Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN İNEGÖL’DEN SOKAK AYDINLATMALARI AÇIKLAMASI

BAŞKAN İNEGÖL’DEN SOKAK AYDINLATMALARI AÇIKLAMASI
Yaşanan sorunlar nedeniyle sık sık kamuoyunun gündemine gelen Mudurnu 3. etap TOKİ konutlarında sokak aydınlatmalarının ücretlerini konut sakinlerinin ödediği iddialarına Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl basın açıklamasıyla cevap verdi.

Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, son günlerde sosyal medyada dolaşan “3. Etap Toki Konutları sakinleri sokak aydınlatmalarının da ücretini ödüyor” iddialarına yaptığı yazılı bir basın açıklaması ile cevap verdi. Mudurnu Belediyesi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Son günlerde özellikle sosyal medyada ‘3. Etap Toki Konutları sakinleri sokak aydınlatmalarının da ücretini ödüyor’ gibi mesnetsizce bir iddia dolaşmaktadır. Bu nedenle konu ile ilgili bir açıklama yapma gereği duyulmuştur” denildi.

Belediye Başkanı İnegöl açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi: “İlçemizde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan konutların, yerleşim alanları ve bu alanların imar planları ilgili idarelerin kurum görüşleri, ilçe halkının ihtiyaçları, ilgili yasal mevzuat çerçevesinde Belediye Meclis Kararları ve bu kararların ilan edilmesi suretiyle yapılmaktadır. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan konutların bulunduğu alanlar tek tapu üstüne ve site olarak yapılmaktadır. Mudurnu Belediye Meclisince Musalla Mahallesinde ve diğer alanlarda yapılan toplu konutların bulunduğu alanlarda imar uygulamaları yapılmış ve oluşan sokaklara isimleri verilerek Ulusal Adres Kayıt Sistemine dahil edilmiştir.

“ELEKTRİK TÜKETİM GİDERLERİNİN HAZİNECE ÖDENMESİ KARARI ALINMIŞTIR”

Mudurnu Belediye Meclisince gerekli Meclis Kararı alınarak söz konusu sokakların Genel Aydınlatma kapsamına dahil edilebilmesi için Bolu Valiliği İl Aydınlatma Komisyonuna başvuru yapılmıştır. 29/03/2018 tarihinde Bolu İli Aydınlatma Komisyonu Toplantısında Belediyemizce oluşturulan sokaklardan, Urgancıoğlu 1-2-3-4 nolu sokaklara bakan C-4-6 ve B-2-3-4-8-10-11-12-13-14-16-17-18 nolu bloklar ile Yenikent Sokağa bakan C-3-5 blokların ‘Genel Aydınlatma’ kapsamına alınarak elektrik tüketim giderlerinin hazinece ödenmesi kararı alınmıştır. Bu da site içerisinde ki aydınlatmaların önemli bir kısmını kapsamaktadır.”

“BOLU İLİ AYDINLATMA KOMİSYONUNCA UYGUN GÖRÜLMEMİŞTİR”

Bahsi geçen bloklar haricinde kalan alanların (site içinde bulunan otopark ve ara yollar) genel çevre düzenlemesi kapsamında değerlendirilmekte olduğunu belirten Başkan İnegöl, “Söz konusu site içi ara yollar ve otopark alanlarının genel aydınlatma talepleri, TOKİ konutlarının Tek Tapu üzerinde inşa edilmesinden dolayı (site içinde yer almasından dolayı) Genel Aydınlatma Yönetmeliği uyarınca enerji giderinin hazinece ödenmesi Bolu İli Aydınlatma Komisyonunca uygun görülmemiştir. Bu yerlere çıkmaz sokak ismi verilmiş olsa da bu talep komisyonca kabul edilmemiştir” dedi.

“BELEDİYEMİZCE TAKİBİ YAPILMAKTADIR”

Belediye Başkanı İnegöl açıklamanın sonunda ise, “4. Etap Toki Konutları için ise Belediyemizce gerekli imar uygulamaları yapılmış, plana göre sokaklar oluşturulmuş sokak isimleri verilmiş ve konu ilgili komisyona gönderilmiş olup Belediyemizce takibi yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.