Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN KARSU GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

BAŞKAN KARSU GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu doğalgaz ve elektrik zamlarından, elektronik tebligatlara, Suriyeli sığınmacılardan, HDP operasyonuna kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı. Karsu “Kriz yok buhran var. Kişi evine ekmek götüremiyorsa, bu kişi milyonlarsa ekonomik buhran vardır. Esnafların sorunlarını dinleyen bir makam olması lazım. Biz bu girişime sıcak bakıyoruz” dedi.

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Türkiye'nin tam bir ekonomik buhran içinde olduğunu söyleyerek CHP olarak Esnaf Bakanlığının kurulmasına sıcak baktıklarını dile getirdi.

“AKP-MHP HÜKÜMETİ ELEKTRİĞE YÜZDE 32,3 DOĞALGAZ’A İSE YÜZDE 34,7 ZAM YAPMIŞ”

Bankaya gidildiği zaman karşılaşılaşılan tablonun hükümetin çizdiği tablolarla uyuşmadığını vurgulayan Başkan Karsu; “Hayatın gerçeği farklıdır. TUİK tarafından geçtiğimiz hafta yıl bazında yapılan Elektrik ve Doğalgaz zamları açıklandı: Pandemi sürecinde bile AKP-MHP hükümeti elektriğe yüzde 32,3 doğalgaz’a ise yüzde 34,7 zam yapmış. Kış aylarında nasıl ısınacağını düşünen yoksul kesim, kazancının neresinden kısıp da diğer ihtiyaçlarına ne kadar pay ayırabileceğini kara kara düşünmektedir. Zamların havaların iyi olduğu bir dönemde yapılması ise ayrıca düşünülecek bir husustur” ifadelerini kullandı.

"EN AZINDAN OCAK AYINDA BU TEBLİGATLAR GÖNDERİLMEYE BAŞLANSA DAHA İYİ OLMAZ MIYDI?"

Bolu'da da esnaflara vergi dairesi tarafından Elektronik tebligat gönderildiğini ifade eden Başkan Karsu; “En azından Ocak ayında bu tebligatlar gönderilmeye başlansa daha iyi olmaz mıydı?  Banka hesapları, vergi borcu yüzünden bloke edilen vatandaşlarımız pandemi sürecinde bir büyük şok daha yaşamayacaklar mı?” dedi.

"25 MİLYAR DOLAR HARCAMA YAPTIK, HELALİ HOŞ OLSUN" DİYENLER AYNI İLGİYİ NİYE TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLARI İÇİN GÖSTERMİYOR?

Hükümetin Mülteciler için 25 milyar dolar harcayıp "helali hoş olsun" dediğinin altını çizen Başkan Karsu; "Dönemin başbakanı Sayın Binali Yıldırım, Kilis'te yaptığı konuşmasında "Bugüne kadar Türkiye olarak (Suriyeli sığınmacılar için) 25 milyar dolar harcama yaptık, helali hoş olsun. Daha fazlasını da yaparız." ifadesini kullanmıştır. Bu parayı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için de kullansak ve pandemi sürecini en az hasarla vatandaşlarımız atlatsa güzel olmaz mı?” diye konuştu.

BAŞKAN KARSU, HDP’YE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, hükümetin içeride ve dışarıda büyük bir siyasi çıkmaz yaşadığını ve bu nedenle HDP’ye yönelik saldırılarına hız vererek bu durumun üzerini örtmeye ve yeniden güç kazanmaya çalıştığını da söyledi.

2014 yılında düzenlenen 'Kobani eylemleri' soruşturmasında verilen gözaltı kararına dikkat çeken Başkan Karsu; "Aradan tam 6 yıl geçmiş, soruşturulmuş, ifade vermiş ve yargılanmışlar. Bu operasyonun siyasi nitelikte olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu.

“SİYASETİMİZE, BARIŞIMIZA VE BİRLİĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2014 yılında Gaziantep'te yaptığı konuşmasında "Kobani düştü düşecek!" ifadelerini kullandığını vurgulayan Başkan Karsu; "Bu sözler sonraları çok aşina olacağımız dış politikadaki açmazlar için güzel bir örnek teşkil etmektedir. Hukuksuz gözaltıları bir kez daha kınıyor. Siyasetimize, Barışımıza ve Birliğimize sahip çıkıyoruz" dedi. Başkan Karsu, HDP’ye geçmiş olsun dileklerini de iletti.

 

 

Etiketler: bolu haberler