeyse sıfırlandı. CDS primleri dünyanın en riskli ülkelerinin başında geldiğimizi gösteriyor. Rating kuruluşları yanlış adımlar nedeniyle not kırdılar, yatırım yapılabilir ülke puanının çok altına geriledik. Buna rağmen rating indirimlerinin devam etmesi bekleniyor. Dışarıdaki bu algı nedeniyle Türkiye, en ihtiyacı olan dönemde, yurtdışından borçlanamaz hale geldi” şeklinde konuştu.

“Türk Dil Kurumu gibi vasiyet gereği aktarılması gereken paralar bile Hazine’ye aktarılıyor”

Başkan Karsu;  “Artık 2001’deki reformdan bu yana geçerli olan “mali yapısı güçlü Türkiye bankacılık sistemi” sözü söylenmez oldu. KGF ve kamu bankalarının zararları büyüdü, önümüzdeki dönem zorunlu artacak kredi faizleri nedeniyle reel sektör batıkları, batık kredi sorunu nedeniyle bankacılık sisteminin zora gireceği konuşulmaya başladı. Dünyanın büyük gazetelerinde Türkiye ekonomisinin girdiği büyük zorluklar ve çıkış yolunun zor olduğu, borç krizine doğru gidildiği gibi analizler, giderek daha fazla gündem oluşturuyor. Yıllardır geçerli olan “mali disiplin” artık çöpe atıldı. Bütçenin yanı sıra İşsizlik Fonu başta olmak üzere tüm kaynaklar eritildi, Türk Dil Kurumu gibi vasiyet gereği aktarılması gereken paralar bile Hazine’ye aktarılıyor. “Hem kamunun hem özel sektörün yüklü dış borç geri ödemeleri nasıl yapılacak?” diye kara kara düşünülür oldu. Ekonomide bozulan dengelerin detayları, bu nedenle oluşan umutsuzluğun ve belirsizliğin günlük hayatta yarattığı olumsuzluklar saymakla bitmez. Hâlbuki geniş toplum kesimleri, kötü yönetimin getirdiği olumsuz sonuçları artık günlük hayatlarının her aşamasında, somut biçimde hissetmeye başladı” biçiminde konuştu.