Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN AKÜLÜ SANDALYEYLE DOLAŞTI, ENGELLİLERİ ANLADI

BAŞKAN AKÜLÜ SANDALYEYLE DOLAŞTI, ENGELLİLERİ ANLADI
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle farkındalık yaratmak, engelli vatandaşların sıkıntılarını anlamak amacıyla akülü sandalyeye bindi, engelleri yerinde inceledi.


Haber: Aslı Akış

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan engelli vatandaşların da engelsiz bireyler gibi hayatlarını rahatça sürdürebilecekleri şehirler oluşturmaya hayal ettiklerini kaydetti. Başkan Özcan, farkındalık yaratmak için akülü sandalyeyle İzzet Baysal Caddesi üzerinde bulunan banka ve bankamatik önlerinde engelli vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları ise yerinde inceledi.

“FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK”

Engelli vatandaşların bankalar ve bankamatiklerde yaşadıkları sıkıntıları yerinde inceleyen Başkan Özcan; “Bu gün Dünya Engelliler günü bu anlamda bizde bedensel engelli kardeşlerimizle Bolu’nun bazı bölgelerinde onlarla birlikte bu tekerlekli sandalyeyle bir gezinti yapalım dedik. Yani sorunlar anlatmakla anlaşılmıyor, bugün bir empati yapmak istedik. Çünkü hiç birimizin yarın engelli olmayacağının garantisi yok. Allah korusun bir kaza ile bir hastalıkla hepimiz engelli durumuna düşebiliriz.  Bizim de yerel yönetici ve belediye başkanı olarak engelli vatandaşlarımızın da engelsiz bireyler gibi hayatını rahatça idame ettirebileceği şehirler oluşturmaya hayal ediyoruz. Bu anlamda ben de, bugün engelli vatandaşlarımızla aynı şartlarda kullandıkları araçla bu gezintiyi yaparak sorunu yerinde görmek istedim. Bir farkındalık yaratmak istedik. 3 Aralıkta böyle bir etkinlikle hem engelli vatandaşlarımızın sorunlarının tartışılmasına zemin hazırlayalım istedik hem de sorunları yerinde görerek bazı ufak dokunuşlarla çözebileceğimiz sorunları yerinde görerek çözelim istedik” ifadelerini kullandı.

“KENDİMİZİ ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN YERİNE KOYARAK HAREKET ETMEYE ÇALIŞTIK”                                                                                                    

İlimizde eksikler var. Yeni yapılan yollarla, kaldırımlarla ilgili çok fazla sıkıntı yok. Yaptığımız yollar ile kaldırımların tamamında kendimizi engelli vatandaşlarımızın yerine koyarak hareket etmeye çalıştık ama Bolu yeni bir şehir değil. Özellikle eski Bolu’nun olduğu yerde engelli vatandaşlarımızın hayatını zorlaştıracak unsurlar mensup. Bunları etap etap gidermek istiyoruz. Zaten bunların bir kısmını da bu gün yerinde görelim dedik. Bankamatiklerin oraya gideceğiz, orada bir sıkıntı olduğunu söylediler. Tabi bazı şeyleri anlatmakla anlayamıyorsunuz. Onu yaşamanız gerekiyor, o sorunu biz de o yüzden böyle bir farkındalık etkinliği yapalım dedik” şeklinde konuştu.

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN BU ŞEHRİ DAHA RAHAT KULLANABİLMELERİ İÇİN GAYRET EDECEĞİZ”

Başkan Özcan, belediye olarak engelli taksi uygulaması ile ulaşım konusunda yardımcı olunduğunun altını çizerek; “Bolu’da bir engelli taksi uygulamamız var. 444 26 58’i arayan tüm engelli bireylerimize biz ulaşım konusunda, nakil konusunda her zaman yardımcı olmaya hazırız. Bir de Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüze bağlı bir Engelli Koordinasyon Merkezimiz var. Eğer engelli vatandaşlarımızda bu koordinasyon merkezine ulaşıp bizleri yönlendirirlerse eksiklerle ilgili “şu yapılabilir” derlerse, daha verimli bir koordinasyon merkezi haline gelir. Biz, her geçen yıl engelli vatandaşlarımızın daha rahat bu şehri kullanabilmelerini, hiçbir zorlukla karşılaşmamalarını sağlamaya gayret edeceğiz. Bundan sonrada öyle olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.