Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ATEŞ’TEN DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN ATEŞ’TEN DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Oda Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ateş, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Birleşmişler Milletler tarafından 1948 yılında İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilmesi üzerine tüm dünyada her yıl 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Bu sene 74’ncüsünü kutladığımız bugün de insanların hak ve özgürlüğünü güvence altına alan bu beyannameye ilk imza atan ülkelerden biri olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Bu önemli günde herhangi bir dil, din, cinsiyet, ırk, renk gözetmeksizin her insanın eşit olduğu, kendi yaşama ve özel hakları olduğu vurgusu yapılmaktadır.

Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi, ekonomik kalkınmışlığı, bilimsel ve teknolojik alanda yakaladığı başarılar kadar, insan hakları ve demokrasi kültürünün gelişimiyle de ölçülmektedir.  Ülkemizde de ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ prensibi ile insanın en temel hakkı olan yaşama, düşünce, çalışma, eğitim gibi bir dizi özgürlüğü anayasamızda değişmez kurallara bağlanarak, yasal güvence altına alınmıştır. İnsan Hakları standartlarının en üst düzeye getirilmesi amacıyla, son yıllarda da birçok önemli adımlar atılmıştır.

Bizler de bir birey ve insan olarak, evrensel bir değer olan insan haklarının yerleştirilmesi ve iyileştirilmesi için daha duyarlı olmalı, özellikle çocuklarımızın insan haklarına saygılı bireyler olarak yetişmesini sağlayarak, daha gelişmiş ve özgür bir toplum yaratmaya katkıda bulunmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, insan hak ve özgürlüklerinin her zaman tam anlamıyla korunup gözetildiği, saygıyla yaklaşıldığı, ayrımcılık ve ihlallerin yapılmadığı bir dünyada yaşamak dileğiyle, tüm insanların 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutluyorum.”
Etiketler: bolu haberler