Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÇELEN’DEN TOKYO 2020 YORUMU

BAŞKAN ÇELEN’DEN TOKYO 2020 YORUMU
Türkiye Cimnastik Federasyonu (TCF) Başkanı Suat Çelen, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın ertelenmesini doğru bulduğunu, oyunlara katılma hakkı elde eden milli sporcuların daha güçlü bir şekilde hazırlanacaklarına inandığını belirtti.

Çelen, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenmesi ilişkin, "Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) almış olduğu kararın son derece doğru olduğunu düşünüyorum. İnsan sağlığının her şeyden daha önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı hepimize. Yeni tarihinde yapılacak olimpiyatlara daha güçlü hazırlanarak, hepimiz için unutulmaz bir olimpiyat olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Milli cimnastikçiler de, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC),24 Temmuz-9 Ağustos'ta yapılması planlanan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 1 yıl ertelenmesini değerlendirdi.

Ahmet Önder yaptığı açıklamada, olimpiyatların ertelenmesinin kendilerini üzdüğünü çünkü psikolojik olarak oyunlara hazır olduklarını söyledi.

Bu nedenle moral ve motivasyonlarının etkilenmesine rağmen hep pozitif düşünmeye devam edeceklerini kaydeden Ahmet Önder, şöyle konuştu:

"Çalışacak bir yılımız daha var, antrenmanlarımıza bir yıl daha devam edip, 2021'e daha hazır bir şekilde gidebiliriz. Bu süreci iyi bir antrenman programıyla en iyi şekilde atlatacağımıza inanıyorum. Böyle bir süreçte olimpiyatlara hazılanmak neredeyse imkansızdı. Pes etmek yok. Böyle bir karar için hazırlıklıydık, önümüzdeki süreci iyi değerlendirip, ülkemiz için en iyisini yapmaya çalışacağız."

"MADALYA HEDEFİM DEĞİŞMEDİ"

Ferhat Arıcan da bu kararın beklendiğini, bu şartlarda her şeyden önemlisinin sağlık olduğunu söyledi. Olimpiyatların ertelenmesine rağmen sağlıktan öte bir şeyin olmadığı ifade eden Ferhat Arıcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kişisel olarak madalya adayıydım, değişen bir şey olmadı. Daha güçlü şekilde hazırlanacağız bu sefer. Sporun dışında sağlığı da düşünmemiz gerekiyor. Normal hayatı sürdüremiyoruz. Bu sürecin bir an önce bitmesini bekleyip, normal hayata döndükten sonra antrenmanı düşünmeliyiz. Olimpiyatların ertelenmesi dünya sağlığı açısından iyi oldu. Cimnastikte 2-3 gün antrenman yapmazsanız, sizi geriye götürebilir. Bu nedenle evlerde devam ediyoruz."

"HAZIRLIK SÜRECİMİZ 1 YIL DAHA UZADI"

Nazlı Savranbaşı da yaşanan salgının bir an önce bitmesini diledi. Savranbaşı, "Biz bu süreçte hazırlıklarımızı sürdürüyorduk ancak oyunların ertelenmesiyle hazırlık sürecimiz 1 yıl daha uzadı. Çalışmaya ara vermeden, 2021'de yapılacak olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışacağız." diye konuştu.