Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKA TAKIMDA OLSALARDI YILDIZLARDI

BAŞKA TAKIMDA OLSALARDI YILDIZLARDI
Boluspor’da 1999 doğumlu oyuncuların oluşturduğu, ‘altın çocuklar’ olarak bilinen jenerasyon, Boluspor altyapısına tarihinin en büyük başarılarını yaşatmıştı. 2013-2014 sezonu U15 ligi İç Anadolu Grubunu, oynadığı 24 maçta topladığı 59 puanla, güçlü altyapısıyla bilinen Gençlerbirliği’nin önünde, lider bitirmişti ve Nike Premier Cup finallerine gitmeye hak kazanmıştı.

Boluspor’da 1999 doğumlu oyuncuların oluşturduğu, ‘altın çocuklar’ olarak bilinen jenerasyon, Boluspor altyapısına tarihinin en büyük başarılarını yaşatmıştı. 2013-2014 sezonu U15 ligi İç Anadolu Grubunu, oynadığı 24 maçta topladığı 59 puanla, güçlü altyapısıyla bilinen Gençlerbirliği’nin önünde, lider bitirmişti ve Nike Premier Cup finallerine gitmeye hak kazanmıştı.

Nike Premier Cup’ta başarısını sürdüren altın çocuklar finalde, Abdülkadir Ömürlü Trabzonspor’u eleyen Damlaspor’u, penaltılarla yenip Türkiye şampiyonu olmuştu ve ülkemizi Avusturya’da düzenlenen turnuvada temsil etmişti.

2014-2015 sezonunda başarısını sürdüren ‘altın çocuklar’ U16 ligi İç Anadolu Grubu’nu bir kez daha lider bitirmiş ve Bölgesel Gelişim U16 Ligi Türkiye Finalleri’ne gitmeye hak kazanmıştı. Bu finallerde Fenerbahçe, Galatasaray gibi büyük camiaları arkasında bırakmış finallerdeyse şimdilerde A Milli takımımızın formasını giyen Abdülkadir Ömür’ün takımı Trabzonspor’a 1-0 mağlup olarak Türkiye 2.’si olmuştu. Boluspor’un o dönem çekiştiği Trabzonspor’un 1999 jenerasyonundan Abdülkadir Ömür başta olmak üzere Murat Cem Akpınar, Cafer Tosun, Serkan Asan gibi isimler Trabzonspor ile Süper Lig’de forma şansı buluyor.

Boluspor’un geride bıraktığı takımların oyuncuları olan Doğukan Sinik(Antalyaspor), Oğuz Kaan Güçtekin(Fenerbahçe), Rahmetullah Berişpek(Gençlerbirliği) gibi isimler Süper Lig’de forma şansı bulurken bizim altın çocuklarımız neredeler ve ne yapıyorlar?

ÖZEL HABER: TUĞRA GÜLEN

YILMAZ ÖZEN:

15 senelik profesyonel futbolculuk kariyerinden sonra 2008 yılında memleketinin takımı Boluspor altyapısında antrenör olarak görev almaya başlayan Özen, bu takımın oluşumunda ve bu denli başarılı olmasında şüphesiz en büyük payın sahibiydi. Çalıştığı dönem içinde Boluspor altyapısının en önemli ürünlerinden biri olan Emre Kılınç’ın Boluspor’a kazandırılmasında büyük pay sahibi olduğu bilinen Özen, altın jenerasyonu da Boluspor’a kazandırıp U17’ye kadar onları adeta çocukları tabiri caizse nakış gibi işledi. 2015-2016 sezonunun başında Boluspor’dan ayrılan Özen, 1 sezon sonra geri döndü. Şimdilerde Boluspor altyapı genel koordinatörlük görevini sürdüren Özen, Boluspor ne zaman hoca sorunu yaşasa taraftarların aklına gelen ilk isim olma özelliğini taşıyor.

ÖZGÜR KAZAR:

Takımın kilit isimlerinden biriydi, ofansif orta sahada takımının hücumlarını yönlendiren oyuncu konumundaydı. 2014-2015 sezonunda Boluspor’da profesyonel oldu. Ziraat Türkiye Kupası’nda Boluspor ile 3 maça çıktı ve 2017-2018 sezonunda Fenerbahçe’ye transfer oldu. Yarım sezon Fenerbahçe U21 takımında forma giydikten sonra, devre arasında Hatayspor’a transfer oldu. Hatayspor’da 4’ü Ziraat Türkiye Kupası, 1’i Spor Toto 1.Lig’de olmak üzere 5 maçta forma şansı buldu ve şimdilerde memleketinin takımı olan Düzcespor için top koşturuyor.

KUTAY AYDIN:

Boluspor’un altın jenerasyonundan milli takıma gönderdiği tek oyuncu olan Aydın, takımın golcü forvetiydi ve Yılmaz Hoca’nın en güvendiği isimlerin başında geliyordu. 2016-2017 sezonunda Boluspor ile profesyonel sözleşme imzaladı. Boluspor’da profesyonel olarak 7 maçta forma şansı buldu. 2018-2019 sezonu başında Bodrum Belediyesi Bodrumspor’a transfer oldu ve devre arasında Muğlaspor’a kiralandı. Burada 10 maçta forma giyip 1 gol attı. Şimdilerdeyse ilimizin Bölgesel Amatör Ligdeki temsilcisi Göynük Belediyespor’da forma giyiyor ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitim Spor Yüksekokulu’nda eğitim hayatına devam etmektedir. 

MUHAMMED ŞURA ÇETİN:

Takımın kaptanı ve orta sahadaki bel kemiğiydi. Orta sahada verdiği mücadele ve oyunun iki yönüne yaptığı katkıyla dikkatleri üzerine çekiyordu. 2018-2019 sezonunda Boluspor ile profesyonel sözleşme imzaladı. Şu ana kadar Boluspor ile 4 profesyonel maça çıktı. Altın jenerasyondan kariyerine Boluspor’da devam eden tek isim olan Çetin, aynı zamanda Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde Üniversitesi Beden Eğitim Spor Yüksekokulu’nda eğitim hayatına devam ediyor.

SAMED ÇOBAN:

2014 senesindeki final maçında attığı güzel golle takımının kupaya uzanmasında kilit rol oynayan Çoban, oynadığı süre boyunca farklı mevkilerde forma giyebilme özelliği sayesinde Yılmaz Hoca’nın işini kolaylaştıran isimlerden biriydi. Zaman zaman attığı sürpriz gollerle takımına yardımcı olan isim, 2015-2016 sezonunun devre arasında Boluspor’dan ayrılıp yerel amatör ligimizin güzide takımı Kızıkspor’da forma giydi. Şimdilerdeyse futbolu bıraktı ve İstanbul’da özel bir üniversitede inşaat mühendisliği okuyor.

HAKAN ÖZKAN:

Takımın sol beki olan Özkan, atletizmiyle göz dolduruyor ve izleyenlerin Boluspor’un ileride sol bek sıkıntısı yaşamayacağını düşünmesini sağlıyordu. 2015-2016 sezonunda profesyonel olan Özkan, A takım formasını 4 defa giyme fırsatı yakaladı. 2018-2019 sezonunun devre arasında 1922 Konyaspor’a transfer olan Özkan, şimdilerde Göynük Belediyespor için ter döküyor.

AHMET TALHA KELEBEK:

Takımın başarılı kanat oyuncusu olan Kelebek, 2018-2019 sezonunun başında Boluspor’dan ayrılıp Geredespor ile anlaştı. 1 sezon Geredespor’da forma giyen Kelebek şimdilerde BAL ligi temsilcisi Beyköy Belediyespor’da forma giyiyor.

ÖZAY BAYRAK:

Takımın Türkiye Şampiyonu olduğu sene son penaltıyı gole çevirip bizlere bu mutluluğu yaşatan Bayrak, takımın enerjisi en yüksek ve en başarılı isimlerinden biriydi. Sağ bek pozisyonunda görev alan Bayrak, dosta güven düşmana korku salan cinstendi. 2015-2016 sezonunun devre arasında Boluspor’dan ayrılıp yerel amatör lig takımlarından Özel İdare Köroğluspor ile anlaştı. Şimdilerdeyse Yeniçağaspor için ter döküyor.

YASİN İLHAN:

Takımda stoper pozisyonunda görev alıyordu ve attığı sürpriz gollerle takımına fayda sağlıyordu. Bu sezon başına kadar Boluspor’da başarıyla forma giydikten sonra, sezon başında Bozüyük Vitraspor’a transfer oldu. Devre arasında Göynük Belediyespor ile anlaşan İlhan, BAİBÜ Besyo’da eğitim hayatına devam ediyor.

HARUN ACAR:

Sezon boyunca yaptığı kurtarışlarla takımının ligin en az gol yiyen takımı olmasında pay sahibi olan Acar, futbolu bırakıp eğitim hayatına devam edenlerden. 2016-2017 sezonunda Boluspor’dan ayrıldıktan sonra Özel İdare Köroğluspor ile anlaşan Acar, orada 1 sezon oynadıktan sonra futbolu bıraktı. Şimdilerde Çorum Üniversitesi’nde Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu’nda eğitim hayatına devam ediyor.

EFE KÖPÜR:

Takımın diğer bir kalecisi olan Köpür’de takım savunmasında en az Harun kadar kritik bir rol oynuyordu. Statü gereği, bu ikili sezon boyunca maçlarda kaleyi birer devre koruyorlardı. Bu statü Nike Premier Cup’ta geçerli olmayınca Yılmaz Hoca kaleyi Köpür’e emanet etmişti ve o da üstüne düşeni yapmıştı. Köpür şimdiler Göynük Belediyespor için ter döküyor.

EMRE ÇOLAK:

Takımın stoperde güven veren isimlerinden biriydi ve güçlü fiziğiyle dikkat çekiyordu. 2016-2017 sezonunun devre arasında Boluspor’dan ayrılıp Kıbrıscıkspor ile anlaştı ve 2,5 sezon burada forma giydi.

OĞUZHAN TAŞGIN:

Takımda sağ bek ve defansif orta saha olarak görev yapıyordu. 2018-2019 sezonunun başında Boluspor’dan ayrılıp Göynük Belediyespor’la anlaştı. Şu an hala Göynük Belediyespor’un başarısı için ter döküyor.

HAZAR MUTLU:

Takımın hücum hattında güçlü fiziğiyle kilit rol oynuyordu. Kanatta ve forvette görev alabiliyordu. 2016-2017 sezonunun devre arasında Geredespor’a transfer oldu. Şimdilerde AS Akyazıspor forması giyiyor.

ALİ BURAK DURSUN:

Orta saha mevkiinde görev alıyordu. Yılmaz Hoca’nın kulübede elini güçlendiren oyunculardan biriydi. 2017’den beri Göynük Belediyespor forması giyen Dursun, aynı zamanda BAİBÜ Besyo’da eğitim hayatına devam ediyor.

TUNAHAN İNAL:

Takımın bir diğer kalecisi olan İnal, fazla forma şansı bulamamasına rağmen saha dışında arkadaşlarına verdiği mental destek ile takım içinde sevilen isimlerden biriydi. 2015-2016 sezonuna kadar Boluspor’da forma giydikten sonra futbolu bıraktı, şimdilerde eğitim hayatına devam ediyor.

HÜSEYİN ALP EKER:

2011’de Boluspor altyapısına katılan Eker, 2016-2017 sezonunun başına kadar Boluspor’da forma giydi. Boluspor’dan sonra Özel İdare Köroğluspor’a transfer olan Eker, son olarak 2018-2019 sezonunda Karacasu 2011 forması giymişti.

KERİM UFUK ÖZALP:

Takımda savunmada hem sağ bek hem stoper olarak görev alabilen Özalp, joker oyuncu olma niteliğiyle Yılmaz Hoca’nın elini kuvvetlendiriyordu. 2018-2019 sezonunun başında Boluspor’dan Göynük Belediyespor’a transfer olan Özalp, futbolun yanı sıra berberlik yapıyor.

SAMET YALÇIN:

Orta sahada ve hücumda takımın önemli ayaklarından birisiydi. 2011 yılında girdiği Boluspor altyapısından 2017-2018 sezonu başında Fenerbahçe’ye transfer oldu. Şimdilerdeyse herhangi bir kulüpte forma giymiyor.

ONUR ZENGİN:

Orta sahadaki dinamizmiyle dikkatleri üzerine çekiyordu. 2017-2018 sezonu başında Fenerbahçe’ye transfer oldu. 1 sezon sonra memleketine geri dönüp Göynük Belediyespor ile anlaştı. Şimdilerde hala Göynük Belediyespor için ter döküyor.